Advies op maat?

Wij helpen u graag +31 35 609 81 81 Neem contact op
  • Ø 30 cm x 42 cm Max. afm.
icon Product Omschrijving

Machinaal zilver poetsen

Een mooi gedekte tafel is vaak bepalend voor de ambiance en de waardering voor het totale diner: schoon en glanzend tafelzilver, mooi servies, schitterende accessoires en dan een heerlijk gerecht. Door gebruik raakt uw zilveren bestek echter beschadigd: kleine krasjes halen de glans van het materiaal. RHIMA heeft hiervoor dé oplossing: de RHIMA zilverpoetsmachines.

Lees verder onder de foto's ->

Neem contact op
iconMedia
Deze machine leasen? Neem contact op!
Contact
Highlights
 
De nieuwe generatie zilverpoetsmachines: de RHIMA 2000 serie

Met de gepatenteerde RHIMA 2000 methode ontstaan geen kleine deukjes, waardoor we met deze machines een nieuwe standaard kunnen zetten voor de kwaliteit van uw zilver. In de machines van de RHIMA 2000 serie liggen de kogels in een draaiende oneindige transportband, die ze krachtig en vloeiend, zonder enige vibratie en in evenwicht laat rollen. Deze harmonieuze en continue beweging resulteert in een gelijkmatige, stevige, maar ook rustige “massage” van uw zilver zonder deukjes achter te laten.

RHIMA 2000 type B en type C

De RHIMA zilverpoetsmachines modellen 2000 B en 2000 C zijn verrijdbaar. Door de compacte constructie (56cm breed) kunnen ze bijvoorbeeld worden verplaatst tussen het restaurant en de keuken. De constructie is van roestvrijstaal en de polijstbak is uitgevoerd met een overloopklep om de polijstkogels makkelijker te reinigen.
Een grote afvoerkraan zorgt voor een snelle afvoer van het zeepwater. Voor periodieke reiniging en onderhoud kan de kap verwijderd worden.
De RHIMA 2000 B is uitgevoerd met een 230 volt één fase motor die op één snelheid polijst, model 2000 C heeft een krachtige 400 volt drie fase motor die op twee snelheden polijst. Type C is ook uitgevoerd met een sorteermand om gemakkelijk kleine onderdelen uit de kogels te halen. De beide machines zijn gelijk van afmeting en kunnen bestek en grote voorwerpen polijsten met een maximum afmeting van Ø30x42cm.

Machinaal zilverpoetsen

Machinaal zilverpoetsen door middel van het gebruik van stalen kogels is de meest efficiënte manier om uw zilver te poetsen. Met machinaal zilverpoetsen wordt geen gebruik gemaakt van schurende bewegingen en items worden niet alleen gepoetst, maar het oppervlak wordt ook gehard.
Bij de huidige generatie zilverpoetsmachines wordt het zilver gehard en gepolijst in een massa van stalen kogels, in een vibrerende trommel ondergedompeld in zeepwater. Dit procédé is niet agressief en het hameren van de kogels sluit de oppervlakte van alle kanten. De verzilvering wordt stevig op het basismetaal gehamerd, zodat deze niet los komt. Gepolijste materialen hebben een langere levensverwachting, omdat een verdicht metaaloppervlakte beter bestand is tegen slijtage, krassen en corrosie.
Een goede kwaliteit van de kogels en een correct gewicht is essentieel, vandaar dat alleen stalen kogels geschikt zijn. Dit proces van polijsten reduceert niet alleen slijtage, maar neutraliseert ook de opbouw van statische elektriciteit. Polijsten in vibrerende of roterende trommels heeft als nadeel dat er kleine zichtbare deukjes op grote oppervlakten en in zachte metalen achterblijven (bekend als sinaasappelhuid of hamereffect).

Machinaal zilverpoetsen doet meer dan alleen polijsten

Machinaal zilverpoetsen polijst niet alleen uw zilver, zodat dit weer gaat glanzen, maar hardt ook het metalen oppervlak. Daarnaast verwijdert de machine organische resten, roestfilm en vlekken van kalk, thee, koffie en wijn. Het voorkomt de opbouw van bacteriën, corrosie, oxidatie, slijtage en krassen. Door het machinaal dichtmaken van de oppervlakte voorkomt het ook kalkvlekken na het naspoelen. Uw zilver gaat dus langer mee.

Hygiëne

Machinaal zilverpoetsen van roestvrijstaal bestek is sterk aan te raden, niet alleen voor het optische effect maar nog belangrijker om hygiënische redenen. Zilver heeft zelf steriliserende kwaliteiten, maar krassen en beschadigde oppervlaktes van roestvrijstaal is als een hemel voor bacteriën. Door het regelmatig machinaal polijsten wordt de oppervlakte glad en poriënvrij zodat bacteriën minder kans hebben zich op het oppervlak vast te hechten.

De duur en frequentie van machinaal polijsten
  • De tijd die nodig is om te polijsten hangt af van de conditie en hardheid van de individuele oppervlakten. De gangbare regel hiervoor is;
  • Hoe harder het metaal, des te langer de polijsttijd
  • Hoe ruwer de conditie van de oppervlakte, des te langer de polijsttijd
  • Door vaker te polijsten, wordt de polijsttijd korter


Daarom adviseren wij om regelmatig te polijsten.

 
icon Technische
specificaties
RHIMA Model
Afm. (mm)
Aansluitwaarde

2000B
2000C

900x715x560
900x560x715

330W/240V
330W/400V