Huischef

Cateraar Huischef houdt meer handjes over met RHIMA doorschuifvaatwasmachine

Bespaar op arbeid en kosten met doorschuifvaatwasser

Ben je woonachtig in de regio Amersfoort, Soest, Baarn of iets daarbuiten, dan kun je bij Huischef terecht voor allerlei soorten partycatering. Van compleet verzorgde BBQ’s tot meergangen sitting of walking dinners. Alles wordt voorbereid en verzorgd vanuit een grote keuken midden op het industrieterrein van Soest. Huischef is sinds 2020 gevestigd in dit pand, bestaande uit een keuken én een grote loods voor opslag van materialen.

Wido Zembsch, eigenaar en chefkok bij Huischef, geeft ons een tour door zijn (relatief nieuwe) locatie. “In 2012 ben ik met Huischef gestart vanuit een locatie in Amersfoort, maar omdat wij daar uit ons jasje groeiden zijn we sinds 2020 gevestigd in Soest. Vanwege corona was dat een lastig jaar. Drie weken nadat we onze intrek hadden genomen in het nieuwe pand, moesten alle evenementen stoppen en ging de boel op slot. Ik wilde eigenlijk toen al investeren in een nieuwe professionele vaatwasstraat, maar doordat er geen inkomsten waren moest die investering even op zich laten wachten.” Nu, september 2021, is het zover.

Vuile vaat door de keuken

In de opslagloods is inmiddels een fraaie wasstraat aangebracht, bestaande uit een RHIMA voorwasmachine PRM 7 en doorschuifvaatwasmachine WD-7 met osmose-installatie, automatische kap en warmteterugwinning. Aan beide zijden zijn er aan- en afvoertafels met rollerband. Deze wasstraat vervangt de oude professionele vaatwasmachine die in het keukengedeelte stond. Die machine is destijds meeverhuisd naar Soest. “Het nadeel van de machine was dat hij zich achter in het keukengedeelte bevond”, aldus Wido. Dat betekende dat we schaaltjes, borden en glazen die terugkwamen vanuit de catering eerst door de schone keuken moesten vervoeren om daar door de vaatwasmachine te halen. Dat is qua hygiëne verre van ideaal. Daarnaast kon deze machine de hoeveelheid vuile vaat niet meer aan. Wij werken niet met disposables omdat wij meer kwaliteit uit willen stralen. Wij werken met porseleinen servies en glaswerk. Dat moet dan wel allemaal door een vaatwasmachine en natuurlijk mooi schoon worden.”

Minder tijd door minder personeel

In de oude situatie had na het weekend vol feestjes, drie man personeel twee dagen fulltime nodig om de vuile vaat weg te werken. Wido vertelt: “Diezelfde hoeveelheid hebben we nu binnen één dag weg, met 1 persoon minder. Daarnaast hoeven we niet meer te poleren omdat de glazen schoon uit de machine komen en door de inzet van het RHIMA droogplateau drogen de glazen sneller. We hebben dus meer handen over om aan onze kernactiviteiten te besteden.”

RHIMA adviseerde Wido om de WD-7 doorschuifvaatwasser aan te schaffen vanwege zijn grote doorvoerhoogte. Hierdoor kunnen de kratten met glaswerk die worden gebruikt om de glazen naar de cateringlocatie te vervoeren in één keer door de machine. “We hoeven het glaswerk dus niet over te zetten naar een vaatwaskorf en dat scheelt veel tijd en voorkomt glasbreuk”, aldus Wido. “Het nadeel is echter dat de WD-7 zich nu in de ruimte naast de keuken bevindt, dus mocht je in de keuken net even op zoek zijn naar een specifiek mes dat net door de machine is geweest dan moet je even lopen.” Dit is de reden dat Wido heeft besloten om in de keuken toch ook nog een WD-7 te plaatsen. “Deze zullen we alleen gebruiken voor keukengerei en potten en pannen. En omdat dat veel minder wasbeurten zijn dan het servies en glaswerk, hebben we hier een mooie occasion vaatwasmachine voor aangeschaft.”

In het verleden werkte Wido als chef-kok bij Restaurant Aubère in Laren waar ook al gebruik werd gemaakt van RHIMA machines. “Dat beviel destijds uitstekend en ook nu ben ik super tevreden over de machines, de service en vooral het advies van RHIMA”, concludeert Wido.

Highlights
 • 1

  Verbetering van de hygiëne (ergonomie)

 • 2

  Minder personeel nodig

 • 3

  Aparte machine voor keukenmateriaal

Apparatuur
 • 1

  RHIMA PRM 7 voorwasmachine

 • 2

  RHIMA WD-7 doorschuifvaatwasser

 • 3

  Omgekeerde osmose installatie

 • 4

  RHIMA droogplateau