Advies op maat?

Wij helpen u graag +31 (0)35 609 81 81 Neem contact op
icon Product Omschrijving

RHIMA bedrijfsvaatwasmachines voor de Belgische markt die al dan niet in een bestaande of nieuwe situatie worden aangesloten op het publieke waterleiding netwerk, moeten voorzien worden van een breaktank. Vrijwel alle RHIMA vaatwasmachines die standaard of als optie uitgerust zijn met een breaktank dragen een Belgaqua goedkeuring.

iconMedia

Documenten

Sluiten

RHIMA Breaktank

Deze machine leasen? Neem contact op!
Contact
Highlights

De breaktank zorgt voor een fysieke onderbreking (break) tussen de watertoevoer vanuit de waterleiding en de afname door de machine. De watertoevoer is direct gekoppeld aan de breaktank die uit kunststof is vervaardigd en veelal aan de achterkant van de machine is ingebouwd. Tussen de uitstroom van de waterleiding en het waterniveau in de tank moet een afstand van 3 cm aangehouden worden. Het water uit de leiding valt dan spreekwoordelijk in de tank. Doel is om te voorkomen dat er bij een onderdruk in het waterleidingnetwerk vervuild water zou terugstromen waarbij contaminatie van het drinkwater het gevolg zou kunnen zijn.

Mede door de onderbreking tussen de aansluiting en het niveau in de breaktank valt ook de waterdruk weg. De meeste toestellen werken pas goed mits ze een waterdruk van ongeveer 3 bar hebben. Dus hier moet de techniek een handje komen helpen. Een pomp (in sommige gevallen een drukverhogingspomp) zorgt ervoor dat het hete naspoelwater met een krachtige, constante druk over de vaat gespoeld wordt. Tijdens de totale naspoeling wordt er geen koud leidingwater in de boiler (toestellen met drukloze boiler) toegelaten, waardoor tijdens de hele naspoelcyclus het water - lees boilerwater - constant 85°C is.

Het opnieuw vullen van de boiler met koud leidingwater gebeurt via de ingebouwde breaktank, nadat de naspoeling volledig klaar is. Hierdoor zijn de machines niet meer afhankelijk van de druk van de waterleiding, maar zorgt de extra pomp voor een constante druk. Het hete boilerwater wordt niet meer vermengd met koud water, waardoor er een maximale thermische desinfectie plaatsvindt, het vaatwerk meer warmte opneemt en daardoor beter droogt. Een beter afwasresultaat is hiermee dus gegarandeerd.

Beschikbaar met breaktank en als zodanig goedgekeurd door Belgaqua volgens de EN1717 norm (certificaatnummer Belg 08/144/16a; een kopie hiervan is op aanvraag beschikbaar).

DR 50
DR 51
DR 51E
DR 52E BT
DR 53E
DR 59
DR 60i
DR 145
DR 180E
DR 265E
DR 365E
DR 480E
WD 4E
WD 12
WD-6 Green
WD-7 Green

Bij modelwijzigingen of nieuwe machines zullen altijd uitvoeringen voor de Belgische markt beschikbaar zijn.

icon Technische
specificaties
RHIMA Modellen