Advies op maat?

Wij helpen u graag +31 35 609 81 81 Neem contact op
  • 450 mm Doorvoerhoogte
  • n.v.t. Korfafmeting
  • 2930-5150 borden/uur
icon Product Omschrijving

Topkwaliteit bandvaatwasser

Onze WD-BS serie bandvaatwasmachines zijn ontwikkeld voor organisaties waar minimaal drie maaltijden per dag worden geserveerd. Denk aan institutionele catering, zoals ziekenhuizen, gevangenissen en inflight catering. De nieuwe lijn RHIMA WD-BS bandvaatwassers biedt maximale betrouwbaarheid tegen minimale bedrijfskosten. Door gebruik te maken van slimme energie- en waterbesparende technologieën (o.a. de ECO-FLOW warmteterugwinning, waarbij afvoerwater en stoom wordt gebruikt om waswater te verwarmen) wordt het totale energieverbruik van deze nieuwe lijn bandvaatwassers met 20% verlaagd. Hiermee trachten wij onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen. Daarnaast heeft de geluids- en warmte-isolatie een positief effect de werk-omgeving van de afwasmedewerker.

Lees verder onder de foto's ->

Neem contact op
Deze machine leasen? Neem contact op!
Contact
Highlights
 
Degelijkheid ten top

De WD-B bandvaatwasmachine is uitgevoerd in roestvrijstaal en daardoor uitermate geschikt voor veeleisend gebruik. De grote deuren geven gemakkelijk toegang tot de machine wat het reinigen eenvoudiger maakt. De de deuren van de WD-BS hebben een vlakke achterzijde waardoor zij eenvoudig te reinigen zijn. De wasarmen kunnen eenvoudig worden verwijderd en schoongemaakt en de zeven kunnen simpel worden verwijderd om van etensresten te ontdoen. Al deze onderdelen kunnen zonder gebruik van gereedschap eenvoudig worden losgemaakt en teruggezet voor de dagelijkse reiniging van de machine.

CLEAN-RINSE functie

De CLEAN-RINSE functie is nog een van de vele voordelen van de WD-BS-serie. De ‘clean rinse’ bevindt zich in de laatste chemicaliëntank en spoelt niet alleen het vaatwerk, maar reinigt ook de transportband en zorgt ervoor dat er geen voedseldeeltjes en zeepresten in de laatste spoelzone komen. Daardoor blijft de machine langer schoon en heeft u een beter wasresultaat.

Besparing door slimme functies

RHIMA tracht voortdurend technische innovaties te ontwikkelen die onze klanten ondersteunen en tegelijkertijd hun en onze ecologische voetafdruk verkleinen. De nieuwe WD-BS bandvaatwasmachines zijn uitgerust met een aantal slimme functies:

ECO-FLOW

De bij een wasbeurt vrijgekomen warme lucht en energie wordt door een geïntegreerd warmteterugwinningsunit aan de bovenzijde van de machine opgevangen en gebruikt om koud water te verwarmen, waardoor het energieverbruik tot een minimum wordt beperkt.

HEAT-FLOW

Vervolgens gaat het koude water door de HEAT-FLOW warmtewisselaar (gesitueerd in de voorwastank). Hierdoor wordt de temperatuur van het water in de voorwastank lager dan 35 ºC gehouden om te voorkomen dat zetmeel en eiwitten zich aan het vaatwerk hechten en dus moeilijk te verwijderen zijn.

BY-PASS

Om de best mogelijke besparing te realiseren, is de WD-BS uitgerust met het BY-PASS systeem dat niet alleen het chemicaliënverbruik verlaagt, maar ook het water in de voorwastank langer schoner houdt.

Geïsoleerde constructie

De volledig geïsoleerde constructie van de WD-BS bandvaatwasmachine vermindert de afgifte van warmte en geluid in de spoelkeuken, hetgeen de werkomgeving van de afwasmedewerker verbetert. Dankzij de diepe watertank en de krachtige waspompen behaalt de WD-BS bandvaatwasmachine altijd een fantastisch wasresultaat. De bodem van de beladingszone is bedekt met twee verwijderbare zeven die etensresten van de te wassen items opvangen. Deze zeven kunnen zelfs worden geleegd wanneer de machine in gebruik is. Een uitneembare zeef in de voorwaszone zorgt ervoor dat alle etensresten worden opgevangen waardoor het waswater langer schoon blijft.

