Zorghuis Twente

Zorghuis Twente heeft waar voor zijn geld met RHIMA apparatuur.

Doorschuifvaatwasser voor de zorg met extra hygiëne

doorschuifvaatwasser bij zorginstelling

Zorghuis Twente biedt betaalbare verpleegzorg aan ouderen met geheugenproblemen of somatische aandoeningen. De kleinschalige woonvormen met maximaal 25 bewoners bevinden zich op drie mooie locaties in Twente: Zorghuis Scholtenhagen in Haaksbergen, de Huiskamer in Denekamp en Huize Scherpenzeel in Goor. “Tijd is aandacht” is het motto van Zorghuis Twente. Daarom was het eigenaar Gert Renes er alles aan gelegen dat zorgmedewerkers zich zo min mogelijk met randzaken bezighouden. “Zij moeten vooral bezig zijn met dingen die er voor bewoners écht toe doen.”

Omdat Zorghuis Twente betaalbare zorg wil bieden aan haar bewoners zijn de drie verpleeghuizen zelfvoorzienend. Verse maaltijden worden samen met de bewoners bereid. Driemaal per dag wordt er gegeten, er zijn diverse tussendoortjes, vaak traktaties en bewoners en familie kunnen de hele dag koffie en thee krijgen. Gert Renes: “De hoeveelheid servies die dagelijks wordt gebruikt met de hand afwassen is geen optie. Dan komen onze medewerkers en vrijwilligers niet aan daadwerkelijk zorg toe.” Daarom kocht Gert bij de opening van de eerste locatie, 8 jaar geleden in Denekamp, al een ‘professionele’ vaatwasmachine.

Te veel storingen

“Dit was een eigenmerk voorlader vaatwasmachine die ik kocht bij een groothandel”, aldus Gert Renes. “Ik had het idee dat hij goed geprijsd was, maar later bleek dat ik er nog allerlei accessoires erbij moest kopen. De machine werd intensief gebruikt en had heel veel onderhoud en storingen. Meer dan ik in eerste instantie had verwacht. Storingen willen wij juist voorkomen, want dat zijn momenten dat er met de hand afgewassen moet worden en dat gaat ten koste van de zorg.”

Twee jaar later opende Gert een tweede zorghuis in Haaksbergen, waarbij de vaatwasapparatuur in de locatie werd overgenomen van het voormalige hotel-restaurant. “De locatie had een tijd leeggestaan en was slecht onderhouden. Evenals de afwasapparatuur. Kortom, we hadden wederom een vaatwasmachine die veel onderhoud nodig had.”

Storingsloos

Het werd tijd om te investeren in betrouwbare apparatuur. Via een plaatselijke dealer kwam Gert Renes in aanraking met RHIMA. “Alle waar is naar zijn geld, zeg ik altijd. Van vaatwasmachines in de hogere prijsklasse verwacht je een bepaalde kwaliteit. Ik had zeker het vertrouwen dat dat bij RHIMA wel goed zat.” Daarom koos Gert voor een WD-6 doorschuifvaatwasmachine op de locatie in Haaksbergen. Omdat de machine jaren storingsloos draaide, besloot Gert ook op de locatie in Denekamp voor een RHIMA te kiezen, te weten de DR50i voorlader te plaatsen. En recentelijk werd op de nieuwste locatie in Goor ook een WD-6 geïnstalleerd. “We hebben gekozen voor deze dubbelwandige machine omdat deze duurzaam en energiebesparend is."

Advies op maat

“Toen we RHIMA inschakelden, kregen we eindelijk het advies waar we naar op zoek waren. Zo ontvingen we tips over hoe we efficiënter en kostenbesparend met de machines om kunnen gaan. Dat heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat het water in de machine warmer blijft en wij onnodig waterverbruik verminderen. Het voordeel is ook dat we nu één contactpersoon hebben voor al onze vaatwassystemen en omdat alle machines hetzelfde doseringssysteem hebben is er uniformiteit in de bestelling van de vaatwasmiddelen. Het belangrijkste is echter dat onze medewerkers het een fijne machine vinden en echt al hun aandacht kunnen richten op onze bewoners.”

"Toen we RHIMA inschakelden, kregen we eindelijk het advies waar we naar op zoek waren. Zo ontvingen we tips over hoe we efficiënter en kostenbesparend met de machines om kunnen gaan."
Highlights
 • 1

  Machines draaien jaren storingsloos

 • 2

  Duurzame en energiebesparende machine

 • 3

  Tips over hoe efficiënter en kostenbesparend met de machines om te gaan

Apparatuur
 • 1

  WD 6-doorschuifvaatwasmachine (2x)

 • 2

  DR 50i voorlader