Advies op maat?

Wij helpen u graag +31 35 609 81 81 Neem contact op
icon Product Omschrijving

De RHIMA wasemcondensunit is energiebesparend en valt om deze reden onder de Energie-Investeringsaftrek (kortweg EIA). Dit impliceert dat 44% van de investering aftrekbaar is. Uw voordeel kan oplopen tot meer dan €400,-.

Neem contact op
iconDocumentatie
Deze machine leasen? Neem contact op!
Contact
Highlights

De wasemcondensunit met energieterugwinning heeft een twee­­ledig effect. Bij het openen van de kap van de vaatwas­machine worden de vrijkomende waterdampen door een ventilator afgezogen. Deze dampen worden geleid langs een warmtewisselaar. De dampen condenseren en komen niet in de keuken. Het condenswater loopt terug in de machine. Voorts wordt warmte en dus energie uit de opgevangen water­dampen teruggewonnen. Deze warmte wordt gebruikt om het toevoerwater voor te verwarmen. De energie die hiermee terug­gewonnen wordt bedraagt circa 1,5 kW/uur bij 30 korven/uur.

Bij het plaatsen van deze wasemcondensunit is het niet nodig de machine aan te sluiten op een externe afzuigkap in de spoelkeuken. Een goede ruimtelijke ventilatie in de afwaskeuken is voldoende voor een prettige werkomgeving. Voor een optimale werking van de wasemcondensunit adviseren wij de RHIMA WD doorschuif­machines uit te rusten met een automatische kap en een verzwaard boilerelement.

Kortom: een wasemcondensunit is goed voor het milieu en bespaart energie.

icon Technische
specificaties
Specificatie
WD-6 GREEN
WD-7 GREEN

Ventilator, warmte terugwinning (kW)


Gewicht (kg, excl. machine)

0,13


24

0,13


26