Adviesprijs: € 6.025

Neem contact op met RHIMA voor de beste offerte. Offerte aanvragen
 • 500mm Doorvoerhoogte
 • 500x500mm Korfafmeting
 • 1 Wasprogramma
icon Product Omschrijving

Verminderd verbruik van water, energie, vaatwasmiddel en arbeid met RHIMA voorwasmachine

Een afwasmachine die de vuile vaat voorspoelt, een zogenaamde voorwasmachine of voorspoelmachine, elimineert de repeterende handelingen die gepaard gaan met het gebruik van de voorspoeldouche. De investering van een voorwasmachine is snel terugverdient door verminderd verbruik van water, energie, vaatwasmiddel en arbeid.

Slimmer en beter voorspoelen met de RHIMA PRM voorwasmachine
 • Beloond met de FCSI DUURZAME CATERING APPARATUUR AWARD 2013
 • Vergeleken met traditionele voorspoeldouches levert de PRM VERBAZINGWEKKENDE RESULTATEN
 • Bespaart tot 200.000 LITER water per jaar
 • Bespaart jaarlijks tot 40% OP VAATWASMIDDELEN
 • Bespaart tot 8.000 kW AAN ELECTRICITEIT per jaar
 • Bespaart jaarlijks tot 4.200 kg CO2
 • Vermindert aantal uren ARBEID MET 25-30% per jaar

 

Lees verder onder de foto's ->

Offerte aanvragen
Deze machine leasen? Neem contact op!
Contact
Highlights
 

RHIMA introduceert een innovatieve en milieubewuste oplossing voor uw afwaskeuken: de PRM GREEN voorwasmachines. Het afvoerwater van de vaatwasmachine is water van 60°C met daarin nog actief wasmiddel. Tot nu toe ging dit water en wasmiddel verloren. De RHIMA voorspoelmachines PRM GREEN worden aangesloten op het afvoerwater van een RHIMA doorschuifmachine en gebruiken dit water om voor te spoelen. Een zeer kostenefficiente oplossing!

Elimineer voorspoeldouche

De RHIMA voorwasmachines PRM-6 GREEN en PRM-7 GREEN zijn machines die de functie van een voorspoeldouche overnemen. De machines zijn ontworpen voor intensief en veeleisend gebruik in horeca- en instellingskeukens. Het ontwerp voldoet volledig aan de hoge normen voor hygiëne, intensief gebruik, aangename en moeiteloze werkomstandigheden, reinigen en onderhoud. Door gebruikmaking van het afvoerwater van de doorschuifmachine opereert een PRM GREEN uiterst kostenefficiënt.

In een traditionele opstelling maken we gebruik van een aanvoertafel met spoelbak en voorspoeldouche, een doorschuifvaatwasmachine en een afvoertafel. De vaat wordt met de voorspoeldouche voorgespoeld, waarbij veel water wordt verbruikt. Dit is vers warm water dat direct naar de afvoer gaat. Veldstudies hebben aangetoond dat het gemiddeld om 4 tot 6 liter per korf gaat. Dat is zonde.

Bovendien heeft het water van de voorspoel­douche vaak niet de juiste temperatuur en worden met name de holle vaatstukken slecht voorgespoeld. Dit betekent dat het water van de doorschuifmachine al snel vervuild kan raken en het wasmiddelverbruik toeneemt, waardoor de kosten stijgen en het milieu extra belast wordt. De RHIMA PRM-6 GREEN en PRM-7 GREEN lossen in combinatie met respectievelijk een RHIMA WD-6 GREEN doorschuifmachine en WD-7 GREEN doorschuifmachine deze zorgen op! Handmatig voordouchen met een voorspoeldouche is niet meer nodig en uw vaatwasresultaat is prachtig.

Automatische kap

In de RHIMA voorspoelmachine PRM GREEN wordt het afvoerwater van de doorschuifmachine opgevangen en hergebruikt. In de PRM wordt géén wasmiddel gedoseerd. Met het warme water met actief wasmiddel wordt de - niet voorgespoelde - vaat voorgewassen in een programma van 30 seconden: zowel van onder als van boven. Vanuit de PRM GREEN, optioneel verkrijgbaar met automatische kap en autostart, schuift u de korf in de RHIMA doorschuifmachine WD-6 GREEN of WD-7 GREEN. Deze machine is nu in kortere tijd in staat een schitterend wasresultaat te realiseren. Volgens de DIN 10512b dient de wascontacttijd 90 seconden te bedragen. De RHIMA PRM GREEN verlengt deze wascontacttijd, waardoor de wastijd van de doorschuifmachine verkort kan worden. Hierdoor neemt de capaciteit van uw installatie toe.

Tevens blijft het water van de doorschuifmachine langer schoon, omdat holle serviesstukken als soepkommen ook aan de onderzijde worden voorgewassen. Hierdoor blijft het eindresultaat langer optimaal. Voor licht vervuilde vaat kan de voorwasmachine overgeslagen worden. Dit om flexibiliteit en veelzijdigheid te bevorderen.

De PRM GREEN beschikt over diepe, hoogwaardige roestvrijstalen filters. Bovendien zijn de RHIMA PRM-6 GREEN en PRM-7 GREEN eenvoudig te reinigen en uiterst gebruiksvriendelijk.

Bij gebruik van een PRM Green in combinatie met een WD GREEN doorschuifmachine is het mogelijk te kiezen voor een High Capacity uitvoering met een 15 kW boiler element.

Terugverdientijd

Natuurlijk vereist een RHIMA PRM-6 GREEN of PRM-7 GREEN een investering. Een terugverdientijd van minder dan twee jaar is echter zeer realistisch. Uw besparingen op water, wasmiddel, electra en arbeidskosten zijn zo hoog, dat uw inverstering in een RHIMA PRM GREEN voorwasmachine zeer rationeel is.

LET OP: de RHIMA PRM GREEN is niet mogelijk in combinatie met een warmtewisselaar, omdat beide gebruik maken van het warme afvoerwater.

Veldstudie RHIMA PRM voorwasmachine

Op basis van 150 korven per dag bespaart u met een RHIMA PRM voorwasmachine ten opzichte van een traditionele opstelling met een voorspoeldouche elk jaar:

 • 200.000 liter water 
 • 4.000 kWh energie 
 • 2.000 kg CO2 
 • 4.000 euro
 • 170 arbeidsuren
 • 75 kg wasmiddel
icon Technische
specificaties
RHIMA Model
Afm. (mm)
Aansluitwaarde

PRM 6 voorwasmachine


PRM 7 voorwasmachine

600 x 658 x 1430(1900)


660(761) x 657 x 1540(2080)

900W/400V


900W/400V