Advies op maat?

Wij helpen u graag +31 35 609 81 81 Neem contact op
  • 450mm Doorvoerhoogte
  • n.v.t. Korfafmeting
  • 2907-5102 borden/uur
icon Product Omschrijving

Topkwaliteit bandvaatwasser

RHIMA WD-B bandvaatwasmachines zijn het centrale onderdeel in de grotere vaatwassystemen van onze klanten. Bij het ontwerpen werd vooral aandacht besteed aan de strikte eisen inzake hygiëne en efficiëntie. RHIMA heeft enorm veel ervaring in het ontwerpen en vervaardigen van bandvaatwasmachines. Hierdoor kunnen wij superieure wasresultaten, lage verbruikskosten en een ergonomisch verantwoorde werkomgeving garanderen.

In het RHIMA bandvaatwasmachine assortiment vindt u een machine voor elke toepassing; capaciteiten bij normale snelheid: 1900 tot 4600 borden per uur. De RHIMA WD-B bandvaatwasmachines worden standaard geleverd met WEB Tool.

Lees verder onder de foto's ->

Neem contact op
Deze machine leasen? Neem contact op!
Contact
Highlights
 
Degelijkheid ten top

De WD-B bandvaatwasmachine is uitgevoerd in roestvrijstaal en daardoor uitermate geschikt voor veeleisend gebruik. De grote deuren geven gemakkelijk toegang tot de machine wat het reinigen eenvoudiger maakt. De wasarmen kunnen losgekoppeld en gereinigd worden. De buitenbeplating van de in- en uitvoerband zijn verwijderbaar, dus deze ruimtes kunnen ook eenvoudig gereinigd worden.

Thermische isolatie

De efficiënte thermische isolatie garandeert een lage oppervlakte temperatuur en een stille werking. De thermische belasting op de werkomgeving ligt ook lager, wat het energieverbruik beperkt. Het zeer efficiënte energieterugwinsysteem (ongeveer 30 kW) verbruikt minder water bij de laatste spoeling en gerecirculeerd naspoelwater voor de tussenspoeling in de voorwas. Hierdoor wordt het verbruik van water en afwasmiddel drastisch verminderd.

Flexibel instelbaar

Standaard heeft de machine een traploos regelbare transportsnelheid, waarbij duidelijk op het bedieningspaneel de bijbehorende wascontacttijd afleesbaar is. Hierdoor kunt u de wascontacttijd naar eigen wens instellen en bent u verzekerd van een sprankelend resultaat. De machines zijn ook beschikbaar met verzwaarde pompen. De waterdruk kan worden aangepast voor het wassen van pannen (dit is optioneel). Een grote hoeveelheid transportbanden is beschikbaar voor de verschillende eisen. De breedte van de machine kan vergroot worden om bijvoorbeeld plaats te hebben voor twee GN 1/1 bakken of de machine te gebruiken voor verschillende sporen vaat naast elkaar.

Voorwaszone

Een standaard machine omvat een extra lange voorwaszone (1250mm) met tussenspoeling die voorkomt dat het water van de voorwaszone naar de chemische zone overgaat. Op deze manier verdunt het water in de chemische tank niet te veel en wordt vermeden dat u onnodig veel afwasmiddel gaat verbruiken. Andere ongewilde wateroverdracht tussen tanks wordt vermeden met waszones van maar liefst 1000mm.

HACCP

De elektronische controle beperkt defecten aan de machine veroorzaakt door de gebruiker, immers, de machine waarschuwt bij elk fout gebruik (bijvoorbeeld het open laten van een deur, objecten die de transportband blokkeren, ongewone temperaturen, enz.). Het diagnose-systeem maakt het onderhoud eenvoudiger. Via het tekstpaneel van de machine of via een afzonderlijk onderhoudspaneel worden de verschillende componenten gecontroleerd en het probleem meteen gelokaliseerd. Het controlesysteem registreert en verzamelt gegevens over de machine, die dan gebruikt worden bij het afstellen van de machine (bv. waterverbruik, toevoer, temperatuur, enz.). Dit verhoogt de doeltreffendheid van de machine en vergemakkelijkt HACCP activiteiten.

WEB Tool

Het WEB Tool programma kan aangesloten worden op elke PC zonder dat hiervoor software dient te worden geïnstalleerd. De verzamelde gegevens kunnen naar een PC doorgestuurd worden om statistieken op te maken, de kosten overzichtelijk te houden of de ecologische werking van het systeem na te gaan.

Bandvaatwasser bij ziekenhuis St Jansdal

Onze klant St Jansdal is al jaren enthousiast gebruiker van de WD-B GREEN bandvaatwasser. Bekijk de voordelen voor hen.

 

De WD-B GREEN bandvaatwasmachine bij ziekenhuis St Jansdal draait inmiddels vier jaar naar volle tevredenheid en storingsvrij. Volgens Albert Kerkmeijer, teamleider Keuken & Restaurants, biedt de nieuwe machine allerlei voordelen ten opzichte van de vorige: “Op het gebied van energie- en waterverbruik is hij vele male zuiniger dan de vorige machine. Daarnaast hoeven we minder zeep te gebruiken. Arbo technisch gezien is het ook allemaal dik in orde. Het apparaat is geluidsarmer en stoot minder warmte uit. De ruimte is daardoor veel prettiger om in te werken.” 

Lees verder

icon Technische
specificaties
RHIMA Model
Afmeting BxDxH (mm)
Aansluitwaarde

WD-B 500


WD-B 600


WD-B 700


WD-B 800


WD-B 900

5250x1038x2020


6025x1038x2020


7400x1038x2020


8025x1038x2020


9025x1038x2020

Zie de technische gegevens bij kopje documenten