BBQkampioen

Bespaar tot wel 1 FTE in de spoelkeuken met de RHIMA voorwasmachine. Bekijk wat u kunt besparen!

RHIMA PRM voorwasmachine is een uitkomst voor de BBQkampioen

 

reinigen BBQ catering materiaal

Rundvleessalade, farmersalade, cocktailsaus, satésaus, roomkruidenboter, stokbrood wit & bruin, porseleinen borden, rvs-bestek, opscheplepels, gasaansteker, servetten, barbecue met gas. En wij doen de afwas! Dat lezen we op de website van de BBQkampioen.

En daar is niets aan gelogen. Vanuit hun bedrijfspand aan De Ambachtshof in Nederhemert kun je sinds 2008 bij de BBQkampioen terecht voor alles wat nodig is voor een heerlijke BBQ. Al vanaf 10 personen kun je jouw barbecue feest volledig door hen laten verzorgen, maar het is ook mogelijk om enkel het vlees af te nemen. En al het gebruikte materiaal dat terugkomt van cateringklussen en gebruikt wordt in de keuken wordt gewassen in de nieuwe RHIMA PRM-7 voorwasmachine en WD-7 doorschuifvaatwasmachine. Eigenaresse Lenie Versluis en haar medewerkers zijn inmiddels zo blij met deze nieuwe vaatwasopstelling dat zij de vaatwasmachine zelfs een koosnaampje hebben gegeven.

Scheelt 1 FTE per dag

“Harry is echt een uitkomst voor ons”, glimlacht Lenie. En daarmee doelt ze op de PRM voorwasmachine van RHIMA. “Deze machine scheelt zeker één persoon per dag in de spoelkeuken. Voorheen waren we ‘s maandags de hele dag tot ruim 22.00 uur ’s avonds en dinsdag tot een uur of twee ’s middags met twee personen bezig met het wegwerken van de vuile vaat. De borden en bestek die terugkomen van een partij zitten vrijwel altijd vol met sausrestanten. Voordat we deze voorwasmachine hadden, moesten we dit altijd met de hand voorspoelen. Nu wassen we op maandag tot een uur of drie en nog wat op dinsdagochtend met 2 personen. Eén persoon is verantwoordelijk voor het inladen van de vaat in de machine en de ander voor het opruimen van de schone vaat.”

De vaatwasmachine die de BBQKampioen in de oude situatie had, was 13 jaar geleden overgenomen uit een faillissement en had zijn beste tijd gehad. Lenie vervolgt: “We waren op de Horecava en daar werden we op de stand van RHIMA door één van hun medewerkers geattendeerd op de PRM voorwasmachine. Dat leek direct een perfecte oplossing voor ons omdat we zoveel tijd besteedden aan het voorspoelen.” Om er zeker van te zijn dat deze voorwasmachine ook ingedroogde vaat met sausrestanten goed schoon krijgt, namen Lenie en haar man René hun vuile borden en glazen mee naar restaurant ’t Misverstant in Vught waar al jaren succesvol wordt afgewassen met deze combinatie. “Wij vonden het wel een beetje gek om daar met onze vaat aan te komen, maar na die middag waren we wel direct overtuigd. Zelfs de meest ingedroogde borden, kwamen brandschoon uit de machine. Daarna hebben we direct besloten om de combinatie PRM-7 en WD-7 van RHIMA aan te schaffen.”

Passend advies

Maar volgens Lenie zijn het niet alleen de nieuwe voorwasmachine en de vaatwasser die het afwaswerk makkelijker maken, het is het complete plaatje. “Op advies van RHIMA hebben we een hoekopstelling gemaakt met een uitlooprollertafel inclusief schappen voor de vaatkorven”, aldus Lenie. “Daar hadden we zelf nooit aan gedacht. Zo hebben we gelijk een vuile en schone zijde gecreëerd. En omdat hier drie korven op kunnen staan om aan de lucht te drogen, ben je veel minder aan het sjouwen met korven. Op de kleinere tafel die we voorheen hadden, stonden de korven eigenlijk altijd in de weg.”


De aanvoertafel heeft nu ook een extra grote spoelbak met korfzeef, er is een RHIMA waterontharder VCW 601 toegevoegd en aan de muur hangt een Solid 5000 doseersysteem. “Natuurlijk was het even een investering. Maar alleen al door het feit dat we minder personeel in hoeven te zetten voor de afwas heb je die investering er zo uit”, besluit Lenie.

Advies nodig voor uw cateringbedrijf? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  Besparing van 1 FTE per dag

 • 2

  Wast ingedroogde borden brandschoon

 • 3

  Advies wat betreft hoekopstelling

Apparatuur
 • 1

  RHIMA WD-7 doorschuifvaatwasser

 • 2

  RHIMA PRM-7 voorwasmachine

 • 3

  RHIMA VCW 601 waterontharder

 • 4

  Solid 5000 doseersysteem