Adviesprijs: € 4.090

Neem contact op met RHIMA voor de beste offerte. Offerte aanvragen
 • 305mm Doorvoerhoogte
 • 400x400mm Korfafmeting
 • 4 Wasprogramma's
icon Product Omschrijving

Stille glazenspoeler voor horecabar

Deze glazenspoelmachine is geheel uitgevoerd in chroomnikkel roestvrijstaal, is volledig dubbelwandig en is ontworpen om snel en gemakkelijk grote aantallen glaswerk en/of kop en schotels te reinigen. De DR 40T glazenspoelmachine is door zijn fluisterstille werking bijzonder geschikt achter de bar in een compacte omgeving. Deze vaatwasmachine wordt standaard geleverd met ingebouwde afvoerpomp en zeepdoseerpomp, heeft 4 wasprogramma's (60, 90, 120 en 180 seconden) en een zelfreinigingsprogramma. 

Lees verder onder de foto's ->

Offerte aanvragen
Deze machine leasen? Neem contact op!
Contact
Highlights
 
Fluisterstille werking

Doordat deze glazenspoelmachine dubbelwandig is, werkt de machine zeer rustig. In een bar met achtergrondmuziek is deze glazenspoelmachine een goede keuze.

Soft start waspomp

De RHIMA DR 40T is standaard uitgerust met een soft start waspomp, die zorgt voor een rustige opstart van het wasproces en daardoor voor extra bescherming van breekbaar vaatwerk.

Compacte afmeting

De machine heeft een afmeting van 460 x 545 x 715 mm (bxdxh) en is daardoor makkelijk plaatsbaar onder een barblad of werktafel. Bij een vrije opstelling is een RVS verhogingsbokje leverbaar voor een comfortabelere werkhoogte.

Korfafmeting 40 x 40 cm

De glazenspoelmachine wordt geleverd met 2 vaatkorven. Eén korf met vlakke bodem voor grote glazen of kopjes. Tevens wordt een schotelinzet en een bestekkorfje meegeleverd. De tweede korf is een glazenkorf voor 3 rijen glazen, waarbij de glazen iets schuin staan waardoor er geen water op de voet van het glas achterblijft. De machine is geschikt voor glazen tot 29 cm hoogte.

Indicator zout en regenereren

Deze voorlader geeft middels een indicatielampje automatisch aan wanneer zout toegevoegd moet worden aan de machine. Daarnaast geeft de machine automatisch aan wanneer een regeneratie uitgevoerd moet worden (gewoonlijk na 35, 50 of 80 wasbeurten afhankelijk van de waterhardheid).

Eenvoudig te bedienen

Zodra een korf gevuld is, wordt deze in de machine geplaatst en met een simpele druk op de startknop wordt het automatische wasprogramma van 2 minuten gestart. Na het wasprogramma wordt het waswater van de glazen gespoeld met heet naspoelwater van 85º C uit de ingebouwde boiler. Het naspoelwaterverbruik bedraagt slechts 2,5 liter per wasbeurt. De wastank heeft een capaciteit van 15,5 liter. 

Makkelijk in onderhoud

Doordat de machine volledig dubbelwandig is, is ook het dagelijks onderhoud aan de machine erg eenvoudig. De korfgeleiders zijn niet gemonteerd, maar diepgetrokken in de zijwanden. De hoeken in de achterwand zijn afgerond, evenals de bodem van de wastank. Hierdoor wordt het schoonmaken van de glazenspoelmachine erg eenvoudig.

Leverbaar met ingebouwde waterontharder

Optioneel is de glazenspoelmachine leverbaar met een ingebouwde waterontharder (DR 40TS). Indien de machine wordt aangesloten op hard water (>5º dH), adviseren wij gebruik te maken van de ingebouwde waterontharder. 

Standaard levering inclusief
 • Roestvrijstalen naspoelboiler
 • Ingebouwde afvoerpomp
 • Ingebouwde wasmiddeldoseerunit
 • Ingebouwde naspoelmiddeldoseerapparaat
 • 2 Vaatkorven (1 kunststof universeelkorf, 1 open glazenkorf)
 • Schotelinzetrek
 • Kunststof bestekbeker

Opties en accessoires
 • Roestvrijstalen verhogingsbokje
 • Ingebouwde waterontharder (DR 40TS)
 • Vaatkorven


Jan-Allard Sluring, dagtochtenschip de Stedemaeght:
"De glazenspoeler draait continu zonder problemen. Hoewel ik het lang heb afgehouden, zou ik nu niet meer zonder de machine kunnen.”

Lees case

icon Technische
specificaties
RHIMA Model
Afm. (mm)
Aansluitwaarde

DR 40T


DR 40TS

460 x 545 x 715


460 x 545 x 715

3200W/230V


3200W/230V