Restaurant 1e Klas

Restaurant 1e Klas op Amsterdam Centraal Station kiest ‘topmerk’ RHIMA voor verwerken van de vaatwasstroom.

Restaurant 1e Klas kiest ‘topmerk’ RHIMA voor vaatwasstroom

 

Restaurant 1e Klas Amsterdam

Op perron 2b van het Centraal Station in Amsterdam is restaurant 1e Klas gehuisvest in de oude wachtkamers van vroeger. Restaurant 1e Klas is de laatste echte stationsrestauratie van Nederland. Elders kan op het station alleen nog een snelle hap worden gehaald. Restaurant 1e Klas heeft nog altijd de grandeur van eind 19e eeuw. Er zijn twee ruimtes; een café en een klassieke eetzaal voorzien van een grote houten bar opgesierd met een levende witte kaketoe op een zitstok. Tussen het cafégedeelte en de eetzaal bevindt zich de spoelkeuken met daarboven de keuken.

Randverschijnselen

Uitbater Mario Brandt heeft de afgelopen decennia flink wat uitdagingen voor zijn kiezen gekregen, met o.a. de veranderingen aan Amsterdam Centraal, corona en momenteel een nijpend personeelstekort. Maar, de handdoek in de ring gooien doet hij niet. “Dat hoort bij het ondernemerschap, het zijn alleen wel randverschijnselen die ik liever kwijt dan rijk ben.”
Door alle veranderingen en ook de komst van meer horeca in het station de laatste jaren, zijn wij ons gaan richten op touroperators. Voordat corona uitbrak, kwam het merendeel van onze omzet uit groepen toeristen. Maar toen kwam corona…”

RHIMA topmerk

Momenteel trekt het toerisme weer aan maar is zeker nog niet op het niveau van voor de pandemie. En doordat veel meer mensen thuiswerken, is er geen peil meer te trekken op het aantal forenzen en andere zakelijke bezoekers. Toch heeft Mario de afgelopen jaren geïnvesteerd in nieuwe apparatuur voor de spoelkeuken. “In 2019 hebben we de keuken grondig verbouwd en hebben we via een horecagroothandel diverse apparaten aangeschaft. Ik was toen al niet echt onder de indruk van de vaatwasmachines die zij voorstelde, maar tegen beter weten in hebben we ze toch aangeschaft. Twee jaar later was ik er klaar mee en heb ik ze ingewisseld voor RHIMA vaatwassers. Ik loop al langer mee in de horeca en dan weet je wat de topmerken zijn. RHIMA is daar één van.”

“Ik loop al langer mee in de horeca en dan weet je wat de topmerken zijn. RHIMA is daar één van.”
Tijdwinst

In de keuken werd door RHIMA een voorwasmachine PRM 6 en doorschuifvaatwasser WD-6 geplaatst inclusief VCW 601 waterontharder. Ook kwam er in de bar van de eetzaal een WD-4 glazenspoelmachine. “Beide opstellingen leveren heel veel tijdswinst”, aldus Mario Brandt. “Door de glazenspoelmachine hoeven we glaswerk en bestek niet meer te poleren en dat scheelt handen en zeeën van tijd. Gezien het personeelsgebrek is dat natuurlijk heel interessant. Maar ook de opstelling in de spoelkeuken met de voorwasmachine scheelt enorm veel tijd in vergelijking met de oude situatie. Ik werk zelf wel eens mee in de spoelkeuken en als je met z’n tweeën werkt, dan vliegt de vaat erdoorheen. Bij grote groepen hadden we met de oude machine echt een probleem om de vaat tijdig weg te werken.” Mario is zo tevreden over het wasresultaat dat er binnenkort ook een nieuwe RHIMA glazenspoelmachine in het café wordt geplaatst.

De RHIMA machines ogen als nieuw en dat heeft te maken met de aandacht die Mario en zijn personeel eraan besteden. “De machines waren een aanzienlijke investering en moeten dus goed onderhouden worden. Ik vind trouwens ook dat keukens schoon horen te zijn. Dagelijks worden de vaatwasmachines dus van binnen en buiten gereinigd, daarom zien ze er nog gloednieuw uit en werken ze optimaal. En gelukkig komen de monteurs van RHIMA snel als er echt iets aan de hand is.”

Uw keuken naar een hoger niveau brengen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  Tijdwinst door minder poleren

 • 2

  Verbeterde opstelling qua logistiek en ergonomie

Apparatuur
 • 1

  RHIMA PRM-voorwasmachine

 • 2

  RHIMA WD-6 doorschuifvaatwasser

 • 3

  RHIMA VCW 601 waterontharder

 • 4

  RHIMA WD-4 glazenspoelmachine

 • 5

  Diverse aan- en afvoertafels