Adviesprijs: € 6.755

Neem contact op met RHIMA voor de beste offerte. Offerte aanvragen
 • 380mm Doorvoerhoogte
 • 500x500mm Korfafmeting
 • 8 Wasprogramma's
icon Product Omschrijving

keuze uit diverse glazenspoelers

Compacte en stille glazenspoeler

De High Sparkle serie zijn de nieuwste generatie RHIMA glazenspoelmachines. Er zijn drie verschillende modellen, dus voor elke situatie is er een geschikte oplossing. Een High Sparkle past, qua maatvoering, in elke bar of spoelkeuken. Uniek aan de High Sparkle serie zijn de RVS-wasarmen met geïntegreerde naspoelarmen. De Slow start-functie zorgt ervoor dat de machine gecontroleerd start waardoor de glazen aanmerkelijk minder kans op breuk hebben. De High Sparkle is ook nog eens buitengewoon stil: < 60 dB(A), dus geen storend apparaat in een restaurant of bar.

Specificaties High Sparkle 50
 • Complete glazenwasmachine met een installatiehoogte van slechts 850 mm
 • Korfafmeting 500 x 500 mm
 • Touch bediening en een duidelijk kleurendisplay
 • Unieke wasarmen met ‘anti-drip’ -connector
 • Koude naspoeling mogelijk speciaal voor bierglazen
 • 8 Glazenwasprogramma’s voor een optimaal resultaat voor elk type glas
 • USB-interface, data download via USB
 • Apart hygiëneprogramma waarbij de machine bij hogere temperaturen een zelfreiniging uitvoert
 • Leegmelding via het display (optie)

Lees verder onder de foto's ->

Offerte aanvragen
Deze machine leasen? Neem contact op!
Contact
Highlights
 
KOSTEN EN EFFICIENCY

Een belangrijk aspect in de ontwikkeling van de High Sparkle serie is het streven naar lagere operationele kosten door verantwoordelijk watergebruik en het reduceren van benodigde vaatwasmiddelen. Bij het wassen van glazen in de horeca zijn er twee belangrijke aspecten in de kostenstructuur, arbeid en breuk van het vaatwerk. Bij het machinaal afwassen is de kans op glasbreuk ca. 25% minder dan bij handmatig afwassen.

De High Sparkle geeft het beste resultaat tegen lage en inzichtelijke operationele kosten. De machines zijn volledig programmeerbaar en dus maatwerk voor uw werksituatie.

HYGIËNE +

De High Sparkle glazenspoelmachine heeft maar liefst 8 verschillende wasprogramma’s voor verschillende types glazen. Daarnaast is er een speciaal hygiëne plus programma met als resultaat hygiënisch schone glazen.

BEDRIJFSZEKER

De High Sparkle range heeft geïntegreerde was- en naspoelarmen. Deze zijn boven en onder identiek en dus uitwisselbaar. Daarnaast zijn ze zelfreinigend en niet verstoppend. De unieke spoelarmen zijn zodanig ontworpen dat het sproeibeeld op alle kritische punten optimaal is. Door een uniek ontwerp, de ‘Anti Drip’-connector, kan het waswater niet nadruppelen op het schone glaswerk.

De licht bedienbare deur kan vier posities innemen; open, twee ventilatiestanden en gesloten. De slimme ‘softstart’ beschermt uw kostbare glaswerk door de machine gecontroleerd op te starten zodat er geen breuk ontstaat door onverwachte bewegingen.

Ook bezit de High Sparkle serie krachtige waspompen voor een topresultaat. De High Sparkle 40 heeft een 550 W pomp, de 45 een 600 W pomp en bij de 50 is dat 650 W.

PLUG AND PLAY

De High Sparkle glazenspoelmachines zijn compleet (inclusief afvoerpomp, breaktank met drukverhogingspomp en doseerapparaten voor was- en naspoelsmiddel) én eenvoudig te plaatsen.

ENERGIEZUINIGE BOILER

Alle versie van de High Sparkle zijn voorzien van een energiezuinige boiler. Dat wil zeggen dat wanneer de machine aan staat maar even niet gebruikt wordt, de temperatuur in de boiler terugzakt naar circa 72 °C i.p.v. 85 °C. Zodra er weer wordt gewassen stijgt de temperatuur weer naar de vereiste 85 °C.

