Warung Food Service

Toen Warung wegens groei verhuisde naar een grotere locatie, verhuisde de WD 100 GR pannenwasmachine direct mee.

GN-bakken nog nooit zo schoon als met granulaat pannenwasmachine

 

regaalbakken reinigen met wasmachine width=

Vanuit haar centrale moderne kookfaciliteit bereidt Warung Food Service koelverse kant-en-klaar maaltijden en maaltijdcomponenten uit de Surinaamse, Indische, Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Het bedrijf is opgericht in 2013 en startte in de keuken van een groot verzorgingstehuis in Leidschendam. Door de enorme groei die het bedrijf in haar bijna 10-jarige bestaan doormaakte, moest Warung Food Service in 2020 verhuizen naar een grotere locatie in Wateringen. De net geleasete RHIMA granulaat wasmachine verhuisde met het bedrijf mee.

Ronald Westhoff, mede-eigenaar van Warung Food Service, vertelt over deze groei: “Samen met mijn partner ben ik gestart in de leegstaande keuken bij een verzorgingstehuis, allereerst met Indische maaltijden. Al snel hebben we uitgebreid naar keukens uit andere delen van de wereld. We leveren onder andere aan supermarkten, zorginstellingen, voetbalclubs en evenementlocaties. Onze recepturen worden op een ambachtelijke en traditionele wijze bereid en alles wordt bij ons in Wateringen geproduceerd. De groei die wij gerealiseerd hebben is het resultaat van liefde en passie voor het vak. Het verbinden van mensen, daar leef ik voor. Mijn hart maakt een sprongetje als ik hoor dat mensen hebben genoten van onze maaltijden.”

Wassen van GN-bakken

Toen Warung Food Service verhuisde naar de nieuwe locatie in Wateringen, besloot Ronald direct om de achtergebleven vaatwasmachines weg te laten halen. “In de eerste keuken bij de zorginstelling maakten wij gebruik van een doorschuifvaatwasmachine die er al stond. Die machine was echt heel traag en ik was absoluut niet tevreden over het wasresultaat. Daarom besloten we in 2017 een nieuwe professionele vaatwasmachine aan te schaffen. Ik wist toen dat het geen doorschuiver moest worden, want daar hebben wij het type vaat niet voor. Wij hadden inmiddels ervaren dat zo’n soort machine geen match voor ons was. Wat dat betreft ben ik heel praktisch ingesteld.”

De vaat bij Warung Food Service bestaat voornamelijk uit 1/1 GN-bakken. Na bereiding van de gerechten worden de GN-bakken gevuld om de gerechten terug te koelen en uiteindelijk de maaltijdbakjes te vullen. Om deze GN-bakken goed te reinigen, zocht Ronald een krachtige oplossing. Deze vond hij met de RHIMA WD 100 GR Green granulaat pannenwasmachine. “Ik ben zeer tevreden over deze machine, dus het was duidelijk dat deze machine mee moest tijdens de verhuizing naar Wateringen”, aldus Ronald. De monteurs van RHIMA werden ingeschakeld om de pannenwasmachine vakkundig te verhuizen en er werd afscheid genomen van de bandvaatwassers en de wagenwasmachine die al in de nieuwe bedrijfshal stonden. De RHIMA WD 100 GR werd geplaatst op de plek waar eerst de wagenwasmachine stond. Ronald legt uit: “Dat was handig want daaronder bevond zich al een afvoer. We hebben daar een soort spoelbak met daarop een RVS-rek geplaatst. Hier is dan vervolgens de RHIMA granulaat pannenwasmachine op gezet.” De afwasmedewerker kan daardoor eenvoudig losse etensresten met de spuit verwijderen (zo wordt het waswater niet onnodig vuil) en dit wordt opgevangen in de zeven onder de aanvoertafel en de grote spoelbak onder de machine. Deze worden beide dagelijks schoongemaakt.

Gescheiden vuile en schone zijde

Eén persoon bedient nu de granulaat pannenwasmachine waarin honderden GN-bakken per dag worden gereinigd. Dankzij een tweede cassette is er een efficiënt proces ontstaan waarbij één cassette wordt gevuld als de andere wordt gewassen in de machine. Doordat de machine aan beide zijden een deur heeft, kan de vuile en de schone vaat volledig van elkaar worden gescheiden. Na het wasprogramma en het automatisch openen van de deuren wordt de cassette uit de machine geschoven en kunnen de schone GN-bakken worden opgeborgen in de regaalwagens. “De granulaatkorrels in de machine werken als een soort schuurmachine,” aldus Ronald. “Zo schoon als het nu is, krijg je het met een andere machine nooit. En met de hand al helemaal niet. Het financial lease contract met RHIMA loopt dit jaar af. Gelukkig zijn we dan volledig eigenaar van de machine.”

“Zo schoon als het nu is, krijg je het met een andere machine nooit. En met de hand al helemaal niet."

Ook zeker weten dat uw vaatwerk brandschoon is? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  Honderden GN-bakken snel en eenvoudig gereinigd met granulaat

 • 2

  Eenvoudig verwijderen van aangekoekte vuil en etensresten

 • 3

  Efficiënt proces voor het reinigen van GN-bakken

Apparatuur
 • 1

  RHIMA WD 100 GR GREEN pannenwasmachine