Adviesprijs: € 5.265

Neem contact op met RHIMA voor de beste offerte. Offerte aanvragen
 • 325mm Doorvoerhoogte
 • 500x500mm Korfafmeting
 • 4 Wasprogramma's
icon Product Omschrijving

Voorlader vaatwasser voor spoelkeukens

De RHIMA DR 51T(S) is speciaal geschikt voor horecabedrijven, bedrijfsrestaurants, schoolkantines, afdelingskeukens van instellingen en voor alle keukens waar de afwas tot circa 60 maaltijden per dag moet worden verwerkt. De machine heeft maar weinig ruimte nodig en is geschikt voor inbouw, maar kan ook vrijstaand als zelfstandige unit worden geplaatst. Deze professionele voorlader wordt standaard geleverd met zeep- en afvoerpomp, beschikt over een zelfreinigingsprogramma, is dubbelwandig en een thermisch geïsoleerde boiler. 

Lees verder onder de foto's ->

Offerte aanvragen
Deze machine leasen? Neem contact op!
Contact
Highlights
 
Dubbelwandig en geïsoleerd

De RHIMA DR 51T is geheel dubbelwandig en geïsoleerd uitgevoerd. Hierdoor straalt de machine weinig warmte uit (energie zuinig) en is bijzonder geruisarm. Doordat de korfgeleiders zijn diepgetrokken in de zijwand en de wastank afgeronde hoeken heeft, is de binnenzijde eenvoudig schoon te maken.

Betrouwbaar, duurzaam en hygiënisch

De RHIMA DR 51T is een echte professionele vaatwasmachine geheel vervaardigd uit AISI 304-18/10 chroomnikkel roestvrijstaal. Elke wasbeurt voldoet aan de HACCP eisen omdat de machine uitgerust is met een thermochrone besturing: hierdoor wordt gegarandeerd dat onder alle omstandigheden de temperatuur van het naspoelwater minimaal 85°C bedraagt. Elke wasbeurt heeft dus een hygiënisch zuiver eindresultaat.

230 of 400 volt aansluiting

De DR 51T wordt standaard geleverd voor elektra aansluiting 400 Volt. Op verzoek kan de vaatwasser ook geleverd worden voor een 230V aansluiting. U hoeft uw bestaande elektra installatie niet aan te passen aan de vaatwasser. De 230 V uitvoering wordt geleverd met een 3,0 kW boiler en de 400 V uitvoering met een 4,5 kW boiler.

Soft start waspomp

De RHIMA DR 51T is standaard uitgerust met een soft start waspomp, die zorgt voor een rustige opstart van het wasproces en daardoor voor extra bescherming van breekbaar vaatwerk.

Korfafmeting 500 x 500 mm

Met behulp van diverse korven met een afmeting van 500 x 500 mm kan de RHIMA DR 51T zowel servies, glaswerk en bestek reinigen. Deze kunststof RHIMA korven zijn van een zeer hoge kwaliteit. Er is keus uit een groot aantal verschillende korven voor het afwassen van vaatwerk, dienbladen en materialen. Voor glazen zijn speciale korven leverbaar met vakverdeling. De hoogte van het glas bepaalt de hoogte van de glazenkorf. Een groot voordeel hiervan is dat de korven niet alleen geschikt zijn voor het afwassen, maar ook ideaal zijn voor het transport en opslag. Kijk voor een overzicht van onze vaatwaskorven. 

Indicator zout en regenereren

Deze voorlader geeft middels een indicatielampje automatisch aan wanneer zout toegevoegd moet worden aan de machine. Daarnaast geeft de machine automatisch aan wanneer een regeneratie uitgevoerd moet worden (gewoonlijk na 35, 50 of 80 wasbeurten afhankelijk van de waterhardheid).

Eenvoudige bediening

Model DR 51T heeft 4 wasprogramma’s (60, 90, 120 of 180 seconden). De machine kan tegelijkertijd een korf met koppen en een korf met schotels wassen. De onovertroffen dynamiek van draaiende was- en naspoelarmen voorkomt het nadruppelen van waswater tijdens het naspoelproces. Met als resultaat een fantastisch schone vaat. Door haar compacte afmetingen is deze vaatwasser geschikt voor onderbouw, maar kan natuurlijk ook vrijstaand geplaatst worden. Een optie is om de RHIMA DR 51T op een roestvrijstalen verhogingsbokje te zetten. Hierdoor komt de vaatwasser hoger te staan waardoor de afwasmedewerker de machine kan in- en uitladen zonder te bukken.

Servicevriendelijk

RHIMA vaatwasmachines zijn voorzien van hoogwaardige componenten voor een lange levensduur. Bij service­werkzaamheden hoeft de machine niet van zijn plaats, omdat vrijwel alle werkzaamheden vanaf de voorzijde uitvoerbaar zijn.

Hygiëne+ uitvoering

De DR 51T(S) is ook leverbaar in een speciale hygiëne+ uitvoering, waarbij de machine een speciaal wasprogramma van 180 seconden of zelfs 630 seconden kan draaien. Dankzij een langere wascyclus en een dubbele naspoeling is dit wasprogramma ideaal voor organisaties die extra hygiënisch schoon vaatwerk vereisen. De DR 51T(S) Hygiëne+ uitvoering heeft tevens een energiebesparende boiler. Dit wil zeggen dat wanneer de machine aan staat maar even niet gebruikt wordt, de temperatuur in de boiler terugzakt naar circa 72 °C i.p.v. 82 °C. Zodra er weer wordt gewassen, stijgt de temperatuur weer naar de vereiste 82 °C.

Leverbaar met ingebouwde waterontharder

Optioneel is de vaatwasmachine, zowel de DR 51T als DR 51T Hygiëne+, leverbaar met een ingebouwde waterontharder (DR 51TS). Indien de machine wordt aangesloten op hard water (>5º dH), adviseren wij gebruik te maken van de ingebouwde waterontharder. Het bedieningspaneel is voorzien van een indicator voor zouttekort.

Standaard levering inclusief
 • Ingebouwde afvoerpomp
 • Ingebouwde wasmiddeldoseerunit
 • Ingebouwd naspoelmiddeldoseerapparaat
 • Ingebouwde roestvrijstalen naspoelboiler 4,5 kW
 • 2 korven (bordenkorf en universeelkorf)
 • 1 kunststof bestekbeker
 
Opties en accessoires
 • Ingebouwde drukverhogingspomp (standaard bij DR 51T Hygiëne+)
 • Breaktank (niet bij DR 51T Hygiëne+)
 • dubbel vuilfiltersysteem (standaard bij DR 51T Hygiëne+)
 • roestvrijstalen verhogingsbokje
 • korven
icon Technische
specificaties
RHIMA Model
Afm. (mm)
Aansluitwaarde

DR 51T(S)


DR 51T(S) Hygiëne+

595 x 610 x 845


600 x 610 x 850

5150W/400V of 3650W/230V


5150W/400V of 3650W/230V