AFAS Software

Nieuw pand AFAS Software vol met RHIMA vaatwasmachines. Totaal 17 stuks!!

17 RHIMA vaatwasmachines voor nieuwe pand AFAS Software

horeca vaatwassers in bedrijfsrestaurant AFAS

Het nieuwe pand van AFAS Software is eind 2021 opgeleverd en dat mag iedereen weten. Of misschien weet iedereen het al, want het pand aan de Inspiratielaan in Leusden is niet te missen. Het in eigen beheer ontworpen project, zelfbenoemd het AFAS Clubhuis, biedt ruimte aan 750 werkplekken en heeft onder meer een theater met 850 zitplaatsen, een restaurant voor 700 gasten en binnen- en buitensportfaciliteiten.

Het pand is een ambitieus en hightech nieuwbouwproject waarbij duurzaamheid een grote rol speelt. Zo is de nieuwbouw gasloos en zijn alle mogelijke innovaties rondom energie beperkende maatregelen tijdens de bouw meegenomen. Neem bijvoorbeeld de toegepaste zonwerende beglazing, 1100 zonnepanelen, zeer energiezuinige en regelbare ledverlichting en een duurzame en zuinige klimaatinstallatie door warmte- en koudeopslag in de bodem. Daarnaast is het dak van het bedrijfsrestaurant voorzien van geïntegreerde zonnecellen.

Inspireren centraal thema

Bouwkundig projectleider Wim Mars is met recht trots op het gebouw: “Het centrale doel van dit gebouw is om onze medewerkers en gasten te ontmoeten, te verbinden en bovenal te inspireren. Dit wordt dé ontmoetingsplaats van zakelijk Nederland. Wij zijn blij dat we na de coronaperiode eindelijk weer medewerkers en gasten mogen ontvangen in dit fantastische gebouw.”

Dienbladenlift en -band

dienbladenliftHet restaurant van ruim 3.000 m2 heeft een centrale plek in het gebouw, namelijk tussen het kantorencomplex en het theater. Gasten eten op de begane grond en kantoorpersoneel (met name lunchgebruikers) kunnen terecht op de eerste verdieping. Deze tweedeling maakt het afruimen en het verwerken van de vuile vaat een hele uitdaging. RHIMA adviseerde AFAS Software om een dienbladenlift te installeren die de dienbladen vanaf de eerste verdieping vervoert naar de centrale spoelkeuken. Daar aangekomen worden de dienbladen via een band vervoerd naar het debrasseerstation. Wim Mars legt uit: “Het personeel zet hun dienbladen in de dienbladenlift op de eerste verdieping en hebben er verder geen omkijken meer naar. Op de begane grond kunnen spoelkeukenmedewerkers volle dienbladen op dezelfde dienbladenband zetten. Een intelligent systeem bepaalt, op basis van aanbod, welke dienbladen – van boven of beneden - voorrang krijgen om naar het debrasseerstation te gaan. Een heel ingenieus systeem dus, bedacht door RHIMA.”

Sorry! Your browser does not support frames.

17 RHIMA machines in het pand

Nadat de vaat in de juiste korven is gezet, worden de dienbladen automatisch opgevangen in een lowerator. De volle vaatwaskorven kunnen naar achter worden geschoven zodat ze eenvoudig op de transportband naar de RHIMA WD-333 korventransportmachine worden gezet. “Dit is niet de enige machine die wij van RHIMA in het pand hebben”, vertelt Wim Mars. In de spoelkeuken staat naast de korventransportmachine een RHIMA DR 365E pannenwasmachine voor het reinigen van o.a. pannen, dienbladen, snijbladen en GN-bakken. In het artiestencafé bij het theater staat een RHIMA WD-213 korventransportmachine, in het Atrium en Entreecafé staan RHIMA WD-6 doorschuifvaatwasmachines en in de verschillende pantry’s in de kantooromgeving staan diverse RHIMA WD-4 voorladers. In totaal telt het nieuwe pand van AFAS Software 17 professionele RHIMA vaatwasmachines. Vele voorzien van RHIMA waterontharders, omgekeerde osmose installaties en Pro Wash vaatwasmiddel.

“We hebben al jaren een fantastische relatie met RHIMA”, aldus Wim Mars. “In het oude kantoor hadden we ook een RHIMA korventransportmachine en pannenwasmachine in de centrale spoelkeuken. Daar waren we erg tevreden over, maar wat we nu hebben gaat een stapje verder qua ergonomie en efficiëntie. De keuze om de samenwerking voort te zetten was eenvoudig, zeker gezien het feit dat de machines van RHIMA ook voldoen aan onze duurzaamheidseisen doordat ze zuinig omgaan met het gebruik van water, stroom en vaatwasmiddel. Daarnaast is RHIMA altijd een betrouwbare en bedrijfszekere partner gebleken die beschikt over de juiste technische en vakinhoudelijke kennis. Reden genoeg om voor onze vaatwasmachines op RHIMA te vertrouwen.”

"We hebben al jaren een fantastische relatie met RHIMA. De keuze om de samenwerking voort te zetten was eenvoudig, zeker gezien het feit dat de machines van RHIMA ook voldoen aan onze duurzaamheidseisen doordat ze zuinig omgaan met het gebruik van water, stroom en vaatwasmiddel."
Highlights
 • 1

  Maatwerk debrasseerstation met dienbladenlift

 • 2

  55 (!) verschillende RHIMA machines in gebruik

 • 3

  De machines van RHIMA voldoen aan duurzaamheidseisen

Apparatuur
 • 1

  Debrasseerstation met dienbladenlift

 • 2

  WD-333 korventransportmachine

 • 3

  DR 365E pannenwasmachines

 • 4

  WD-213 korventransportmachine

 • 5

  2x WD-6 doorschuifvaatwasmachines

 • 6

  Diverse WD-4 voorladers