Adviesprijs: € 18.700

Neem contact op met RHIMA voor de beste offerte. Offerte aanvragen
 • 650mm Doorvoerhoogte
 • 850x725mm Korfafmeting
 • 4 Wasprogramma's
icon Product Omschrijving

Veelzijdige vaatwasser voor pannen en gereedschap

De zware roestvrijstalen korf en dubbele pompen maken van de RHIMA DR365E Plus een zeer veelzijdige machine voor de levens­middelenindustrie. Machine onderdelen, zware gereedschappen, euronorm bakken, messenkorven: alles kan er in en wordt optimaal gereinigd. De meerdere wasprogramma’s zorgen ervoor dat de machine gebruikt kan worden voor meerdere materiaal typen. Model DR 365E HR Plus is uitgerust met energieterugwinning en dus energiezuinig.

Lees verder onder de foto's ->

Offerte aanvragen
Deze machine leasen? Neem contact op!
Contact
Highlights
 
Geschikt voor grote materialen

De DR 365E Plus is een machine die uitermate geschikt is voor het afwassen van Euronorm kratten. Doordat de korf 850 mm breed is, kunnen er 2 Euronorm kratten naast elkaar geplaatst worden. De doorvoerhoogte van 650 mm is geschikt voor het afwassen van o.a. plateaus, dienbladen, RVS emmers, grote snijplanken, roosters van afzuiginstallaties, bekkens, grote pannen, etc.

RINS: Rhima Intensief Naspoel Systeem

Een drukverhogingspomp zorgt ervoor dat het hete naspoelwater met een krachtige, constant druk over de vaat gespoeld wordt. Tijdens de totale naspoeling wordt er geen koud leidingwater in de boiler toegelaten waardoor tijdens de hele naspoelcyclus het boilerwater constant 85ºC is. Het opnieuw vullen van de boiler met koud leidingwater gebeurt via een ingebouwde beektank, nadat de volledige naspoeling klaar is. Hierdoor is de DR 365E Plus niet meer afhankelijk van de druk van de waterleiding. Het hete boilerwater wordt niet meer vermengd met koud water waardoor er een maximale thermische desinfectie plaatsvindt, het vaatwerk meer warmte opneemt en daardoor beter droogt.

H.A.C.C.P.

De DR 365E Plus heeft drie wasprogramma’s van 180, 360 en 540 seconden en voor zeer vervuilde materialen een continue wasprogramma. Door de elektronische besturing kunnen de drie wasprogramma’s aangepast worden aan de vervuiling van de materialen, zodat altijd een perfect wasresultaat verkregen kan worden. Tevens is de machine uitgerust met een thermochrone besturing, waardoor altijd wordt nagespoeld met boilerwater boven 85ºC, conform de H.A.C.C.P. normen. De zelfledigende, vertikaal geplaatste waspompen zorgen ervoor dat geen vuil waswater in de pomp achterblijft als de machine leegloopt.

Bedrijfszeker

De hele machine, dus ook het frame, de tank, zeven, filter etc. is uitgevoerd in hoogwaardig AISI 304 18/10 roestvrijstaal. De krachtige 1200 watt, 3 fase waspomp zorgt voor veel waskracht. De roterende robuuste roestvrijstalen was- en naspoelarmen produceren grote dynamische waskracht, waardoor dode hoeken vermeden worden. Ook zijn roestvrijstalen was- en naspoelarmen ongevoelig voor chemicaliën en hoge temperaturen.

Eenvoudige bediening

Deze elektronisch bestuurde machine werkt eenvoudig d.m.v. tiptoetsen. Met één toets kiest u het gewenste programma én start u dit programma. De rest gaat volautomatisch. Het bedieningspaneel toont het gekozen programma, de resttijd en de temperaturen van het waswater en van het naspoelwater. Altijd boven 85ºC, conform H.A.C.C.P. Zodoende hebt u tijdens het gehele wasprogramma controle over de juiste werking.

Lage operationele kosten

Om warmteverlies te beperken is niet alleen de deur dubbelwandig, maar de hele machine. Tevens is de DR 365E Plus voorzien van een energiebesparende boiler. Als de machine niet constant wordt gebruikt, is het niet nodig dat de geïsoleerde boiler het naspoelwater constant op 85ºC houdt. Over de hele dag gezien, staan de meeste machines langer stand-by dan dat ze effectief werken. Gedurende deze tijd schakelt de boiler terug naar een lagere stand-by temperatuur, waardoor minder energie gevraagd wordt om de boiler op temperatuur te houden. Hierdoor gaat minder energie verloren en vermindert de warmte-uitstraling (belangrijk voor een koele werkomgeving).

Een intern reinigingsprogramma, aan het einde van de werkshift, zorgt ervoor dat de wascabine wordt schoongespoeld. De wascabine en de wastank zijn voorzien van afgeronde hoeken. Hierdoor is de machine eenvoudiger en sneller schoon te maken.

E.I.A. regeling

Model DR 365E Plus is ook leverbaar met energieterugwinning (model DR 365E HR Plus). Dit model valt onder de E.I.A. regeling.

Standaard levering inclusief
 • Roestvrijstalen naspoelboiler
 • Ingebouwde naspoelmiddeldoseerapparaat
 • Roestvrijstalen basiskorf 850 x 725 mm
 • Roestvrijstalen plateau-inzet
 • Gereedschapsmand
 
Accessoires
 • Externe wasmiddeldoseerunit Mono 50 en Solid 5000
 • Externe waterontharder
 • Ingebouwde afvoerpomp
 • Verzwaarde boiler 12.000 Watt
 • Vaatkorven
icon Technische
specificaties
RHIMA Model
Afm. (mm)
Aansluitwaarde

DR 365E Plus


DR 365E HR Plus

990x885x1790/2050


990x885x2140

13,4 kW/400V


13,4 kW/400V