Hotel Beveren

RHIMA groeit mee met Van der Valk Hotel Beveren

Hotel Van der Valk breidt spoelkeuken uit met vaatwasmachines

Hotel Beveren, gelegen in het hart van Vlaanderen, is al sinds 1962 in handen van familie Van der Valk. Sinds hotelmanager Tim van der Valk, vierde generatie, toetrad tot de directie van het hotel is stilzitten ook bij hem niet aan de orde. Momenteel wordt het aantal hotelkamers uitgebreid van 140 naar 200 en wordt er een nieuw culinair concept uitgewerkt genaamd JARDIN zomerterras dat in de zomer van 2021 wordt geopend. Tim van der Valk vertelt hierover: “De tuin voor het hotel wordt volledig opnieuw aangelegd waar we de perfecte setting creëren voor een sfeervolle avond uit, of een gezellige zomerse middag op het terras.”

Tevredenheid, efficiëntie en duurzaamheid

In Hotel Beveren kunnen gasten naast de luxe kamers en het tuinterras gebruik maken van drie restaurants, 12 meeting/banket zalen en spa & wellness centrum. Bij het restaurant Ozzo eet je sushi en oriental food, restaurant Nest heeft een toegankelijke kaart met culinaire inslag en bij het live cooking restaurant geniet je in het weekend van een zeer uitgebreid buffet. “Alles bij elkaar gaat het om een flink aantal gasten die wij dagelijks met zo’n 150 FTE’ers te allen tijde een unieke ervaring willen bieden”, aldus Tim van der Valk. “Daarbij stellen wij steeds maximale tevredenheid, efficiëntie en duurzaamheid voorop.”

Centrale spoelkeuken

Om zo efficiënt mogelijk al het gebruikte servies en glaswerk te reinigen, heeft het hotel een centrale spoelkeuken om het grote aanbod snel te kunnen verwerken. Tim van der Valk legt uit: “In onze centrale spoelkeuken is kortgeleden de 17-jaar oude viertanks korventransportmachine vervangen voor een nieuwe korventransportmachine (WD-423). De bestaande volledig geautomatiseerde sorteerstation is gebleven en uitgebreid met een RHIMA PRM 60 voorwasmachine." Het geheel is aangesloten op een centrale osmose installatie. De nieuwste opstelling is qua efficiëntie verbeterd. "Door de uitbreiding van het sorteerstation met een voorwasmachine zorgt ervoor dat we minder personeel nodig om de vuile en schone vaat te verwerken."

Minder breukschade

Met de verdere uitbreiding van het hotel, bleek echter dat één korventransportmachine niet voldoende was en er werd in de centrale spoelkeuken nog een korventransportmachine, RX 144, geplaatst die alleen wordt gebruikt voor het reinigen van glazen. Ook deze machine is aangesloten op de centrale osmose installatie. En om het geheel nog efficiënter te maken, maakt het Ozzo restaurant gebruik van een eigen RHIMA glazenspoelmachine, de WD-4, en wordt ook in nieuwe tuinterras een RHIMA machine geplaatst. Dit is de nieuwe WD-6 GLASS, een speciale doorschuiver voor het afwassen van glazen, die de glazenkorf tijdens het naspoelproces aan één zijde optilt waardoor de glazen snel drogen. “Door te kiezen voor glazenspoelmachines op de verschillende locaties, hoeft ons personeel niet het glaswerk over lange afstanden te verplaatsen en daarbij komt dat we voor deze restaurants verschillende glazen gebruiken”, aldus Tim van der Valk. “Dit scheelt heel veel uitzoekwerk en verkleint de kans op breukschade.”

Voor Tim was de keuze voor RHIMA een eenvoudige: “We hebben al die jaren een goede ervaring met RHIMA. De schaarse storingen die we hebben, worden tijdig en vakkundig opgelost. We krijgen goed advies over onder andere de inrichting van de verschillende afwasunits en altijd een correcte installatie. Bij het tuinterras kregen wij bijvoorbeeld gedetailleerd advies over waterbehandeling, benodigde capaciteit en opstelling. Daarnaast denken zij ook mee hoe wij duurzaam kunnen investeren door gebruikte sorteertafels aan te schaffen. Tevens is het gewoon handig om één goede partner te hebben voor alle afwasapparatuur. RHIMA heeft ons nog nooit in de steek gelaten.”

"We hebben al die jaren een goede ervaring met RHIMA. De schaarse storingen die we hebben, worden tijdig en vakkundig opgelost. We krijgen goed advies over onder andere de inrichting van de verschillende afwasunits en altijd een correcte installatie."

Uw keuken naar een hoger niveau brengen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  Vervanging van 17 jaar oude RHIMA korventransportmachine

 • 2

  Nieuwe WD-6 GLASS

 • 3

  Diverse glanzenspoelmachines in verschillende restaurants

Apparatuur
 • 1

  WD-4 glazenspoelmachine

 • 2

  WD-6 GLASS glazenspoelmachine

 • 3

  WD-423 korventransportmachine

 • 4

  PRM 60 voorwasmachine

 • 5

  Geautomatiseerde sorteerstation