Advies op maat?

Wij helpen u graag +31 35 609 81 81 Neem contact op
  • 900-2500 stuks Bestek/uur
icon Product Omschrijving

Eenvoudig vervuild bestek reinigen

Het reinigen van vuil bestek, in het bijzonder aangekoekte etensresten, is uiterst veel werk en bovendien tijdrovend en kosten- en arbeidsintensief. Met behulp van de gebruikelijke spoeltechniek is een schone en vlekvrije bestekreiniging meestal niet of alleen door middel van hoge kosten te realiseren. Daarom heeft RHIMA de BRM bestekreinigingsmachines ontwikkeld. 

Lees verder onder de foto's ->

Neem contact op
Deze machine leasen? Neem contact op!
Contact
Highlights
 
Een vernieuwende oplossing

RHIMA, al meer dan 50 jaar specialist in afwassen, ontwikkelde samen met haar leveranciers het hydromechanische 3 stappen proces in één omloop:

  • Reinigen
  • Spoelen
  • Drogen en polijsten

Alle soorten bestekdelen, van theelepels tot soeplepels, kunnen probleemloos worden verwerkt. En dit bij een geringe personeelsbezetting en grootst mogelijke energie- en waterbesparing.

Het hydromechanische 3-stappenproces

Eerste fase: Bestek reinigen
In het wascompartiment wordt het vervuilde bestek zonder enige voorbewerking in een vibrerende polijstchipsmassa mechanisch gereinigd. Het speciaal ontwikkelde spoelmiddel lost etensresten en vervuiling op die aansluitend met het spoelwater eenvoudig worden afgevoerd. Het reinigingsmiddel is speciaal ontwikkeld voor het spoelen bij temperaturen onder de 40°C en maakt daarmee een energiebesparende en milieuvriendelijke reiniging op kamertemperatuur mogelijk. Zelfs sterk ingedroogde etensresten worden in één doorloop gegarandeerd zonder resten verwijderd.

Tweede fase: Bestek reinigen en schoonspoelen
Het gereinigde bestek, welke uit het wascompartiment komt, wordt nu automatisch naar de spoelinrichting overgebracht en daar met schoon water afgespoeld. Het bestek is nu optisch helder en hygiënisch schoon. Dit gedeelte is geïntegreerd in de reinigingstrommel.

Derde fase: Bestek drogen en poleren
Het nog natte bestek glijdt van de spoelinrichting naar de droger en loopt door een spiraalvormige trilbak, welke met verwarmd drooggranulaat gevuld is. Het bestek dat volledig omgeven is door het droogmedium wordt gedroogd en gepoleerd. In de separeerzone wordt het bestek van het drooggranulaat gescheiden en valt in de reeds klaarstaande bestekkorf. Door de “hotspot” in de droger wordt het granulaat continu en boven de 130°C verhit en daardoor kiemarm gehouden.

Bijzondere eigenschappen van de machines
  • Gering spoelmiddel- en waterverbruik door de mechanische reinigingswerking van de polijstchips.
  • Gering stroomverbruik daar het water van het reinigingsproces niet boven de 40° C hoeft te worden verwarmd.
  • Geringe reinigings- en onderhoudskosten door de grote mate van toegankelijkheid van de machine en het zelfreinigende effect. 
  • Geen voorbehandeling van sterk verontreinigd, aangekoekt bestek door de mechanische reinigings­werking van de polijstchips.
  • Geringe personeelsbezetting door aanzienlijke tijdsbesparing daar het spoelen en drogen tesamen een eenheid vormen.
  • Zeer hoog reinigingsvermogen en een grotere glans van het bestek door de inzet van speciale polijstchips.
icon Technische
specificaties
RHIMA Model
Oppervlakte (mm)
Aansluitwaarde

BRM 900 BRM 1200 BRM 1600 BRM 2500

1000x2000 3400x1900 3600x1900 4500x2500

29 kW/400V of 230V 29 kW/400V 29 kW/400V 46 kW/400V