Cake 5

Cake 5 Exclusive Cakes professionaliseert ook vaatwasproces met RHIMA machine

Professionele vaatwasmachine voor Cake 5 Exclusive Cakes

Wat begon als een grap in 2012, is negen jaar later uitgegroeid tot een bloeiende business. Zoals de naam al doet vermoeden, maakt Cake 5 Exclusive Cakes exclusieve bruidstaarten, verjaardagstaarten, Petit fours, 3D-taarten en koekjes voor bedrijven en particulieren. In de loop der tijd heeft het bedrijf zich steeds verder geprofessionaliseerd, zowel in de kwaliteit van hun eetbare kunstobjecten als in keukenapparatuur, waaronder de vaatwasmachine.

We spreken eigenaren Pim en Claudia de Laat in hun bedrijfspand in Tilburg. Pim vertelt over het ontstaan van Cake 5: “We zijn begonnen aan de keukentafel. Claudia had voor de verjaardag van onze zoon een taart gemaakt. Prachtig versierd, maar hij smaakte minder goed. Dat liet ik haar weten.” Daarop daagde Claudia Pim uit om het beter te doen. Hij vatte de koe bij de horens en ging in zijn vrije tijd in de leer bij meesterpatissier Robèrt van Beckhoven. In de avonduren liet hij zich in 1,5 jaar omscholen.

Robèrt was zeer te spreken over de baksels van Pim en binnen no-time had hij onder meer via Robèrt zijn eerste opdrachten te pakken. En zo werd een sneeuwbaleffect op gang gebracht. Op 1 januari 2013 werd Cake 5 officieel opgericht en namen Pim en Claudia afscheid van hun baan als respectievelijk accountmanager en zelfstandig grafisch vormgever. Inmiddels heeft het stel hele speciale taarten mogen maken voor onder andere DJ Martin Garrix en voor de 50ste verjaardag van koning Willem-Alexander.

Krachtstroom

Qua keukenapparatuur is Cake 5 er de afgelopen jaren flink op vooruit gegaan. Claudia: “Onze simpele keukenmixer hebben we al snel moeten vervangen en in ons huis hebben we een Boretti-oven in het keukenblok geplaatst omdat alleen hier grote bakplaten in paste.” In die tijd was het ook dat de privé vaatwasmachine werd vervangen voor een tweedehands professionele voorlader die van een cateraar kwam.

Na eerst nog een jaar in een verzamelpand te hebben gezeten, verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie. Daar begaf de voorlader het en deze werd vervangen door een goedkopere horeca vaatwasser. “We hadden destijds niet voldoende cashflow om een A-kwaliteit vaatwasmachine aan te schaffen”, aldus Pim. “Maar na een jaar of 3 was het beste van deze machine eraf. We besloten nu voor een echte vaatwasmachine te gaan en vroegen onze klanten naar referenties. Zij hadden allemaal fantastische ervaringen met RHIMA. We benaderden hen en kwamen overeen om de wasmachine te leasen met financial lease.”

In de hoek van de keuken pronkt nu een DR 165E pannenwasmachine met VCW 601 waterontharder waar diverse items mee wordt gewassen, zoals bakplaten, bakblikken, kratten, mengbekers, spatels maar ook gewoon kopjes. Volgens Claudia levert de machine vooral veel tijdwinst op: “Voorheen moesten we bakblikken bijvoorbeeld eerst in laten weken en handmatig schrobben. Dat is nu niet meer nodig. Dankzij het rvs-rek kunnen we meerdere bakplaten naast elkaar reinigen met daarnaast ruimte voor mengkommen, schaaltjes enzovoorts. We gebruiken speciaal aluminiumvriendelijk vaatwasmiddel van RHIMA om de materialen mooi te houden.”

Installatie op eerste verdieping

Pim is vooral zeer te spreken over de installatie door RHIMA: “Toen bleek dat de vaatwasmachine naar de eerste etage moest en de lift nog niet was geregeld, bleef de RHIMA monteur vrolijk en dacht hij in oplossingen. De uiterst vriendelijke monteur heeft alles netjes werkend gekregen zonder te klagen. Daar kunnen veel bedrijven nog een voorbeeld aan nemen.”

Highlights
 • 1

  Tijdswinst door minder inweken en schrobben van bakplaten

 • 2

  Mogelijk gemaakt dankzij financial lease

 • 3

  Installatie op 1ste verdieping geen probleem

Apparatuur
 • 1

  RHIMA DR 165E pannenwasmachine

 • 2

  VCW 601 waterontharder