Adviesprijs: € 5.260

Neem contact op met Rhima voor de beste offerte. Offerte aanvragen
  • 380 mm Doorvoerhoogte
  • 500x500 mm Korfafmeting
  • 10 - 34 # korven per uur
icon Product Omschrijving

Goede hygiëne kan in een zorgomgeving van levensbelang zijn. Daarom heeft RHIMA speciaal voor zorginstellingen de afwasmachine Med Sparkle ontwikkeld. Hiermee kunnen zorginstellingen een veilig wasresultaat voor hun kwetsbare doelgroepen garanderen. Zo biedt de Med Sparkle onder meer een speciaal Hygiëne Plus wasprogramma. Tijdens dit speciale wasprogramma wast de machine 10 minuten op 65 graden Celsius en spoelt na op eerst 80 graden en daarna op 87 graden Celsius. Een innovatief systeem zorgt ervoor dat de temperatuur tijdens het naspoelen exact op 87 graden en dat ook de waterdruk constant is.

Plug and Play

De Med Sparkle vaatwasmachines zijn compleet (inclusief afvoerpomp, breaktank met drukverhogingspomp en doseerapparaten voor was- en naspoelsmiddel) én eenvoudig te plaatsen.

Wat biedt Med Sparkle nog meer?
  1. Een Hygiëne Plus wasprogramma voor extra zekerheid voor kwetsbare doelgroepen
  2. RVS-wasarmen met geïntegreerde naspoelarmen
  3. Slow start: deze zorgt ervoor dat de machine gecontroleerd start waardoor het vaatwerk aanmerkelijk minder kans op breuk heeft
  4. De vaatwasdeur heeft twee hygiënestanden waarmee na gebruik de deur op een kier kan worden gezet voor goede ventilatie.
  5. De 'anti-drip' connectors zorgen ervoor dat het waswater niet nadruppelt op de schone vaat.
  6. De Med Sparkle is buitengewoon stil: < 60 dB(A), dus geen storend apparaat in een zorgomgeving
U kunt deze machine ook leasen!

Vraag een prijs op

iconMedia

Documenten

Sluiten

Voorlader vaatwasmachine voor zorg

Professionele horeca vaatwasser voor zorg

Med Sparkle professionele vaatwasmachine voor zorg

Voorlader glazenspoelmachine voor kinderopvang

Alle Sspoelarmen van onze afwasmachines zijn van RVS

Deze machine leasen? Dat kan al voor 7 euro per dag
Contact
Highlights
HYGIËNE EN DE MED SPARKLE

Met name voor de zorg is het garanderen van een veilig eindresultaat een absoluut vereiste, omdat er gewerkt wordt met kwetsbare doelgroepen die blootgesteld kunnen worden aan bacteriën en virussen. De Med Sparkle voldoet aan de vereisten voor een hygiënisch wasresultaat conform DIN 10511. De DIN-normering stelt eisen aan de temperatuur en contacttijd van professionele vaatwasmachines. Daarnaast heeft de Med Sparkle de optie tot thermisch desinfecteren via het speciale HYGIËNE PLUS programma. 

HYGIËNE PLUS: EXTRA ZEKERHEID

Een innovatief naspoelsysteem is ontwikkeld om een stabiele temperatuur en een constante waterdruk te bereiken, onafhankelijk van externe factoren. Alleen dan kan de kwaliteit die voor de naspoeling vereist is, geborgd worden. Tijdens het HYGIËNE PLUS wasprogramma wordt water uit de ingebouwde boiler middels een drukverhogingspomp op een constante, vooraf berekende druk gebracht, om een optimale sproeibeeld te bereiken. Zelfs bij een lage leidingwaterdruk, wordt keer op keer de juiste naspoelwaterdruk geleverd.

De temperatuur van het naspoelwater blijft constant en exact op 87 °C gedurende de gehele naspoelcyclus, omdat de naspoelwaterboiler niet eerder bijgevuld wordt dan wanneer de naspoelcyclus is voltooid. Het mengen van vers water en heet water wordt door het HYGIËNE PLUS systeem voorkomen.

Tijdens het HYGIËNE PLUS programma wordt gedurende de eerste 10 minuten gewassen op een temperatuur van 65 °C. Een ingebouwde wasmiddeldoseerpomp zorgt voor toevoeging van de juiste concentratie wasmiddel. Vervolgens vindt gedurende 2 minuten de vóór- naspoeling plaats bij een temperatuur van 80 °C, gevolgd door een eindnaspoeling bij 87 °C.

ERGONOMIE

De Med Sparkle is de ‘stille kracht’ in zijn klasse. Door het lage geluidsniveau, <60 dB(A), kan de Med Sparkle in vrijwel elke zorgomgeving worden geplaatst. Juist in een huiselijke keuken is een laag geluidsniveau van belang. Deze RHIMA machine is daarom niet alleen thermisch geïsoleerd, maar ook akoestisch. Aangepaste vaatkorven en een vaatwasmiddeldoseerunit completeren de installatie en maken het concept af tot in de puntjes!

De Med Sparkle is volledig programmeerbaar op klantniveau. Eenmaal geprogrammeerd maakt de autostart het gebruik van de Med Sparkle zeer eenvoudig. Het touch display maakt het gebruik van de Med Sparkle gebruiksvriendelijk. Het informatieve display geeft duidelijk informatie over het gekozen programma, de actuele temperaturen en een indicatie van de voortgang van het wasprogramma. Tevens is er een leegmelding via het display waardoor het vaatwasmiddel tijdig wordt aangevuld.

Datacommunicatie vindt plaats via een USB-interfase (optie). Het downloaden van de operationele data- en hygiëneparameters maakt dit erg eenvoudig.

Anti-drip connector

De Med Sparkle heeft geïntegreerde was- en naspoelarmen. Deze zijn boven en onder identiek en dus uitwisselbaar. Daarnaast zijn ze zelfreinigend en niet verstoppend. De unieke spoel-armen zijn zodanig ontworpen dat het sproeibeeld op alle kritische punten optimaal is.

Door een uniek ontwerp, de ‘Anti Drip’-connector, kan het waswater niet nadruppelen op het schone vaatwerk. De licht bedienbare deur kan vier posities innemen; open, twee ventilatiestanden en gesloten. De slimme ‘softstart’ beschermt uw glazen, servies en bestek door de machine gecontroleerd op te starten zodat er geen breuk ontstaat door onverwachtte bewegingen.

Ook bezit de Med Sparkle een krachtige 650 W waspomp voor een topresultaat.

DUURZAAMHEID

Het energieterugwinsysteem (optie) gebruikt de warmte die tijdens de wascyclus ontstaat om het binnenkomende koudwater voor te verwarmen. Dat leidt tot een besparing tot 35% op de energiekosten. Als bijkomend voordeel komt er minder warmte en damp in de ruimte waar wordt afgewassen. De Med Sparkle is gemaakt van duurzaam, recyclebaar roestvrijstaal en voldoet het aan de eisen die de DIN-normering stelt aan temperatuur, wascontacttijd, energie- en watergebruik.

icon Technische
specificaties
RHIMA Model
Afmeting BxDxH (mm)
Aansluitwaarde

Med Sparkle

600 x 610 x 850

230V/230V V3 / 400V 3N