Kruck Schlemmer Service

Duitse cateraar wast dagelijks duizenden GN-bakken hygiënisch schoon met RHIMA bandvaatwasser.

Hygiënisch schoon afwassen met de RHIMA bandvaatwasmachine

 

Duitse cateraar voor bandvaatwasmachine

Het familiebedrijf Kruck Schlemmer Service uit Keulen (Duitsland), opgericht in 1990, richt zich al meer dan 20 jaar op kinderopvang- en schoolcatering. Aan deze organisaties levert Kruck Schlemmer Service dagelijks gevarieerde en leeftijdsgebonden gerechten die bereid worden vanuit hun keuken in Keulen. Duurzaam ondernemen en hoge kwaliteitsnormen zijn al vele jaren een leidraad voor de organisatie. Het motto van het bedrijf is ‘evenwichtig, gezond en lekker’ en ze hechten waarde aan verse, regionale producten tegen een eerlijke prijs.

Reinigen GN-bakken

Het is niet alleen belangrijk dat de jonge gasten van Kruck Schlemmer Service gevarieerde gerechten aangeboden krijgen. Ook is het van belang dat de reiniging van materialen, van het ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerde bedrijf, in orde is. “We bereiden 9.000 maaltijden per dag in drie menulijnen: Er is een normale, vegetarische en gemengde menulijn, die allen DGE-gecertificeerd* zijn”, zegt Uwe Berghaus, algemeen directeur. “We leveren de maaltijden in 1/1 GN-bakken aan verschillende kleuterscholen, kinderdagverblijven en scholen.” Er zijn dagelijks 14.000 GN-bakken in omloop en het is belangrijk dat deze volgens de norm worden gereinigd. Maar daarnaast moet ook al het overige keukengerei goed gereinigd worden. Dit gebeurt bij Kruck Schlemmer Service sinds kort door de betrouwbare RHIMA WD-B Green bandvaatwasmachine. In de spoelkeuken is er middels een tussenwand een duidelijke scheiding gecreëerd tussen de vuile en schone vaat waardoor kruisbesmetting wordt voorkomen.

Duurzaamheidsconcept

“Onze bandvaatwasmachine draait acht tot tien uur per dag,” aldus Uwe Berghaus. “We verwachten dan ook dat de professionele vaatwassers duurzaam, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn en dat de leverancier, waar nodig, goede service biedt. Dit zijn allemaal punten die RHIMA volledig dekt. Ook als er een monteur uit Nederland moet komen, is deze binnen twee tot vier uur aanwezig.” De bandvaatmachine in kwestie beschikt over een energieterugwinsysteem. Dit efficiënte energieterugwinsysteem verbruikt minder water bij de laatste spoeling en gerecirculeerd naspoelwater in de voorwas. Hierdoor wordt het verbruik van water en afwasmiddel drastisch verminderd. En dat is in lijn met het duurzaamheidsconcept van de cateraar.

Het bedrijf maakte in 2017 voor het eerst kennis met RHIMA tijdens een vakbeurs. “We waren enthousiast over de klantgerichte houding, het goede advies en de duurzaamheid van de machine. Daarnaast stond de prijs/kwaliteit verhouding ons aan en dat alles was de reden om uiteindelijk voor RHIMA te kiezen”, vervolgt de algemeen directeur. 

Bij de installatie van de bandvaatwasser gaf de RHIMA-monteur heldere instructies over het gebruik van de machine. Sindsdien is de robuuste en gebruiksvriendelijke machine dagelijks volop in gebruik. "Als er vragen zijn, kunnen deze altijd worden beantwoord door de serviceafdeling van RHIMA of door onze lokale dealer", zegt Uwe Berghaus, die inmiddels een uitbreiding van de spoelkeuken met RHIMA-apparatuur overweegt. Tot slot vertelt hij: "We kunnen RHIMA zeker aanbevelen en hebben onze vaatwasinstallatie al aan potentiële klanten gedemonstreerd."

 

“We verwachten dan ook dat de vaatwasapparatuur duurzaam, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is en dat de leverancier, waar nodig, goede service biedt. Dit zijn allemaal punten die RHIMA volledig dekt. Ook als er een monteur uit Nederland moet komen, is deze binnen twee tot vier uur aanwezig.”
Highlights
 • 1

  14.000 GN-bakken kunnen dagelijks schoongemaakt worden

 • 2

  Dankzij het energieterugwinsysteem wordt er minder water gebruikt

 • 3

  Door de logistieke vormgeving van de keuken wordt kruisbesmetting voorkomen

Apparatuur
 • 1

  RHIMA WD-B Green bandvaatwasmachine