Adviesprijs: € 11.950

Neem contact op met RHIMA voor de beste offerte. Offerte aanvragen
 • 650/800mm Doorvoerhoogte
 • 550x665mm Korfafmeting
 • 4 Wasprogramma's
icon Product Omschrijving

Ideale gereedschap- en pannenwasmachine voor kratten, bakken etc

Door de korfafmeting en de grote doorvoerhoogte is de RHIMA DR 165E Plus voor veel ondernemers een ideale machine. Voor slagers is de korf geschikt voor het afwassen van kratten 400x600mm, bakken, gereedschappen en onderdelen van vleesmachines.

De machine is ook leverbaar met een doorvoerhoogte van 805 mm (model RHIMA DR 180E Plus). Bakkers kunnen door de extra hoge invoer van 805 mm meerdere bakplaten naast elkaar reinigen, maar ook kunnen grote kommen en emmers uit de banketbakkerij eenvoudig in de machine geplaatst worden.

Lees verder onder de foto's ->

Offerte aanvragen
Deze machine leasen? Neem contact op!
Contact
Highlights
 
Geschikt voor grote materialen

De doorvoerhoogte van 650/805 mm is geschikt voor het afwassen van o.a. bakplaten, RVS emmers, grote snijplanken, roosters van afzuiginstallaties, bekkens, grote pannen, etc. Door de interne diepte van 675 mm kunnen (bake-off)roosters worden afgewassen, materialen tot 2/1 Gastronorm afmeting en alle Euronormkratten (400 x 600 mm). De RVS korf heeft een afmeting van 550 x 675 mm.

H.A.C.C.P.

De beide modellen hebben drie wasprogramma’s van 120, 240 en 360 seconden en voor zeer vervuilde materialen een continue wasprogramma. Door de elektronische besturing kunnen de drie wasprogramma’s aangepast worden aan de vervuiling van de materialen, zodat altijd een perfect wasresultaat verkregen kan worden. Een naspoeldrukverhogingspomp met breektank zorgt voor een constante en intensieve naspoeling, onafhankelijk van de druk van de waterleiding, waardoor steeds een zeer zuiver eindresultaat verkregen wordt.

Tevens is de machine uitgerust met een thermochrone besturing, waardoor altijd wordt nagespoeld met boilerwater boven 82ºC, conform de H.A.C.C.P. normen.

Bedrijfszeker

De hele machine, dus ook het frame, de tank, zeven, filter etc. is uitgevoerd in hoogwaardig AISI 304 18/10 roestvrijstaal. De krachtige 1200 watt, 3 fase waspomp zorgt voor veel waskracht. De roterende robuuste roestvrijstalen was- en naspoelarmen produceren grote dynamische waskracht, waardoor dode hoeken vermeden worden. Ook zijn roestvrijstalen was- en naspoelarmen ongevoelig voor chemicaliën en hoge temperaturen.

Eenvoudige bediening

Deze elektronisch bestuurde machine werkt eenvoudig d.m.v. tiptoetsen. Met één toets kiest u het gewenste programma én start u dit programma. De rest gaat volautomatisch. Het bedieningspaneel toont het gekozen programma, de resttijd en de temperaturen van het waswater en van het naspoelwater. Altijd boven 82ºC, conform H.A.C.C.P. Zodoende hebt u tijdens het gehele wasprogramma controle over de juiste werking.

Lage operationele kosten

Om warmteverlies te beperken is niet alleen de deur dubbelwandig, maar de hele machine. Tevens zijn de machines voorzien van een energiebesparende boiler. Als de machine niet constant wordt gebruikt, is het niet nodig dat de geïsoleerde boiler het naspoelwater constant op 85ºC houdt. Over de hele dag gezien, staan de meeste machines langer stand-by dan dat ze effectief werken. Gedurende deze tijd schakelt de boiler terug naar een lagere stand-by temperatuur, waardoor minder energie gevraagd wordt om de boiler op temperatuur te houden. Hierdoor gaat minder energie verloren en vermindert de warmte-uitstraling (belangrijk voor een koele werkomgeving).

Een intern reinigingsprogramma, aan het einde van de werkshift, zorgt ervoor dat de wascabine wordt schoongespoeld. De wascabine en de wastank zijn voorzien van afgeronde hoeken. Hierdoor is de machine eenvoudiger en sneller schoon te maken.

E.I.A. regeling

Model DR 180E Plus is leverbaar met energieterugwinning (model DR 180E HR Plus) en valt dan onder de E.I.A. regeling. 

Standaard levering inclusief
 • Roestvrijstalen naspoelboiler
 • Ingebouwd naspoelmiddeldoseerapparaat
 • Roestvrijstalen basiskorf 500 x 665 mm
 • Roestvrijstalen plateau-inzet
 • Gereedschapsmand
 
Accessoires
 • Externe wasmiddeldoseerunit
 • Externe waterontharder
 • Verzwaard boilerelement
 • Ingebouwde afvoerpomp
 • Vaatkorven

Claudia de Laat, Cake 5:
"Voorheen moesten we bakblikken eerst in laten weken en handmatig schrobben. Dat is met de DR 165 pannenwasmachine niet meer nodig. Dankzij het rvs-rek kunnen we meerdere bakplaten naast elkaar reinigen met daarnaast ruimte voor mengkommen, schaaltjes enzovoorts. ."

Lees case

icon Technische
specificaties
RHIMA Model
Afm. (mm)
Aansluitwaarde

DR 165E Plus


DR 180E Plus


DR 180E HR Plus

690x800x1720(1980)


690x800x1890/2275


690x800x2165/2275

8,0 kW/400V


8,1 kW/400V


8,1 kW/400V