Van Doorn verhuur

Van Doorn bespaart op arbeidsloon met RHIMA PRM voorwasmachine

Van Doorn wast van theeglas tot theelepeltje met nieuwe RHIMA doorschuiver

 

professionele vaatwasser voor verhuurbedrijf

‘Van tent tot theelepeltje’, dat is het motto van Van Doorn Verhuur uit Soest. Maar toen oprichter Bart van Doorn ruim 23 jaar geleden zijn bedrijf startte, was het assortiment nog wat kleiner. “Ik begon vanuit een bedrijfshal van de houthandel van mijn vader en langzaamaan is dat gegroeid tot wat we nu zijn”, aldus Bart. Inmiddels kun je bij Van Doorn verhuur terecht voor tenten, hoogwerkers, minigravers, divers meubilair, linnengoed en nog veel meer. Het is was in die tijd dat Bart zijn eerste RHIMA machine aangeschafte.

Bart vertelt over de beginfase: “Ik kocht toen een RHIMA voorlader, maar ik had nog helemaal geen speciale kratten voor opslag van glazen. Die zaten in dozen. Als ze teruggebracht werden, moesten we ze uit de dozen halen en dan in de vaatwaskorf en in de machine zetten. Dat kostte aardig wat tijd, maar dat voldeed prima. Glaswerk verhuurden we destijds nog in tientallen en niet met honderden.”
In de jaren daarna verhuisde Van Doorn twee keer binnen Soest, de eerste keer verhuisde de voorlader nog mee naar het bedrijfsverzamelgebouw. Bij de tweede verhuizing naar de huidige locatie besloot Bart een occasion doorschuiver van een ander merk te kopen. “Geld voor een nieuwe vaatwasmachine had ik toen niet en zij hadden op dat moment een geschikte occasion in de aanbieding. De machine heeft het 7 jaar volgehouden en liep toen echt op zijn laatste benen. De printplaat was aan vervanging toe en die investering was de machine niet meer waard.”

Machine verdient zichzelf terug

Bart wilde al in 2019 investeren in een nieuwe doorschuifmachine. Hij bezocht toen de showroom van RHIMA en maakte daar kennis met de RHIMA PRM voorwasmachine. Maar corona kwam om de hoek. “Die geplande investering heb ik toen uitgesteld. Maar de voordelen van de voorwasmachine zijn blijven hangen. Ik realiseerde me meteen dat ik met deze machine veel arbeidsloon zou kunnen besparen”, aldus Bart. “Met de voorwasmachine wordt het voorspoelen van de vaat overbodig en dat scheelt heel veel tijd en dus arbeidsloon. Ik wist dat deze machine zijn investering op termijn terug zal verdienen.”

Met één pink bedienen

Toen de tijd rijp was, zocht Bart contact met RHIMA en liet zich adviseren over de beste opstelling voor zijn nieuwe vaatwasinstallatie. Naast de voorwasmachine PRM 7 werd een WD-7 doorschuifvaatwasser, waterbehandelingset en maatwerk aan- en afvoertafel geplaatst. Bart: “Vooral de lange werktafels en de extra ruime spoelbak met vuilzeef zijn superhandig omdat onze 60 bij 40 opslagkratten hier ook in passen. En de kratten op de uitlooprollerbank kan ik met één pink bedienen. Samen met de automatische kap vergroot dit het werkplezier.”

Het is hollen of stilstaan bij Van Doorn Verhuur. Vooral na het weekend is er veel vaat dat terugkomt van partijen en dat moet gewassen worden. Deze vaat bevat vaak ingedroogde etensresten. “In de oude situatie moest alle vaat voorgespoeld worden met de voorspoeldouche”, aldus Bart. “Nu hoeven we de borden alleen langs de vuilschraper te halen. Eén minuut voorwas en één minuut hoofdwas, en klaar. Ik merk ook dat deze machine meer waskracht heeft dan de oude machine. Het is dus niet alleen sneller, ook schoner. Omdat RHIMA een stukje meefinanciert, kon ik alles wat ik wilde in één keer aanschaffen en niet in fases. Een flinke investering, maar het is zijn geld meer dan waard!”

"En de kratten op de uitlooprollerbank kan ik met één pink bedienen. Samen met de automatische kap vergroot dit het werkplezier."

Op zoek naar een vaatwasmachine die zichzelf terugverdiend? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  Besparing op arbeidsloon

 • 2

  Extra ruime spoelbak voor kratten

 • 3

  Meer werkplezier

Apparatuur
 • 1

  RHIMA WD-7 doorschuiver

 • 2

  RHIMA PRM 7 voorwasmachine

 • 3

  RHIMA RO 200i omgekeerde osmose

 • 4

  RHIMA VCW 613 waterontharder

 • 5

  diverse aan- en afvoertafels