LVR-Klinik Bonn

LVR-Klinik Bonn wast trolleys hygiënisch schoon met wagenwasmachine.

Kliniek Bonn wast trolleys schoon met wagenwasmachine

Sinds haar oprichting in 1882 is het psychiatrische ziekenhuis LVR-Klinik in Bonn, Duitsland, één van de grootste zorgverleners in de regio. Meer dan 1.600 medewerkers bieden geavanceerde medische zorg aan enkele duizenden patiënten. Kinderen, jongeren en volwassenen worden er behandeld op het gebied van psychiatrie, psychotherapie en neurologie.

Met duizenden maaltijden die dagelijks worden bereid en geserveerd is het ziekenhuis sterk afhankelijk van de keukenwagens voor het vervoer van de maaltijden naar de afdelingen en uitserveren naar de patiënten. En omdat hygiëne in een zorgomgeving zeer belangrijk is, moeten ook deze trolleys hygiënisch schoon zijn. Om dit te kunnen realiseren, heeft de LVR-Klinik onlangs geïnvesteerd in drie nieuwe RHIMA WD18CW wagenwasmachines die de bestaande modellen vervangen.

De heer Kleps, keukendirecteur bij LVR-Klinik Bonn legt uit: “Het project om de bestaande wagenwasmachine te vervangen werd gestart voordat ik werkzaam was bij de kliniek, maar om te investeren in de RHIMA WD18CW's was een logische beslissing. Zowel ons technische team als een externe adviseur bevolen ons dit specifieke model aan vanwege de economische, praktische en ergonomische voordelen.”

"Om te investeren in de RHIMA WD18CW's was een logische beslissing. Zowel ons technische team als een externe adviseur bevolen ons dit specifieke model aan vanwege de economische, praktische en ergonomische voordelen."
Eenvoudig in bediening

Eén van de belangrijkste praktische voordelen van de trolleywasmachine is dat de unit slechts 4,5 m2 vloeroppervlak gebruikt, wat betekent dat de waardevolle ruimte in de spoelkeuken optimaal wordt benut. Daarnaast kan de WD-18CW zo worden geplaatst dat er een afscheiding ontstaat tussen twee ruimtes, waardoor er eenvoudig één vuile en één schone ruimte kan worden gecreëerd.

Doordat de deuren automatische open en sluiten is het in- en uitladen van de trolleys in de machine eenvoudig en ergonomisch. Daarnaast kan de wagenwasmachine door één persoon worden bediend. Met één druk op de knop kan het wasprogramma worden gestart. Bijkomend voordeel is dat de RHIMA WD18CW slechts 6 liter water per wasbeurt gebruikt, wat resulteert in een zeer laag verbruik van elektriciteit, water en chemicaliën.

Centrifugetechnologie

Het team van de LVR-Klinik Bonn was zeer onder de indruk van de centrifugetechnologie waarover de machine beschikt. Dit betekent dat de machine vaste wasarmen heeft en dat de trolleys in de machine ronddraaien tijdens het was- en droogprogramma. Daarmee kunnen zelfs de moeilijkst bereikbare plekken grondig worden gereinigd en worden de trolleys op een effectieve manier gedroogd zonder extra warmte toe te passen. Het volledige wasproces van wassen, naspoelen en drogen duurt slechts 2 minuten!

“De service die we tot nu toe van RHIMA hebben gekregen is absoluut foutloos geweest”, aldus de heer Klep. “Ik zou iedereen hun producten aanbevelen. Sinds we de drie wagenwasmachines in gebruik hebben genomen, heeft ons afwasproces een flinke verbetering doorgemaakt. Niet alleen kan het cateringteam effectiever en gemakkelijker voldoen aan de eisen die worden gesteld qua hygiëne. Ook hebben we flink kunnen besparen op energieverbruik en arbeidskosten. Deze machine is een echte alleskunner!"

"Niet alleen kan het cateringteam effectiever en gemakkelijker voldoen aan de eisen die worden gesteld qua hygiëne. Ook hebben we flink kunnen besparen op energieverbruik en arbeidskosten."
Highlights
  • 1

    Hygiënisch schoon

  • 2

    Besparing op arbeid, energie en water

Apparatuur
  • 1

    RHIMA WD 18CW wagenwasmachine