‘ANTI DRIP’-CONNECTOR

Losse druppels worden bolvormig en als gevolg van de capillaire werking van water vormt zich een grote druppel. Als gevolg van de zwaartekracht vallen deze druppels op het schone glaswerk. Om dit effect te voorkomen heeft RHIMA een unieke ‘Anti Drip’-connector ontworpen. Deze ‘Anti Drip’-connector heeft een zgn. ‘V’-patroon waardoor het oppervlak is vergroot. Juist dit vergrote oppervlak voorkomt de vorming van druppels en zorgt ervoor dat het perfecte eindresultaat niet wordt verstoord.

HYGIËNE EN COVID-19-VRIJE GLAZEN

Machinaal wassen van glazen geeft een gegarandeerde kwaliteit en reduceert het gezondheidsrisico voor uw gasten. Glazen met de hand afwassen en daarna poleren verhoogt het gevaar op overdracht van virussen en bacteriën.

De High Sparkle glazenspoelmachines voldoen aan de vereisten voor een hygiënisch was- resultaat conform DIN 10511. De DIN normering stelt eisen aan de temperatuur en contacttijd van professionele glazenspoelmachines.

Daarnaast heeft de High Sparkle een extra hygiëneprogramma, te gebruiken aan het einde van de dag om de machine een extra ‘zelfreiniging’ te geven. Dat, in combinatie met de hygiëne-stand van de deur, garandeert de juiste hygiënische condities voor de volgende werkdag. 

Al het glaswerk, bestek en servies dat u gebruikt in uw horecagelegenheid moet na elke gebruiksronde gewassen worden conform DIN 10511.
Voor het bestek en servies hebben de meeste ondernemingen al een vaatwasmachine in de keuken, maar glaswerk wordt gedurende de dag bij velen achter de bar gereinigd in de spoelbak met glazenborstel. En dat is in deze tijd echt onvoldoende. De High Sparkle glazenspoelmachines bieden u de garantie dat u uw glazen wast op de juiste temperatuur.

DUURZAAM

RHIMA volgt de filosofie van de circulaire economie. Vaak richten definities zich enerzijds op grondstofgebruik anderzijds op systeemverandering. Definities die zich richten op grondstofgebruik volgen vaak de 3R-aanpak:

 • Reduce (minimaal grondstofgebruik)
 • Reuse (maximaal hergebruik van producten en onderdelen)
 • Recycle (hoogwaardig hergebruik van grondstoffen)

Binnen dit kader is de High Sparkle ontwikkeld, met de nadruk op de keuze van de te gebruiken materialen. Reeds 25% van de grondstoffen wordt in Nederland hergebruikt. De doelstelling van de regering is dat dit in 2050 100% is. RHIMA wil met haar 3R-aanpak een significante bijdrage leveren aan deze doelstelling.

ERGONOMIE

Door het lage geluidsniveau, <60 dB(A), kan de High Sparkle in vrijwel elke horeca-omgeving worden geplaatst. Juist in een bar is een laag geluidsniveau van belang. Deze RHIMA machines zijn daarom niet alleen thermisch geïsoleerd, maar ook akoestisch. 

De High Sparkle is volledig programmeerbaar op klantniveau. Eenmaal geprogrammeerd maakt de autostart het gebruik van de High Sparkle zeer eenvoudig.
Het touch display maakt het gebruik van de High Sparkle gebruiksvriendelijk.

Het informatieve display geeft duidelijk informatie omtrent het gekozen programma, de actuele temperaturen en een indicatie van de voortgang van het wasprogramma. Tevens is er een leegmelding via het display waardoor er op tijd het vaatwasmiddel wordt aangevuld zodat een goed wasresultaat gewaarborgd blijft. Datacommunicatie vindt plaats via een USB-interfase. Het downloaden van de operationele data- en hygiëneparameters maakt dit erg eenvoudig

Standaard levering inclusief
 • Roestvrijstalen naspoelboiler met naspoeldrukverhogingspomp en breaktank
 • Ingebouwde naspoelmiddeldoseerapparaat
 • Ingebouwde wasmiddeldoseerunit
 • Ingebouwde afvoerpomp
 • 1 open glazenkorf

Accessoires
 • Roestvrijstalen verhogingsbokje
 • Externe waterontharder
 • Omgekeerde osmose installatie RO100i
 • Droogplateau DP 400i
 • Vaatkorven


Diego Buik, DIEGO's Burgers:
"Ik word gewoon kriebelig van vieze glazen. Dankzij de RHIMA High Sparkle heb ik nu de garantie dat er geen vlekje meer op het glaswerk zit."

Lees case

icon Technische
specificaties
RHIMA Model
Afm. (mm)
Aansluitwaarde

High Sparkle 50

600 x 610 x 850

2750W/230V


6650W/400V