Academisch ziekenhuis Frankfurt

Academisch ziekenhuis gebruikt RHIMA vaatwasmachines voor veilige, hygiënische resultaten.

Hygiënisch schoon afwassen in academisch ziekenhuis met RHIMA

 

Spoelkeuken academisch ziekenhuis

In maart 2020 opende het academisch ziekenhuis in Frankfurt een nieuw gebouw waarin de keuken voor de patiënten catering is ondergebracht. Hier worden dagelijks ongeveer 1.400 maaltijden bereid. Deze maaltijden worden vervolgens naar het bed van de patiënten gebracht met behulp van 200 voedselwagens. Ook worden de maaltijden en snacks voor het ziekenhuispersoneel door het cateringteam geregeld. "Tevens worden alle interne evenementen door het keukenteam gecaterd," vertelt Marina Becker, adjunct-hoofd van catering en evenementservice. “Voor de distributie van al die maaltijden worden diverse soorten transportwagens gebruikt en vanwege de medische toepassing dienen deze wagens altijd hygiënisch schoon te zijn.”

Schone en snelle resultaten dankzij de RHIMA WD-18CW

Vanwege de veelzijdige cateringtaken die het catering- en evenemententeam van het academisch ziekenhuis Frankfurt vervult en de enorme hoeveelheid transportwagens, werd bij het ontwerpen van het nieuwe gebouw besloten om de spoelkeuken te voorzien van drie wagenwasinstallaties. Dankzij deze opstelling kunnen er niet alleen hygiënisch schone, maar ook snelle resultaten verwezenlijkt worden.

Het academisch ziekenhuis hoorde via een aanbeveling over RHIMA en kon snel terecht bij een bestaande klant om de wasinstallatie in actie te zien. Na dat bezoek was het duidelijk dat de professionele RHIMA WD-18CW wagenwasmachine geschikt zou zijn voor de nieuwe spoelkeuken van het academisch ziekenhuis. Marina Becker is tevreden met de keuze voor RHIMA na het zien van de wasresultaten: "Na enkele correcties aan de sproeiers krijgen we vlekkeloze wasresultaten die onze microbiologische tests kunnen doorstaan."

Per wasbeurt gebruikt de WD-18CW slechts zes liter water en is er geen extra elektriciteit benodigd voor het droogproces. Dankzij de vernieuwde RHIMA-technologie, waarbij de wasarmen van de WD-18CW niet ronddraaien maar de wagens zelf, wordt ieder hoekje van de wagen gegarandeerd gereinigd. Ook zit er een kleine oprijplaat in de machine waardoor de wagens zodanig gepositioneerd zijn dat het water gemakkelijk kan weglopen. