MSI Services

Volautomatische RHIMA krattenwasinstallatie met een capaciteit van 300 pallets per uur.

Geavanceerde en Europa’s grootste krattenwasinstallatie

 

MSI Services uit het Belgische Lokeren is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in opslag, reiniging en reparatie van kunststof ladingdragers. Met twee depots van in totaal 16500 m² voor opslag en ruim 5500 m² voor reiniging heeft MSI veel mogelijkheden om haar klanten uitgebreide service te verlenen. MSI reinigt pallets, kratten, IBC’s, displays en chocolade vormen.

Hoge hygiëne standaard, uitmuntend droogresultaat, minimaal verbruik

Sinds begin dit jaar heeft MSI een volautomatische RHIMA palletwasinstallatie in gebruik genomen met een capaciteit van 300 pallets per uur! Deze machine is speciaal voor MSI ontworpen om hygiëne, duurzaamheid en een hoog prestatieniveau te kunnen garanderen. Door het hoge afwerkingsniveau en de volledig mechanisch te liften kap kan vuil zich nergens ophopen, is de machine zeer eenvoudig te reinigen en wordt contaminatie voorkomen.
De wasinstallatie is voorzien van dynamische filters en meerdere was- en naspoelzones om gegarandeerd 24 uur per dag schone pallets te leveren, ongeacht de vervuiling. Naast het reinigen worden er binnen de Food en Pharma ook steeds hogere eisen gesteld aan het drogen van de pallets. Om aan de allerhoogste eisen te kunnen voldoen is de wasinstallatie voorzien van een droogzone met een uitmuntend droogresultaat van 100%. De palletwasinstallatie is daarmee uniek in de branche.

Een geavanceerd watermanagementsysteem zorgt voor een optimaal gebruik en optimale verversing van het water, waardoor het verbruik van water en reinigingsmiddelen tot een minimum wordt beperkt. Efficiënte warmtewisselaars en een volledige dubbelwandige en geïsoleerde (6,5cm!) machine zorgen voor een maximaal hergebruik en een minimaal verbruik en minimale uitstoot van energie.

Geavanceerde lijn met minimale handling en maximale controle

De volledige installatie, met een totale lengte van bijna 60 meter, heeft naast de was- en droogzone ook bufferzones, automatische ontstapeling en stapeling en een automatische in-line omsnoeringsmachine waarmee de stapels pallets voorzien kunnen worden van een ‘strap’.  Alles is er op gericht om het hele proces uit te voeren met minimale arbeid. De operators zetten alleen vuile stapels aan de vuile zijde op de buffer en halen ze er aan de schone zijde weer gestapeld af. De gewenste stapelhoogte, met of zonder ‘strap’, is instelbaar. Tijdens het reinigingsproces worden alle belangrijke parameters voor een uitmuntend resultaat (o.a. was-, naspoel-, en droogtemperatuur, concentratie reinigingsmiddelen, snelheid etc.), elke minuut opgeslagen en bijgehouden. Wijken de parameters af buiten de ingestelde grenzen dan stopt de machine met wassen. Zo wordt te allen tijde het resultaat gegarandeerd.

De gekozen opbouw van de machine met alle opties geeft MSI een grote flexibiliteit. MSI is daarmee in staat om alle type blok en euroformaat pallets voor onder andere food, pharma, automotive en logistiek te reinigen en te drogen naar specificaties van de klant. Nu, maar ook in de toekomst, wanneer hygiëne eisen strenger worden!

Highlights
  • 1

    Gegarandeerd hoge hygiëne, duurzaamheid en prestatieniveau

  • 2

    Geavanceerd watermanagementsysteem voor optimaal gebruik en optimale verversing van water

Apparatuur
  • 1

    Op maat gemaakt krattenwasmachine