Herbruikbare kunststof bekers wassen

Op zoek naar alternatieven voor plastics? Ontdek onze duurzame oplossing voor het wassen van herbruikbaar kunststof bekers / re-usables.

Oplossingen voor het reinigen van kunststof bekers

Sinds 1 juli 2023 is de SUP-wetgeving van kracht, waarmee een verbod is ingesteld op het gratis verstrekken van wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen met plastic voor consumptie onderweg, bij afhaal en bezorging. Vanaf 2024 zetten we een verdere stap door plastic wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen voor consumptie ter plaatse te verbieden. Wat nu?

Veel bedrijven, sportclubs en evenementenorganisatoren zijn dringend op zoek naar alternatieven. Naast het zoeken naar geschikte materialen, zoals hardcups en kunststof bekers of misschien toch traditioneel serviesgoed, is het essentieel om daarnaast ook te kijken naar de mogelijkheden om dit materiaal effectief te reinigen.

Dé experts in hygiënische reiniging

Bij RHIMA zijn we experts in grondige, hygiënische reiniging. We weten dan ook hoe herbruikbare kunststof bekers gereinigd moeten worden én met name hoe ze effectief gedroogd kunnen worden. Het probleem bij het wassen van kunststof bekers zit hem namelijk in het drogen. Vele van onze klanten, zoals bijvoorbeeld Poppodium 013 en Festicup, maken al geruime tijd gebruik van onze oplossingen voor het wassen van hardcups.


De RHIMA oplossing

Door onze expertise in te zetten, helpen we organisaties naadloos over te stappen naar herbruikbare alternatieven, terwijl we tegelijkertijd zorgen voor een vlekkeloze reiniging en droging van kunststof bekers. De RHIMA oplossing omvat een combinatie van vaatwasmachine, korf, reinigingsmiddelen en droogsysteem. Elke afzonderlijke component draagt significant bij aan het reinigings- en drogingsproces voor herbruikbare bekers/re-usables.  

De juiste machine

Bij RHIMA ligt onze prioriteit altijd bij het vinden van de perfect passende machine die naadloos aansluit op uw unieke behoeften. We houden rekening met het type vaat, ergonomie, routing en nog veel meer. Onze vaatwasmachines zijn ontworpen met het oog op veelzijdigheid en kracht, en het reinigen van hardcups is daarbij geen uitdaging. Ongeacht de aard van de vaat die u verwerkt, bieden onze machines een betrouwbare en effectieve oplossing. We begrijpen het belang van een grondige reiniging en zorgen ervoor dat onze machines deze taak zonder enig probleem aankunnen, zodat u kunt vertrouwen op consistente resultaten van topkwaliteit, ook bij het reinigen van hardcups.

Een speciale korf

We hebben een speciale vaatwaskorf ontwikkeld die specifiek is ontworpen om het reinigen van hardcups moeiteloos en efficiënt te maken. Deze korf is het resultaat van nauwgezet onderzoek en ontwikkeling. Om te voorkomen dat de hardcups tijdens het wassen door de machine vliegen en om een effectief droogproces worden de kunststof bekers op een beugel geplaatst, waardoor er zo min mogelijk contactpunten zijn. Bovendien zorgt de gesloten bovenzijde ervoor dat de bekers stevig op hun plaats blijven, waardoor ze niet kunnen kantelen of omkeren tijdens het intensieve wasproces.

Het juiste naglansmiddel

Bij het schoonmaken van hardcups is vooral het naglansmiddel van groot belang. Het geheim achter een perfect schone en vlekkeloze hardcup ligt in het naglansmiddel, een middel dat we specifiek hebben ontwikkeld voor deze delicate vaat. Ons speciale naglansmiddel voor hardcups zorgt ervoor dat het waswater gemakkelijk van de beker afglijdt, waardoor een schoon en vlekkeloos resultaat achterblijft. Deze naglans draagt ook bij aan een uitstekende droging van de bekers.

De perfecte droging

De nieuwe WD-T60 droogtunnel is een losstaande droogtunnel die achter een doorschuifvaatwasmachine kan worden geplaatst. Deze tunnel is ontworpen om ervoor te zorgen dat kunststof bekers perfect drogen, waardoor ze direct stapelbaar zijn. Voor onze grotere korventransportmachines beschikken wij over krachtige geïntegreerde turbodrogers.

Meer weten over het wassen van re-usables?