de Welp

De Welp wint een professionele RHIMA vaatwasmachine voor café en cafetaria

Café bar de Welp nog steeds blij met gewonnen RHIMA DR 50i voorlader

 

afwaskeuken Beluga Loves You

Tussen Sneek en Leeuwarden ligt het Friese dorp Reduzum. De 1.100 inwoners zijn vrijwel allemaal bekend met Café bar de Welp. Eigenaren Jeroen en Lutske van Dijk beheren daar het enige café van het dorp. In het café kun je niet alleen terecht voor een biertje of een potje biljart; er is ook een cafetaria en een grote vergaderruimte. “Ik ken iedereen die hier komt evenals hun levensverhalen”, aldus Jeroen. “Mijn gasten gaan niet naar het café, zij gaan even langs bij Jeroen.”

Frisse wind

Jeroen nam in 2004 het café over van zijn ouders, die negen jaar lang het café runde en daarmee waren gestart zonder enige horeca-ervaring. Jeroen zegt: “Mijn vader sprong een gat in de lucht toen ik vroeg of ik de zaak over mocht nemen. Er kwam destijds weinig jongelui naar het café, hij had daar zelf ook niet zoveel mee. Mijn vrouw en ik beheerden het dorpshuis in een dorp verderop en wij hebben toen met mijn ouders geruild. Dat bleek een goede zet, want het café had een frisse wind nodig.” Jeroen is in de wintermaanden (tijdens het biljartseizoen) 6 dagen per week open en in de zomermaanden 4 dagen, van donderdag tot en met zondag. Sinds de coronaperiode werkt hij op dinsdag, woensdag en donderdag ook als tegelzetter bij het bedrijf van een vriend. “De steun die we van de overheid hebben ontvangen was mooi meegenomen, maar daar kon ik mijn hypotheek niet van betalen. Het waren twee zeer zware coronajaren en ik ben blij dat ik zo heb bijverdiend. Van hard werken word je nooit slechter.”

RHIMA ‘het merk’

De keuken en spoelkeuken van Café bar de Welp ligt tussen het café- en cafetariagedeelte. Sinds 2018 staat er een nieuwe RHIMA DR 50i voorlader vrijstaand in de spoelkeuken. “We hebben altijd een RHIMA vaatwasser gehad maar de machine die we hadden was in 2018 aan vervanging toe”, aldus Jeroen. “Via de Makro kregen we een toegangsbewijs voor de Horecava en besloten we ons op de stand van RHIMA te oriënteren op een nieuwe machine. Het was zeker dat het weer een RHIMA moest worden, want dat is gewoon ‘het merk’. En waarom zou je switchen als iets goed is.” Jeroen schafte via een betalingsregeling een nieuwe RHIMA DR 50i aan en kon kans maken op korting als hij op de stand het spaarvarkentje met het winnende lot aanwees. Vijftien dagen later werd hij gebeld door de notaris die hem vertelde dat hij de nieuwe vaatwasmachine had gewonnen en hij alleen de BTW moest betalen. Jeroen vertelt: “Een paar dagen later werd de nieuwe vaatwasmachine geïnstalleerd. Dat was dikke service van RHIMA.”

In de machine worden vooral borden uit het café en cafetaria gewassen. Glaswerk is er nauwelijks, omdat Jeroen in het café voornamelijk bier in fles aan zijn gasten serveert. Jeroen legt uit: “Bier uit fles is goedkoper dan tapbier en ik werk graag kosten efficiënt. Zo hebben we sinds de stijging van de energieprijzen ook besloten om de frituur na 21 uur uit te zetten. Als je open en eerlijk bent tegen je gasten, dan hebben ze hier begrip voor. Ze kunnen tenslotte ook nog gewoon een hamburger of broodje shoarma bestellen.” Afhankelijk van de drukte draait de vaatwasser 3 tot 20 wasbeurten per dag. “De machine heeft pas een onderhoudsbeurt gekregen door een RHIMA monteur, hij ziet er nog fantastisch uit en geeft ook een stralend resultaat.”

“De machine heeft pas een onderhoudsbeurt gekregen door een RHIMA monteur, hij ziet er nog fantastisch uit en geeft ook een stralend resultaat.”

Uw keuken naar een hoger niveau brengen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  De Welp wint een professionele RHIMA DR 50i dankzij een winactie op de Horecava.

 • 2

  Dankzij de RHIMA onderhoudsbeurten is de machine in top conditie.

 • 3

  Dankzij het compacte formaat past de DR 50i makkelijk in de spoelkeuen.

Apparatuur
 • 1

  DR 50i voorlader