Bakkerij Harrie van Looijengoed

Bakkerij Van Looijengoed vertrouwt op RHIMA machine voor het reinigen van broban kratten

Krattenwasmachine voor snel wassen van broban brood kratten

 

Ambachtelijke bakker Harrie van Looijengoed is al meer dan 20 jaar een begrip in de regio Gelderland en de Veluwe. De bakkerij in Nijkerk maakt brood en banket op bestelling, voor haar 5 eigen winkels, maar ook voor afnemers (restaurants, campings en hotels). Sinds kort heeft Harrie van Looijengoed het stokje overgedragen aan Vincent van Drie, oprichter en eigenaar van Best Bakery Products. Met de overname werden ook de krattenwasmachine en pannenwasmachine van RHIMA overgenomen.

Vincent van Drie zag door de coronacrisis de omzet van Best Bakery Products flink slinken: “Best Bakery Products is vooral sterk in het leveren van kwalitatief hoogwaardig en duurzaam banket & dessert assortiment aan evenementen, sportorganisaties en wellness. En die markt kreeg een behoorlijke klap. Op een gegeven moment kwam onze productie nagenoeg stil te liggen en dat deed mij besluiten om te kijken of ik de consumentenmarkt in kon stappen.” Zodoende kwam Vincent in contact met Harrie en wordt in mei 2021 de overname rondgemaakt.

Broban kratten wassen

Met de overname werden ook de nieuwe krattenwasmachine en bestaande pannenwasmachine van RHIMA overgenomen. “We hebben in november 2020 nog geïnvesteerd in een nieuwe RHIMA VX 301 Special krattenwasmachine van RHIMA met uitlooprollertafel”, aldus oud-eigenaar Harrie van Looijengoed. “De vorige krattenwasmachine van RHIMA was toen ruim 13 jaar oud en werd 6 dagen in de week continu intensief gebruikt”, zegt Harrie lachend. “Deze machine was aan vervanging toe.”

Dagelijks gaan ruim 3.000 Broban kratten door de machine. Vincent van Drie legt uit: “Wij stellen hoge eisen aan de reiniging van de kratten en dat betekent dat alle kratten die terugkomen naar de bakkerij door de machine gaan, ook als er alleen maar verpakt brood in heeft gelegen. Je weet namelijk nooit wat er precies met zo’n broodkrat is gebeurd. Rond 7.00 uur ’s ochtends komen de eerste vrachtwagens terug van hun ronde en starten wij met het reinigen van de kratten.” Medewerker Ahmed Adam is een paar uur bezig met het inladen van de vuile kratten en opruimen van de schone kratten. En nadat alle kratten zijn gewassen wordt de spoelruimte en de krattenwasmachine vakkundig gereinigd, zodat de machine in perfecte staat blijft.

Degelijke kwaliteit

Naast de RHIMA VX 301 krattenwasmachine beschikt de bakkerij over een RHIMA DR 480E pannenwasmachine. “De pannenwasmachine hebben we al sinds 2007 en daar gaat werkelijk alles in”, aldus Harrie van Looijengoed. “Toen ik de bakkerij startte ben ik bij verschillende bakkers langs geweest om te kijken wat zij hadden staan aan vaatwasapparatuur. Ik kwam destijds veel RHIMA apparaten tegen en de bakkers die ik sprak waren daar heel tevreden over. Dat was één van de redenen om eens bij RHIMA een kijkje te nemen. Het sprak mij aan dat ze in de buurt zitten en dat de machines een degelijke uitstraling hebben. De prijs-kwaliteit verhouding is zeer goed gebleken. Al die jaren hebben we weinig problemen gehad en uitstekende en snelle service ontvangen.”

Vincent van Drie beaamt dat: “De afgelopen maanden heb ik in ieder geval niets gehoord over de machine. En dat is een goed teken, want als er problemen waren geweest was ik zeker op de hoogte. De krattenwasmachine draait continu en onze medewerkers zijn er tevreden over. De machine van RHIMA draagt bij aan het hygiënische proces binnen onze bakkerij en daarom is het belangrijk dat het wasproces zo eenvoudig en geoptimaliseerd mogelijk verloopt. Dat zit in ieder geval goed.”

"De prijs-kwaliteit verhouding is zeer goed gebleken. Al die jaren hebben we weinig problemen gehad en uitstekende en snelle service ontvangen."

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting

Wilt u een geoptimaliseerd hygiënisch wasproces? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  Dagelijks ruim 3.000 kratten wassen

 • 2

  Hoge eisen aan de reiniging van de kratten

 • 3

  Op zoek naar een eenvoudig en geoptimaliseerd wasproces

Apparatuur
 • 1

  VX 301 Special krattenwasmachine

 • 2

  DR 465E pannenwasmachine