Kasteel Kerckebosch

Bij Kasteel Kerckebosch hebben ze met RHIMA o.a. de routing in de spoelkeuken verbeterd.

Kasteel Kerckebosch getransformeerd naar een mooie jonkvrouw

 

afwaskeuken Beluga Loves You

“Een spookkasteel, daar leek het op”, zegt Hans van Triest over de staat van hotel-restaurant Kasteel Kerckebosch toen Cynthia Schell en hij het eind 2014 overnamen van hotelketen Bilderberg. “De liefde was uit het pand en de grandeur die je verwacht van zo’n kasteel was verdwenen.”

Het kasteel uit 1911 stond destijds aan de vooravond van een ingrijpende renovatie waarbij eerst de begane grond (bar, lounge, restaurants en vergaderzalen), het terras en de buitenzijde van het kasteel een facelift kregen. Daarna volgde de 30 hotelkamers en in 2018 werd een Orangerie met het restaurant de Bistoria aangebouwd. Hans legt uit wat de toegevoegde waarde van de Orangerie is: “Wij hebben ons, naast onze à la carte gasten, de vergadergast, ook toegelegd op bruiloften en evenementen, maar zagen dan dat we moesten sluiten voor restaurantbezoekers. Dankzij de aanbouw, kunnen we nu tijdens bruiloften of evenementen die in het kasteel plaatsvinden ook openblijven voor daggasten die kunnen genieten in ons restaurant. Kasteel Kerckebosch kunnen wij zo 7 dagen per week, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, laten bruisen voor iedereen.”

Routing geoptimaliseerd

Tijdens de aanbouw van de Orangerie werd ook de keuken flink onder handen genomen. De verouderde keuken en spoelkeuken kon het nieuwe aantal gasten en couverts – bij bruiloften zo’n 500 - totaal niet aan. Keukeninstallateur QBTEC werd in de arm genomen om de keuken te herinrichten. Er werd gekozen voor een open keuken die aan het restaurant grenst en die gasten een directe kijk in de keuken geeft. “De gast loopt bij binnenkomst als het ware door de keuken en onze koks krijgen zo ook direct feedback van de gast. Dus het werkt twee kanten op”, aldus Hans. “De verouderde spoelkeuken hebben we tijdens deze verbouwing gescheiden van de keuken en voorzien van nieuwe apparatuur. De vaatwasapparatuur die wij over hadden genomen was op sterven na dood. De ruime spoelkeuken die we hebben gecreëerd is qua routing volledig geoptimaliseerd. Na al die jaren ervaring wist ik precies hoe ik het wilde hebben.”

Streeploos en geruisloos

QBTEC adviseerde afwasapparatuur van RHIMA en rondvragen bij collega’s uit de branche waren Cynthia en Hans overtuigd van de kwaliteit. “We hebben nu de Rolls-Royce onder de afwasapparatuur.” In de spoelkeuken wordt alle keukengerei en servies gereinigd door een RHIMA WD-213 korventransportmachine inclusief PRM 60 voorwasmachine. De RHIMA PRM voorwasmachine spoelt de vaat voor met een krachtige stroom water dat komt van de korventransportmachine, waardoor op water en vaatwasmiddel wordt bespaard.
Het vele glaswerk is van de spoelkeuken losgekoppeld en wordt in een aparte ruimte aangrenzend aan het restaurant gereinigd in een RHIMA WD-4 glazenspoelmachine met omgekeerde osmose installatie. In het restaurant worden de tafels opgedekt met glaswerk, dus moet het glaswerk brandschoon zijn en zonder strepen. Omdat deze ruimte nabij het restaurant is, was het tevens van groot belang dat de glazenspoelmachine stil is. “De WD-4 hebben we recentelijk aangeschaft en daar zijn we heel blij mee. Hij is sneller en stiller dan de vorige RHIMA Optima 500 glazenspoeler die wij hadden. De snelheid en gemak die we met deze combinatie aan vaatwasmachines hebben gerealiseerd, maken het een plezier om in onze spoelkeuken te werken.”

Deel van het team

Volgens Hans is de afwasser ‘je grootste vriend’ en dus een belangrijk onderdeel van het team. Als kok wil je dat keukengerei snel weer beschikbaar is en dan reken je op de snelheid en kwaliteit van de afwasser en de afwasapparatuur. Cynthia vult aan: “Iedere medewerker is natuurlijk onmisbaar. We hebben tijdens de coronaperiode gelukkig niemand hoeven laten gaan en daar plukken wij nu de vruchten van.” Cynthia en Hans hebben de coronapandemie zelfs aangepakt om te investeren in o.a. de hotelkamers, een wijnkast, nieuw terrasmeubilair, cursussen voor de medewerkers en een eigen moestuin. “Onze bevlogen brigade is loyaal aan ons, dus wij zijn ook loyaal aan hen. Die instelling heeft ervoor gezorgd dat iedere medewerker zich eigenaar voelt van ons kasteel. Dat maakt ons beide enorm trots.”

“We hebben nu de Rolls-Royce onder de afwasapparatuur. In de spoelkeuken wordt alle keukengerei en servies gereinigd door een RHIMA WD-213 korventransportmachine inclusief PRM 60 voorwasmachine.”

Wilt u ook uw routing optimaliseren? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  Optimalisatie van de routing

 • 2

  Voorwasmachine bespaart op water en vaatwasmiddel

 • 3

  Stille glazenspoeler met streeploos wasresultaat

Apparatuur
 • 1

  RHIMA WD-213 korventransportmachine

 • 2

  RHIMA PRM 60 voorwasmachine

 • 3

  Debrasseerunit

 • 4

  Diverse aan- en afvoertafels

 • 5

  RHIMA WD-4 glazenspoelmachine