Leonardo Hotel

Wat als je glazen wilt afwassen op een dakterras ver van de spoelkeuken? Kijk hoe Leonardo Hotel dit heeft opgelost.

Verminderd breukschade en verhoogde efficiëntie met RHIMA glazenspoelers bij Restaurant Floor17

 

spoelkeuken dakterras

Een waanzinnig uitzicht op het stadsgezicht van Amsterdam. Daarvoor moet je op het dakterras van restaurant Floor17 zijn. Restaurant Floor17 is een uniek concept dat – de naam verraadt het al - zich bevindt op de 17de verdieping van Hotel Leonardo Rembrandtpark. Een verdieping hoger zijn vijf vergaderzalen en nog hoger een gezellig dakterras met cocktailbar en een tweede restaurant.

“Het is een waanzinnig uitzicht over de stad Amsterdam, maar qua F&B laat het gebouw logistiek te wensen over”, aldus Food & Beverage Manager Sebastiaan de Boer. “Sinds kort hebben we op het dakterras een RHIMA WD-4 glazenspoelmachine en dat scheelt enorm veel tijd en vooral breukschade. Voorheen werd vuile vaat op een keukentrolley met de goederenlift naar beneden gebracht en soms zelfs ook lopend via de trap. En daarbij sneuvelde nog wel eens wat van ons dure en fragiele glaswerk. Ik heb berekend dat we de investering voor de nieuwe glazenspoelmachine er al na drie maanden uit hebben, als je alleen al kijkt naar breukschade.”

Veel capaciteit nodig

Op het dakterras, dat vooral bekend is om haar Big Green Egg BBQ concept, bevindt zich een kleine productiekeuken en bar waar echt iedere centimeter is benut. Ruimte voor een grote doorschuifvaatwasmachine was er niet, maar de RHIMA glazenspoelmachine met omgekeerde osmose installatie is al een verademing ten opzichte van de oude situatie. Borden worden nog steeds twee verdiepingen lager gebracht waar sinds jaar en dag een RHIMA WD-213 korventransportmachine staat met uitgebreid sorteerstation, geleverd door partner dealer Beuk Horeca. “Wanneer het hotel vol zit, hebben we al gauw 800 gasten aan het ontbijt. Samen met ons lunchconcept, de banqueting en de twee restaurants hebben we veel capaciteit nodig en dat levert de korventransportmachine.” Op de drukke dagen zijn hier twee afwassers bezig met het verwerken van de vuile en schone vaat.

In de bar van het restaurant op dezelfde 17de verdieping staat ook een nieuwe RHIMA WD-4 glazenspoelmachine, die een jaar geleden werd geplaatst als vervanging van een verouderde RHIMA glazenspoelmachine. Zowel deze als de machine op het dakterras worden in- en uitgeruimd door het bedienend personeel. Sebastiaan vult aan: “Ik ben twee jaar barkeeper geweest, dus in mijn beleving is een glas poleren ‘part of the job’. Het is met de glazenspoelmachine van RHIMA echter niet nodig, mits tijdig het waswater wordt verschoond. Op drukke avonden ontbreekt daarvoor de tijd nog wel eens.”

Betrouwbare partner

De keuze voor een glazenspoelmachine van RHIMA was voor Sebastiaan een logische. Sinds anderhalf jaar is hij werkzaam bij Hotel Leonardo, maar bij vorige werkgevers was RHIMA altijd een betrouwbare partner. “Die samenwerking met RHIMA was zeer goed, dus dan is de keuze snel gemaakt, hoewel ik van meerdere leveranciers offertes heb opgevraagd. Naast betrouwbaarheid speelde prijs en capaciteit natuurlijk ook een rol. En ook bij de andere locaties van onze hotelketen schittert RHIMA-apparatuur.”

Op zoek naar een vaatwasoplossing voor uw dakterras? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  Tijdwinst door minder poleren

 • 2

  Verbeterde opstelling qua logistiek en ergonomie

Apparatuur
 • 1

  RHIMA WD-213 korventransportmachine

 • 2

  RHIMA WD-6 doorschuifvaatwasser

 • 3

  RHIMA VCW 601 waterontharder

 • 4

  RHIMA WD-4 glazenspoelmachine

 • 5

  Diverse aan- en afvoertafels