Savor & Nosh

Wanneer je een nieuw restaurant begint, zijn er vele keuzes die gemaakt moeten worden. Zo ook voor de spoelkeuken. Kies je voor een korventransportmachine of doorschuiver

Savor&Nosh brengt een wereld van smaak naar Rotterdam

 

afwaskeuken voor nieuw restaurant


In het centrum van Rotterdam, tussen de Markthal en de Koopgoot, opende Savor&Nosh in september 2023 haar terrasdeuren. Het terras biedt uitzicht op de Laurenskerk en ligt direct aan het water van de Rotte. “Terwijl we ons terras gereedmaken voor de aankomende zomer, hebben we nog veel wensen," zegt mede-eigenaar Nadja van Berkum, die samen met haar partner Dave dit ruim opgezette en modern ingerichte restaurant runt. "Maar dat komt allemaal vanzelf." De onderneming draait inmiddels goed en steeds meer Rotterdammers weten van het bestaan.

De poort naar de wereld

Nadja en haar partner Dave zijn ook bekend van het Aziatische shared dining restaurant Bambu Kitchen, gelegen op een steenworp afstand van Savor&Nosh. Dat restaurant staat inmiddels in de verkoop. "Bij Bambu Kitchen liepen we tegen capaciteitsproblemen aan," aldus Nadja. "We hadden daar 50 zitplaatsen en wilden graag uitbreiden, maar de ruimte liet dat niet toe." Met de opening van Savor (Engels voor genieten) & Nosh (Engels voor hapje) is deze wens in vervulling gegaan. "Bij Savor&Nosh hebben we ruimte voor meer dan 200 couverts en we zijn de hele dag geopend, van ontbijt tot en met diner."

Wat betreft het eten heeft Savor&Nosh inspiratie gehaald uit de diversiteit van producten die de Rotterdamse havens binnenkomen van over de hele wereld. Dit resulteert in een gevarieerde menukaart met een mix van stijlen, waaronder Latin Fusion, Amerikaans en Aziatisch streetfood. De gerechten worden geserveerd als fingerfood. Daarnaast biedt de kaart laagdrempelige opties voor verschillende gelegenheden: koffie met taart, borrelhapjes, shared dining en cocktails.

Korventransport versus voorwasmachine

De verscheidenheid aan gerechten betekent ook een diversiteit aan servies en glaswerk. Nadja legt uit: "We gebruiken veel verschillende glazen voor onze cocktails, die ook nog eens zeer kwetsbaar zijn. Daarom hebben we in de bar een aparte glazenspoelmachine van RHIMA, de WD-4 met omgekeerde osmose installatie, om het glaswerk grondig te reinigen en te poleren." Al het overige serviesgoed wordt naar de spoelkeuken gebracht, waar Nadja en Dave hebben gekozen voor een RHIMA PRM-7 voorwasmachine en WD-7 vaatwasmachine met een lange debrasseertafel en extra brede spoelbak.

"Met de afwasinstallatie die we nu hebben, kunnen we prima uit de voeten en de voorwasmachine bespaart enorm veel tijd bij het voorspoelen."

"In eerste instantie hadden we een korventransportmachine op het oog, maar na advies van RHIMA hebben we dat idee laten varen. Een korventransportmachine zou voor onze situatie een overkill zijn geweest, omdat wij te maken hebben met korte pieken en minder drukke periodes. Met de afwasinstallatie die we nu hebben, kunnen we prima uit de voeten en de voorwasmachine bespaart enorm veel tijd bij het voorspoelen."

“Een ander voordeel van de machines vind ik de automatische kap; deze opent automatisch als het (voor)wasprogramma is voltooid wat het proces zeer efficiënt en gebruiksvriendelijk maakt," concludeert Nadja. "Eigenlijk kan iedereen bij ons de afwas doen en dat verwachten we ook van ons bedienend personeel. Als iedereen van de bediening kort tijd besteedt aan het in- en uitruimen van de korven, doet de machine eigenlijk de rest. De afwaskrachten zetten we dan in tijdens pieken. De machines van RHIMA zijn er om voor ons te werken. Met deze efficiënte en gebruiksvriendelijke vaatwasoplossingen kunnen we ons volledig concentreren op het verder ontwikkelen van het concept van Savor&Nosh."

Op zoek naar een spoelkeuken voor uw nieuwe restaurant? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  Extra ruimte spoelbak

 • 2

  Voorwasmachine scheelt heel veel tijd

 • 3

  Iedereen kan de afwas doen

Apparatuur
 • 1

  RHIMA WD-4 glazenspoelmachine

 • 2

  PRM 7 GREEN voorwasmachine

 • 3

  WD 7 GREEN Plus doorschuifmachine

 • 4

  Diverse aan- en afvoertafels

 • 5

  Korvenrek