Westerhuis Verhuur

Met twee vaatwassers kan Westerhuis altijd kiezen voor de meest duurzame oplossing

Westerhuis Verhuur maakt duurzame keuze met RHIMA WD-BS bandvaatwasmachine

 

professionele vaatwasser voor cateraar


Trots leidt Jaap Besteman, eigenaar van Westerhuis Verhuur, ons door zijn nieuwe pand in Almelo. In het 9-meter hoge magazijn ligt het assortiment van Westerhuis gestructureerd opgeslagen. Het totale assortiment omvat duizenden producten, variërend van biertaps en koel- en vriesapparatuur, pizza-ovens, glas- en serviesgoed, meubilair en vaatwasmachines.

“Wij gaan verder dan alleen het leveren van een paar biertafels”, aldus Jaap. “Hoewel we dat natuurlijk ook doen, zit onze kracht in het totaalconcept. We zijn in staat om een evenement totaal aan te kleden: van het podium tot en met de verlichting, de keuken, het glaswerk en het afstylen. En dat doen wij niet alleen voor grote bedrijven en bij evenementen, ook voor particulieren. Denk bijvoorbeeld aan de steeds bekendere 21-diners.”

Efficiënte inrichting

Jaap Besteman nam in de zomer van 2009 Westerhuis Verhuur over van de familie Westerhuis en liet het bedrijf stevig groeien. Zo hard dat het pand aan de zuidkant van Almelo te klein werd. “We hadden de laatste jaren ruimtegebrek en het was niet meer efficiënt. We moesten er steeds weer hallen bij huren. Deze nieuwe locatie, die we in april 2022 na een flinke verbouwing en aanbouw in gebruik namen, is nu ruim 5.000 m2 en hebben we super efficiënt ingericht. Het kantoor is aan de voorzijde van het pand, daarna volgt het experience center waar bezoekers inspiratie op kunnen doen en vervolgens kom je in het magazijn en werkplaats. Aan de achterkant van het gebouw zijn drie laaddoks waar vrachtwagens kunnen worden uitgeladen. De vervuilde vaat kan gelijk door naar de spoelkeuken.

Verminderd energieverbruik

Deze spoelkeuken is na de opening van het nieuwe gebouw nogmaals onder handen genomen. “Uiteraard had ik dat liever in één keer gedaan, maar je moet daar natuurlijk wel de middelen voor hebben”, verklaart Jaap. “Maar begin van dit jaar moesten we echt onze oude korventransportmachine van een andere leverancier vervangen. Deze machine zat bij de overname van 2009 in en was echt aan vervanging toe.” Jaap ging op zoek naar een nieuwe machine die robuust en duurzaam is. 

“Ik merkte dat de oude machine veel energie verbruikte en dat was dus één van de speerpunten voor de keuze van een nieuwe machine.” Via Bijkerk Gastronomie kwam Jaap in contact met RHIMA en viel de keuze op de energiezuinige RHIMA WD-BS bandvaatwasmachine met omgekeerde osmose-installatie. Met ECO-FLOW warmteterugwinning, waarbij vrijgekomen stoom wordt gebruikt om koud waswater te verwarmen, bespaart deze machine flink op het totale energieverbruik. “Dat merk ik echt op de afrekening van de energieleverancier”, aldus Jaap.

"De vrijgekomen stoom wordt gebruikt om koud waswater te verwarmen en dat bespaart flink op het totale energieverbruik. Dat merk ik echt op de afrekening van de energieleverancier."

Op de nieuw gecoate glimmende vloer pronkt nu de bandvaatwasmachine die vrijwel alle binnenkomende materialen wast. De spoelruimte is zeer groot, zodat het eenvoudig is om met pallets naar binnen te rijden. “De borden, bestek, chafing dishes, glaswerk, kratten en zelfs kleine transportkarretjes worden met de machine gewassen. En het resultaat is perfect.”
In dezelfde ruimte staat een RHIMA WD-7 doorschuifvaatwasmachine die wordt gebruikt in minder drukke tijden, zodat niet de grote machine hoeft worden opgestart en onnodig energie wordt verspild. Zo kan Westerhuis altijd een duurzame keuze maken.  

Op zoek naar een duurzame keuze voor uw spoelkeuken? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  Verminderd energieverbruik door ECO-FLOW

 • 2

  Perfect wasresultaat voor alle type materialen

 • 3

  Duurzame keuze

Apparatuur
 • 1

  RHIMA WD-BS bandvaatwasser

 • 2

  RHIMA RO 400i

 • 3

  WD 7 GREEN Plus doorschuifmachine

 • 4

  RHIMA afvalschraper