Du Bistro

Du Bistro vervangt een 32 jaar oude WD-6 met een nieuwe RHIMA machine

Na 32 jaar tijd voor een nieuwe WD-6 bij Du Bistro

 

rhima vaatwaser voor spoelkeuken bistro


Du Bistro staat voor toegankelijkheid, vers en goed eten. Het maakt mede-eigenaar Michel de Jong niet uit wat voor gasten er komen; jong of oud, tieners of 80-plussers. Dat is de filosofie van de zaak, hij vindt dat je voor iedereen open moet zijn. “Wij hoeven niet per se hip of luxe te zijn, wij bieden toegankelijkheid zodat iedereen lekker kan komen eten en drinken. Mensen zijn welkom voor de lunch, het diner, voor de borrel of om lekker aan de bar te zitten. Dat is waar mensen in Zwijndrecht behoefte aan hebben."

De kaart bij Du Bistro verandert iedere 8 weken en is vrij klein. Hierdoor zijn ze wendbaar en kunnen ze makkelijk met de seizoenen meebewegen. “Door alle prijsstijgingen zouden we ook duurder moeten worden, maar dat doen we niet want dat past niet bij ons.”

11 uur lang vaatwassen

De keuken van Du Bistro is zeer divers en dit betekent dat ook de vaat divers is. Michel vertelt: “Alles wat we in de keuken nodig zouden kunnen hebben, gaat in onze vaatwasser, een echte alleskunner dus.” De RHIMA WD-6 doorschuifvaatwasmachine gaat rond een uur of 11/12 ’s ochtends aan en draait vervolgens tot sluitingstijd. Op een drukke dag draait hij wel 11 uur achter elkaar terwijl er maximaal één persoon in de spoelkeuken staat. Bij Du Bistro besparen ze graag op personeelskosten en vinden het dan ook helemaal niet erg om af en toe zelf een korf in de vaatwasser te zetten. “Dat is het makkelijke aan deze machine, we doen hem dicht, drukken op de knop en de vaat komt er vrijwel droog uit. Iedereen kan de afwas doen.”

Financial lease

Michel heeft gekozen voor de financial leaseconstructie die RHIMA aanbiedt. De financial lease is een lening waarbij Michel vanaf het moment van plaatsing eigenaar is van de apparatuur. Deze constructie zorgt ervoor dat Du Bistro de aanschafkosten over een langere periode kan spreiden en dat er renteloos gefinancierd kan worden. Binnen twee jaar is de machine afbetaald. “Je kunt beter je geld zoveel mogelijk in je eigen broekzak houden”, aldus Michel. “We konden het ook in één keer betalen maar ik wil mijn kosten kunnen budgetteren en weten waar ik iedere maand aan toe ben.”

32 jaar oude voorganger

De huidige horeca vaatwasser is niet de eerste WD-6 die in de keuken van Du Bistro staat. Het is namelijk de vervanger van een WD-6 die maar liefst 32 jaar op vol tempo gedraaid heeft. De keuze voor een nieuw exemplaar was snel gemaakt want de oude was na al die jaren op. De pomp deed het niet meer. Zonder vaatwasser kan de zaak bijna niet draaien volgens Michel, dus er moest wel snel een nieuwe komen. Naast de complicaties die veroorzaakt werden door de veroudering van het apparaat, hebben ze bij Du Bistro nooit echt problemen ondervonden met de vaatwasmachine. Daarom besloot hij naar eenzelfde soort machine te zoeken. Michel zegt: “Toen ik de accountmanager van RHIMA belde, stond hij dezelfde dag nog voor de deur. Daar hou ik wel van, meteen doorpakken. Hij legde alles netjes uit en berekende alle kosten en besparingen, dan is de keuze snel gemaakt. Vier dagen later stond de machine te draaien en dat vind ik gewoonweg klasse.”

Hogere efficiëntie met schonere vaat

Het voordeel van de nieuwe vaatwasmachine is dat de vaat beter en snel droogt. De waterontharder van RHIMA (VCW 601) die erbij zit, zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag op de vaat achterblijft en dat er minder vaatwasmiddel wordt gebruikt. “Uiteindelijk besparen we met de nieuwe doorschuiver gewoon op tijd, stroom en water en daar zijn we heel blij mee”, concludeert Michel.

“Uiteindelijk besparen we met de nieuwe doorschuiver van RHIMA gewoon op tijd, stroom en water en daar zijn we heel blij mee.”

Uw keuken naar een hoger niveau brengen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  32 jaar oude WD-6 door goed onderhoud

 • 2

  Besparing op stroom, water, tijd en vaatwasmiddel

 • 3

  Dankzij de financial lease constructie worden de aanschafkosten verspreid

Apparatuur
 • 1

  RHIMA WD-6 GREEN PLUS

 • 2

  RHIMA VCW 601 waterontharder

 • 3

  Diverse aan- en afvoertafels