Flexibel instelbaar

Een grote hoeveelheid speciale transportbanden is beschikbaar voor de verschillende eisen. RHIMA kan de machine verder aanpassen aan uw specifieke situatie om het meest optimale proces in uw afwasruimte te kunnen realiseren. Zo is het mogelijk om de WD-BS bandvaatwasmachine te leveren met extra breedte of hoogte. De WD-BS is leverbaar in een extra grote doorvoermaat; 811 mm breedte in plaats van 677 mm. Dit vergroot niet alleen de capaciteit, maar stelt u ook in staat om grotere items te was-sen. De standaard doorvoerhoogte is 450 mm. De hoogte kan indien nodig met 100 mm worden vergroot naar een hoogte van 550 mm.

Ergonomische belading

De brede zijkanten aan de beladingsen afruimgedeelte van de WD-BS bandvaatwasmachine zijn op gelijke hoogte met de band en kunnen daardoor gebruikt worden als werkruimte. Dit maakt het mogelijk om op ergonomisch verantwoorde wijze de machine te beladen en af te ruimen.

Extra lange waszone

Om de best mogelijke wasresultaten te behalen, wordt de WD-BS bandvaatwasmachine standaard geleverd met een extra lange waszone (1.000 mm) en de langste naspoelzone die op de markt verkrijgbaar is (1.125 mm). De lange waszone en naspoelzone verminderen de hoeveelheid water die wordt meegevoerd naar een volgende zone (de zogenaamde  splash over' van water en houden het water langer schoon, hetgeen resulteert in een beter wasresultaat. Op deze manier verdunt het water in de chemische tank niet te veel en wordt vermeden dat u onnodig veel afwasmiddel gaat verbruiken. 

PRM voorwas

Het is mogelijk om een PRM voorwaszone toe te voegen. Dankzij de voorwasunit (PRM) worden alle grotere resten verwijderd en opgevangen in de zeven. De zeven kunnen worden geleegd en gereinigd terwijl de machine in bedrijf is. Dit vermindert het aantal handmatige handelingen, zoals voorspoelen en schrapen.

HACCP

De elektronische controle beperkt defecten aan de machine veroorzaakt door de gebruiker, immers, de machine waarschuwt bij elk fout gebruik (bijvoorbeeld het open laten van een deur, objecten die de transportband blokkeren, ongewone temperaturen, enz.). Het diagnose-systeem maakt het onderhoud eenvoudiger. Via het touch screen bedieningspaneel van de machine worden de verschillende componenten gecontroleerd en het probleem meteen gelokaliseerd. Het controlesysteem registreert en verzamelt gegevens over de machine, die dan gebruikt worden bij het afstellen van de machine (bv. waterverbruik, toevoer, temperatuur, enz.). Dit verhoogt de doeltreffendheid van de machine en vergemakkelijkt HACCP activiteiten.

WEB Tool

Het WEB Tool programma kan aangesloten worden op elke PC zonder dat hiervoor software dient te worden geïnstalleerd. De verzamelde gegevens kunnen naar een PC doorgestuurd worden om statistieken op te maken, de kosten overzichtelijk te houden of de ecologische werking van het systeem na te gaan.

Bandvaatwasser bij ziekenhuis St Jansdal

Onze klant St Jansdal is al jaren enthousiast gebruiker van de WD-B bandvaatwasser. Bekijk de voordelen voor hen.

 

De WD-B bandvaatwasmachine bij ziekenhuis St Jansdal draait inmiddels vier jaar naar volle tevredenheid en storingsvrij. Volgens Albert Kerkmeijer, teamleider Keuken & Restaurants, biedt de nieuwe machine allerlei voordelen ten opzichte van de vorige: “Op het gebied van energie- en waterverbruik is hij vele male zuiniger dan de vorige machine. Daarnaast hoeven we minder zeep te gebruiken. Arbo technisch gezien is het ook allemaal dik in orde. Het apparaat is geluidsarmer en stoot minder warmte uit. De ruimte is daardoor veel prettiger om in te werken.” 

Lees verder

icon Technische
specificaties
RHIMA Model
Afmeting BxDxH (mm)
Aansluitwaarde

WD-BS 600


WD-BS 700


WD-BS 800


WD-BS 900

6250x1013x1920


7625x1013x1920


8025x1013x1920


9250x1013x1920

Zie de technische tekening en gegevens in brochure voor uitgebreid overzicht