Roosje

Dankzij de RHIMA financial lease constructie kon café Roosje de glazenspoelmachine en osmose installatie afnemen.

Café Roosje spoelt glaswerk sneller en schoner met geleasede High Sparkle glazenspoeler

 

lease een glazenspoelmachines

De geboren en getogen Rotterdammer Richard de Haan is sinds juli 2021 de trotse eigenaar van Café Roosje, een gemoedelijke plek in de iconische Rotterdamse hofbogen. Bij binnenkomst treft het oog direct de okergele wand met zwart-witfoto’s van Rotterdamse beelden en persoonlijkheden en de twee megagrote kroonluchters. “Die kroonluchters zijn ontworpen en gemaakt door een afgestudeerde student van de Willem de Kooning Academie”, aldus Richard de Haan. “Alles ademt hier Rotterdam. Onze sfeer is dan ook persoonlijk, ongedwongen en laagdrempelig.”

Café Roosje is de vierde horeca-onderneming van Richard en zijn vrouw Rosalie. Zij begonnen met een eetcafé in Strijen en hebben daarna een paar jaar café Voigt in Rotterdam gerund. In 2018 verkochten zij eetcafé Het Gesprek in de Glashaven die zij dertien jaar runden. Net voor het begin van de coronapandemie had Richard een nieuw pand op het oog, maar dat ging uiteindelijk niet door. Richard zegt daarover: “Dat was een geluk bij een ongeluk, want niet veel later brak de pandemie uit. Tijdens de pandemie heb ik alle wijken in Rotterdam uitgebreid bezocht en bekeken om te ontdekken waar ik het beste een nieuw restaurant kon beginnen. Uiteindelijk kochten we in 2021 het pand van restaurant De Jong en hebben we dat omgetoverd tot Café Roosje.”

Sneller spoelen

De parelwitte muren van restaurant De Jong werden vervangen door de warme okergele wand en de bar werd met tweeënhalve meter uitgebreid. “Hier hebben wij een tapinstallatie geplaatst”, zegt Richard. “Naast lunch en diner komen veel van onze gasten voor een getapt biertje of een borrel en daar kunnen we nu verscheidende van bieden. Afgelopen week hadden we nog 85 Grieken binnen die met name gedestilleerde drank dronken.” Dan helpt het ook dat de verouderde RHIMA DR 40 glazenspoelmachine afgelopen week vervangen is door een goednieuwe RHIMA High Sparkle 45 glazenspoelmachine met RO 100i osmose installatie.

“De oude RHIMA machine was bijna 20 jaar oud en heb ik overgenomen uit de inboedel van restaurant De Jong”, aldus Richard. “Deze was echt aan vervanging toe.” Mede-ondernemer en vriend François Van Ee van eetcafé De Gouden Snor beval Richard aan om wederom voor een RHIMA afwasmachine te gaan. “Aangezien ik een goede relatie heb met 2B Sure die bij ons de reinigingsproducten levert, heb ik hen ook om advies gevraagd. En aangezien zij dealer van RHIMA zijn, was het contact met RHIMA snel gelegd.”

Financial lease

Richard besloot de RHIMA DR 40 die onder de bar geplaatst is te vervangen door de nieuwste glazenspoelmachine van RHIMA, de High Sparkle 45. De machine heeft acht verschillende wasprogramma’s voor acht verschillende type glazen. Ook de verouderde – en nogal grote – omgekeerde osmose installatie werd eveneens vervangen door een compacte installatie van RHIMA. Richard vertelt over de afweging: “Zo’n nieuwe vaatwasmachine is een flinke investering, maar ik wilde zekerheid en niet over een paar jaar weer moeten investeren. Goedkoop is namelijk vaak duurkoop. Gelukkig kon ik via de RHIMA financial lease constructie de glazenspoelmachine en osmose installatie afnemen. Dat betekent dat ik na 24 maanden eigenaar ben van de machine.” Bij de nieuwe RO 100i osmose installatie geven indicatielampjes duidelijk aan wanneer de filters vervangen moeten worden. Deze worden na bestelling dezelfde dag nog toegestuurd en kunnen door de klant zelf worden vervangen.

 “Tijdens drukte merk ik echt het verschil met de oude glazenspoelmachine. Deze machine is sneller en het afwasresultaat is fantastisch. Ik ben van de oude stempel en ik houd dus van de spoelbak. Maar is je eenmaal deze glazenspoeler gebruikt, dan merk je dat handmatig spoelen niet hetzelfde resultaat geeft. Twee keer per week haal ik alle glazen nog een keer extra door de machines voor een optimaal gereinigd glas. Je kunt echt elke slok zien zitten.” In de spoelkeuken staat nu nog een Electrolux doorschuiver die de laatste eigenaar van restaurant De Jong voor de overname net had aangeschaft. “Of ik deze zou vervangen door een RHIMA als hij het begeeft? Ja, en zeker als dat via dezelfde lease constructie kan”, besluit Richard.

Wilt u een professionele vaatwasmachines leasen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  Glazenspoeler met 8 wasprogramma's voor ieder type glas

 • 2

  Financial lease: na 24 maanden eigenaar

 • 3

  Zelf filters vervangen van osmose installatie RO 100i

Apparatuur
 • 1

  RHIMA High Sparkle 45 glazenspoelmachine

 • 2

  RHIMA RO 100i omgekeerde osmose installatie