Advies op maat?

Wij helpen u graag +31 35 609 81 81 Neem contact op
  • ±35 wascycli/uur
icon Product Omschrijving

Keukenwagens machinaal reinigen

De RHIMA WD18CW wagenwasmachine is ontwikkeld voor de hoge industriële eisen van klanten in grote keukens met veel rollend materieel. Eisen zoals buitengewone hygiëne, hoge capaciteit en lage operationele kosten maakten het onmogelijk om met conventionele technieken te werken. Het resultaat is een machine die eenvoudig de meeste soorten wagens kan wassen, maar ook andere items die in de catering industrie gebruikt worden.

Tegenwoordig wordt de WD18CW niet alleen meer gebruikt door vliegtuigmaatschappijen, maar ook door ziekenhuizen en centrale keukens.

Lees verder onder de foto's ->

Neem contact op
iconMedia

Documenten

Deze machine leasen? Neem contact op!
Contact
Highlights
 
Hoge capaciteit

De RHIMA WD18CW heeft een capaciteit van 30-40 wasbeurten per uur. Er zijn drie verschillende wasprogramma’s, waarbij de kortste maar 95 seconden duurt. De machine is ruim en de binnenmaten van het wasdeel zijn 107x103cm en de hoogte is 185cm. Dit betekent dat er verschillende wagens tegelijk gewassen kunnen worden, afhankelijk van hun afmetingen.

Makkelijk in gebruik

Eén persoon kan de machine gemakkelijk bedienen. De deuren openen en sluiten automatisch, waardoor het in- en uitladen van de machine eenvoudig is. Eén druk op de knop en het programma begint. Op het display kunt u de voortgang van het wasprogramma zien.

Verbeterde werkomstandigheden

Er wordt geen hete lucht in de ruimte waar de machine staat geblazen tijdens het droogproces, waardoor het klimaat beter blijft en er minder gevraagd wordt van ventilatie en airconditioning systemen. Ook heeft de machine een laag geluidsniveau.
In vergelijking met het handmatig wassen van de wagens is dit veel ergonomischer en wordt het contact met chemicaliën verminderd. Ook het risico op ongelukken is kleiner.

Lage operationele kosten

De WD18CW heeft een optimale balans tussen productiviteit en impact op het milieu. Deze wagenwasmachine gebruikt slechts 6 liter water per wasbeurt en ook het verbruik van electriciteit en chemicaliën is laag. Bij het handmatig reinigen van wagens wordt gemiddeld 20-50 liter water verbruikt met chemicaliën. Extra besparingen worden bereikt door de stoom te gebruiken om het inkomende water voor te verwarmen.

Fantastische was- en droogresultaten

Een unieke technologie wordt gebruikt om zelfs de meest moeilijk bereikbare plekken in korte tijd schoon te maken: vaste wasarmen in combinatie met ronddraaiende wagens. Voor het drogen draait de machine als een centrifuge rond, zodat er nergens water achterblijft. Daardoor is er geen extra warmte nodig.

Op maat gemaakte machines

Deze machine is standaard uitgerust voor wagens die passen in een ruimte van 160cm doorsnede. Voor items van andere afmetingen kunnen op maat gemaakte machines gemaakt worden. Tankvolume is 200 liter.

HACCP en informatie

Op deze machine kan de RHIMA WEB Tool geplaatst worden (optioneel) om het wassen efficiënter te maken, de invloed op het milieu te minimaliseren en operationele kosten te besparen. 

Alternatieve installatiemogelijkheden

De machine kan geleverd worden met één of twee deuren, afhankelijk van de layout van de afwaskeuken. Bij de machine met één deur gebeurt in- en uitladen aan dezelfde kant. Bij twee deuren bestaat de mogelijkheid om een schone en een vuile kant te creeëren.

De machine kan op de bestaande vloer gemonteerd worden zonder aanpassingen aan het gebouw, maar hij kan ook ingebouwd worden in de vloer, waardoor het in- en uitvoeren van de wagens gelijkvloers is.

Dhr Kleps, keukendirecteur bij LVR-Klinik Bonn:
"Om te investeren in de RHIMA WD18CW was een logische beslissing. Zowel ons technische team als een externe adviseur bevolen ons dit specifieke model aan vanwege de economische, praktische en ergonomische voordelen."

Lees case

icon Technische
specificaties
RHIMA Model
Afm. (mm)
Aansluitwaarde

WD18CW
WD18CW stoomverwarmd

2475x1958x2638
2475x1958x2638

52,5 kW/80A
4,5 kW/20A