Advies op maat?

Wij helpen u graag +31 35 609 81 81 Neem contact op
  • ±35 wascycli/uur
icon Product Omschrijving

Keukenwagens machinaal reinigen

De RHIMA WD-18CW wagenwasmachine is speciaal ontworpen om te voldoen aan de hoge industriële en hygiënische eisen van organisaties en instellingen met drukke keukens met veel rollend materieel, zoals keukenwagens, trolleys, dienbladenwagens, serveerwagens en korvenwagens. Denk aan ziekenhuizen, centrale keukens, luchtvaartmaatschappijen en de voedingsmiddelen- en cateringindustrie. Met strikte hygiënenormen, hoge capaciteit en kostenefficiëntie in gedachten, is deze betrouwbare wagenwasmachine ontwikkeld. Hij is geschikt voor het grondig reinigen van diverse soorten wagens en andere grote items die in deze sectoren worden gebruikt.

Lees verder onder de foto's ->

Neem contact op
iconDocumentatie
Deze machine leasen? Neem contact op!
Contact
Highlights
 
Hoge capaciteit op kleine ruimte

De WD-18CW van RHIMA is een ware krachtpatser die met gemak een breed scala aan wagens, trolleys en grote materialen met diverse afmetingen reinigt. Met zijn compacte formaat van slechts 4,5 m² levert deze machine een verbluffend wasresultaat. De machine heeft een capaciteit van 30 tot 40 wasbeurten per uur en maar liefst zes verschillende wasprogramma's (met en zonder centrifuge).

De machine is ruim en de binnenmaten van het wasdeel zijn 94 x 104 cm en de hoogte is 182 cm. Dit betekent dat er verschillende wagens tegelijk gewassen kunnen worden, afhankelijk van hun afmetingen.

Makkelijk in gebruik

Eén persoon kan de machine gemakkelijk bedienen. De deuren openen en sluiten automatisch, waardoor het in- en uitladen van de machine eenvoudig is. Met één druk op de knop start het gewenste programma. Bovendien kan op het intuïtieve display moeiteloos de voortgang van het wasprogramma in de gaten gehouden worden.

Verbeterde werkomstandigheden

Tijdens het droogproces wordt er geen hete lucht in de ruimte geblazen, wat resulteert in een aangenamere werkomgeving. Hierdoor worden ook ventilatie- en airconditioningsystemen minder belast. Daarnaast heeft de machine een laag geluidsniveau.
In vergelijking met het handmatig wassen van de wagens is dit veel ergonomischer en wordt het contact met chemicaliën verminderd. Ook het risico op ongelukken is kleiner.

Lage operationele kosten

Na jarenlange ontwikkeling garandeert de RHIMA WD-18CW wagenwasmachine een perfecte balans tussen productiviteit en milieuvriendelijkheid. In vergelijking met traditionele systemen kan deze machine de energiekosten met wel 80% verlagen. Met slechts 6 liter waterverbruik per wasbeurt en een laag verbruik van elektriciteit en chemicaliën behaalt de wagenwasmachine maximale efficiëntie. Bij het handmatig reinigen van wagens wordt gemiddeld 20-50 liter water verbruikt met chemicaliën. Extra besparingen kan worden behaald door de hete afvoerlucht/stoom te gebruiken om het inkomende koude water voor te verwarmen (de ECO-FLOW warmteterugwinning optie).

Verschillende soorten wasgoed

Met de WD-18CW kunnen veel verschillende transportwagens en grote voorwerpen worden gereinigd, bijvoorbeeld dienbladenwagens, serveerwagens, transportwagens en diverse andere grote voorwerpen. De wagens hoeven niet te worden vastgezet. Dankzij het rotatieproces blijven de te wassen voorwerpen gedurende het hele wasprogramma op hun plaats.

Fantastische was- en droogresultaten

Een unieke technologie wordt gebruikt om zelfs de meest moeilijk bereikbare plekken in korte tijd schoon te maken: vaste wasarmen in combinatie met ronddraaiende wagens. Voor het drogen draait de machine als een centrifuge rond, zodat er nergens water achterblijft. Daardoor is er geen extra warmte nodig.

Op maat gemaakte machines

Deze machine is standaard uitgerust voor wagens die passen in een ruimte van 160cm doorsnede. Voor items van andere afmetingen kunnen op maat gemaakte machines gemaakt worden. Tankvolume is 200 liter.

HACCP en informatie

Op deze machine kan de RHIMA WEB Tool geplaatst worden (optioneel) om het wassen efficiënter te maken, de invloed op het milieu te minimaliseren en operationele kosten te besparen. 

ECO-FLOW

De RHIMA WD-18CW wagenwasmachine is uitgerust met het ECO-FLOW warmteterugwinningssysteem. Een slimme oplossing waarbij de vrijgekomen stoom uit het wasproces wordt gebruikt om het koude toevoerwater voor te verwarmen. Dit komt tevens de werkomgeving ten goede omdat er minder stoom in de afwasruimte vrijkomt. Het wasgoed wordt efficiënt gedroogd door rotatie op hoge snelheid. Dit is niet alleen zeer energiebesparend, maar elimineert ook het risico van achterblijvende waterresten in bijvoorbeeld verzonken handgrepen of scharnieren.

Alternatieve installatiemogelijkheden

Afhankelijk van de eisen en de beschikbare ruimte kan de RHIMA WD-18CW worden geleverd met één of twee roldeuren. Bij de machine met één deur is in- en uitladen aan dezelfde kant. Bij twee deuren bestaat de mogelijkheid om een schone en een vuile kant te creëren.

De machine kan op twee manieren worden geïnstalleerd:

  1. De machine wordt op de bestaande vloer gemonteerd. Het laden/lossen vindt plaats via de meegeleverde oprijplaten.
  2. De machine wordt ingebouwd in de vloer, waardoor het in- en uitvoeren van de wagens gelijkvloers is.
Dhr Kleps, keukendirecteur bij LVR-Klinik Bonn:
"Om te investeren in de RHIMA WD18CW was een logische beslissing. Zowel ons technische team als een externe adviseur bevolen ons dit specifieke model aan vanwege de economische, praktische en ergonomische voordelen."

Lees case

icon Technische
specificaties
RHIMA Model
Afm. (mm)
Aansluitwaarde

WD18CW
WD18CW stoomverwarmd

2475x1958x2638
2475x1958x2638

52,5 kW/80A
4,5 kW/20A