Advies op maat?

Wij helpen u graag +31 35 609 81 81 Neem contact op
icon Product Omschrijving

De RHIMA Heatmasters 35TC en 85TC zijn uitermate geschikt om uw korventransport- of bandvaatwasmachine door middel van gas te verwarmen. Het hoge rendement verzekert u van de laagst mogelijke energiekosten en doordat onze gasverwarmingsinstallaties uit roestvrijstaal zijn vervaardigd, zijn zij ook geschikt voor het gebruik van osmosewater.

Lees verder onder de foto's ->

Neem contact op
Deze machine leasen? Neem contact op!
Neem contact op
Highlights
 
De Tank-in-Tanktechnologie

De Tank-in-Tanktechnologie is ruimschoots beproefd en opmerkelijk eenvoudig en betrouwbaar.

De kern van de RHIMA Heatmaster wordt gevormd door een ringvormige boiler waar de rookgaskanalen doorheen gaan. Hij wordt omsloten door een stalen mantel die de primaire vloeistof bevat. Die primaire vloeistof koelt de verbrandingsruimte af en gaat rond de verbrandingskanalen naar beneden terwijl ze de roestvrijstalen boiler waarin het naspoelwater zit, rechtstreeks opwarmt. Net zoals alle Tank-in-Tankboilers is deze boiler over zijn hele hoogte geprofileerd en kan hij vrijblijvend uitzetten om kalkafzetting op de wanden te vermijden.

Het warmtewisselaaroppervlak van de boiler is veel groter dan bij de klassieke boilers. Daardoor hebben de Tank-in-Tankboilers een veel kortere opwarmtijd dan traditionele warmwaterboilers, waardoor maar een minimale hoeveelheid water moet worden opgeslagen. De hoge wateropslagtemperatuur zonder risico op kalkvorming in de boiler is ook doorslaggevend voor het uitzonderlijke warmwaterdebiet.

Technologie van de dubbele kring

De primaire kring van de RHIMA Heatmaster TC is dubbel: er is een bovenste kring met hoge temperatuur en een onderste kring met lage temperatuur, die van elkaar gescheiden worden door een schijf. De boiler voor naspoelwater is ondergedompeld in de bovenste kring, waarvan de temperatuur voortdurend tussen 80° en 90° wordt gehouden. Dat is ideaal voor de productie van naspoelwater: doordat het water op een hoge temperatuur blijft, kunnen zich geen bacteriën zoals legionella ontwikkelen en stijgt de warmwaterproductie.

De verbrandingskanalen met neerwaartse stroming gaan door de bovenste kring, de scheidingsschijf en de onderste kring. De primaire vloeistof wordt in de onderste kring op een temperatuur van 30° tot 60° gehouden in verwarmingsmodus (afhankelijk van de retourtemperatuur van de vaatwasinstallatie), wat ideaal is voor condensatie tijdens cv-bedrijf.

Technologie van de voorverwarmings boiler

Bij het produceren van naspoelwater heeft de onderste kring een bedrijfstemperatuur tussen 5°C en 20°C, afhankelijk van de temperatuur van het leidingwater. Het koude water gaat door de onderste primaire kring via een sanitair voorverwarmingsboiler van roestvrij staal. Aangezien de boiler de onderkant van de rookgaskanalen omhult, kan ze de restwarmte van de rookgassen opnemen en zo het naspoelwater voorverwarmen voordat het in de boiler komt. Aldus biedt de RHIMA Heatmaster TC bij het produceren van naspoelwater een volledige condensatie, zowel bij hoog afnamedebiet als bij beperkte afname.

icon Technische
specificaties
RHIMA Model
Afm. (mm)
Brandstof

HM 35 TC


HM 85 TC

600x670x1720


690x725x2145

Aardgas/propaangas


Aardgas/propaangas