Beymen

Na vier jaar ervaring met een ander merk, koos Abdullah – op advies van collega-ondernemers uit Amsterdam – voor een combinatieopstelling van RHIMA.

Beymen R’dam 365 dagen open, vraagt om 365 dagen betrouwbaarheid
 

Beymen Steakhouse is een restaurantketen met vestigingen in drie Nederlandse steden. Het staat bekend om de authentieke Turkse keuken, met een menukaart die varieert van soepen, voorgerechten en salades tot vlees- en visgerechten. Inmiddels heeft de franchise ook internationaal voet aan de grond gekregen met vestigingen in Duitsland en Marokko.

De Rotterdamse vestiging wordt geleid door Abdullah Ulas. Deze bevindt zich op een strategische locatie, vlakbij evenementenlocatie Ahoy en het recent gerenoveerde Winkelcentrum Zuidplein. “Ik heb bewust voor deze locatie in Rotterdam gekozen. Het concept van Beymen heeft bewezen goed te werken in stedelijke gebieden. Familie van mij heeft de succesvolle locatie in Amsterdam en dat heeft mij doen besluiten om in Rotterdam een Beymen te openen,” aldus Abdullah.

De ondernemer nam een weloverwogen stap toen hij zijn eerdere onderneming, een Turkse bakkerij die hij vijf jaar runde, verkocht en zich aansloot bij de franchise. “Ondernemen zit vanaf kinds af aan in het bloed, dus het was een puur commerciële afweging. Ik verkocht de Turkse bakkerij die ik 5 jaar had en stapte in Beymen.”

Volle bezetting

Het restaurant Beymen Rotterdam beschikt over een indrukwekkende capaciteit: in totaal kunnen er 300 gasten worden ontvangen, waarvan 180 binnen en 120 op het buitenterras. De vestiging is zeven dagen per week geopend. “Wij zijn 365 dagen per jaar open met een lunch en diner,” vertelt eigenaar Abdullah Ulas. “En in het weekend bieden we ook ontbijt.” Deze intensieve bezetting stelt hoge eisen aan de afwaslogistiek.

“Die hoeveelheden vragen om professionele afwasapparatuur, weet ik inmiddels. Ik startte hier met een B-merk vaatwasmachine en daarna een merk dat niet van RHIMA was, maar ik kwam er al snel achter dat de grote hoeveelheid gasten vraagt om robuuste machines. Daarnaast wordt in de Turkse keuken veel olie gebruikt. Als je dat niet goed behandelt, worden borden simpelweg niet schoon.”

Totaaloplossing op maat

Na vier jaar ervaring met een ander merk, koos Abdullah – op advies van collega-ondernemers uit Amsterdam – voor een combinatieopstelling van RHIMA: de RHIMA PRM voorwasmachine in combinatie met de RHIMA WD-7 vaatwasmachine. “De voorwasmachine zorgt er niet alleen voor dat het wasresultaat veel beter is dan met de vorige machine, het scheelt ook in mankracht. Met deze opstelling heb ik kunnen besparen op één personeelslid, gewoon omdat het hele proces veel gestroomlijnder verloopt.”

De upgrade ging verder dan alleen de machines. Ook de nieuwe aanvoertafel, spoelbak met rek en rollertafel zijn volledig op maat ontworpen en dragen bij aan een efficiënte workflow. “Voorheen hadden we de tafels en machine aan elkaar geknutseld. Nu staat er echt iets professioneels.”

Abdullah vervolgt: “Het mooie is dat we deze tafels ook in een leaseconstructie met RHIMA hebben kunnen zetten. De tafels betalen we in 12 maanden af. Ook de vaatwasmachines lopen via een leaseconstructie met RHIMA. Vroeger wilde ik alles zelf aanschaffen, maar inmiddels weet ik wel beter. Sommige apparatuur is gewoon voordeliger in de lease, en ik word ontzorgd bij eventuele problemen. De RHIMA afwasapparatuur en dienstverlening is simpel, krachtig en efficiënt.”

Uw keuken naar een hoger niveau brengen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
  • 1

    Gehele nieuw spoelkeuken incl tafelwerk

  • 2

    Besparing op personeel

Apparatuur
  • 1

    PRM-7 voorwasmachine

  • 2

    WD-7 Plus doorschuifmachine

  • 3

    VCW 601 waterontharder

  • 4

    Diverse aan- en afvoertafels