De Roode Leeuw

De op maat gemaakte RHIMA oplossing heeft het keukenproces versoepeld bij De Roode Leeuw

De Roode Leeuw kiest voor specifieke vaatbehandeling

 

afwaskeuken Beluga Loves You

Hotel/restaurant De Roode Leeuw is een begrip in de Achterhoek en staat bekend om diens gezelligheid en toegankelijkheid. De Roode Leeuw bestaat al sinds 1645 en heeft een enorme historie. Van oudsher was het een koetshuis en herberg en door de jaren heen is het uitgegroeid tot een hotel, restaurant, brasserie en cateringbedrijf. Die toegankelijkheid schemert door in de themaweken en de verschillende evenementen die ze organiseren. “We zijn heel veelzijdig want we hebben laagdrempelige schnitzelweken maar ook uitgebreide weken waar fruits de mer centraal staan. Dit kan omdat we zo uitgebreid en flexibel zijn, het zijn leuke uitdagingen die wij graag aangaan.

Een kijkje in de keuken

Remco Vosseberg, de chef-kok van de Roode Leeuw, kent met zijn 24 jaar ervaring alle ins en outs van de (spoel)keuken. De chef-kok in kwestie staat sinds zijn 14e in de keuken en heeft echt passie voor zijn werk. Hij geeft niet alleen leiding aan de keuken, ook beheert hij de spoelkeuken, gaat hij over de producten die besteld moeten worden en alle andere taken die komen kijken bij het werk in een horeca keuken. Remco is een heuse aanpakker en dat is te merken aan de manier waarop hij zijn keuken runt.

Problemen met oude vaatwasapparatuur

In de Roode Leeuw wordt er veel gewerkt met jonge afwashulpen en die hebben begeleiding nodig bij het gebruik en schoonmaken van afwasapparatuur. “Goed behandelde machines werken namelijk beter en hebben een langere levensduur”, aldus Remco. “Onze machines staan te draaien vanaf het ontbijt tot het laatste bord van het diner. Het is dus belangrijk dat iedereen overweg kan met onze professionele vaatwasmachine en dat deze niet telkens problemen oplevert.” Helaas was dit voorheen wel het geval.

Voordat de Roode Leeuw in zee ging met RHIMA hadden ze namelijk een korventransportmachine van een derde partij. “Alles ging op korventransportband: keukengereedschap, pannen, servies en bestek. Doordat de vaat zo uiteenlopend was, en voornamelijk de wasstand voor het wassen van servies werd gebruik, moest het gereedschap soms twee tot drie keer door de korventransportmachine. Dat is zonde van het vaatwasmiddel, water en elektriciteit. De machine had dusdanig veel mankementen dat ik me soms zelf een technicus voelde. Dat moet je gewoon niet willen.”

Een op maat gemaakte oplossing

Na goede verhalen te hebben gehoord over RHIMA van horeca collega’s, besloten ze in gesprek te gaan over het aanschaffen van een horeca vaatwasmachine. De klik was bij beide partijen aanwezig en dit zorgde voor een prettige samenwerking. Na alle opties te hebben afgewogen, heeft de Roode Leeuw gekozen om de doorschuif- en voorwasmachine combinatie PRM-WD6 en de pannenwasser DR 265E aan te schaffen. “De korventransportmachine was niet specifiek genoeg voor onze behoeften dus daarom hebben we ervoor gekozen om het keukengerei te scheiden van ons servies. Nu heeft ieder type vaat een eigen machine en dat werkt uitstekend.”

De vaatwasoplossing die nu te vinden is bij de Roode Leeuw bespaart op tijd, vaatwasmiddel, water en elektriciteit. Door de aanwezigheid van de PRM voorwasmachine hoeft er niet meer voorgespoeld te worden en gaat er geen zwaar gereedschap meer in de doorschuifvaatwasmachine (alleen in de DR 265E pannenwasser). Dit zorgt ervoor dat het servies schoner wordt en de vaatwasser makkelijker te bedienen is. “Tot nu toe kan ik zeggen dat het een heel goede keuze is geweest.”

“Nu heeft ieder type vaat een eigen machine en dat werkt uitstekend.”

Uw keuken naar een hoger niveau brengen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  De huidige oplossing bespaart water, wasmiddel, elektriciteit en tijd

 • 2

  Het servies/bestek wordt schoner doordat er automatisch voorgespoeld wordt

 • 3

  Scheiding van servies en keukengerei zorgt voor beter wasresultaat

 • 4

  De robuuste RHIMA kwaliteit zorgt voor betrouwbare apparatuur

Apparatuur
 • 1

  DR 265E pannen- en gereedschapswasmachines

 • 2

  PRM-WD6

 • 3

  Diverse aan- en afvoertafels

 • 4

  Afvalschraper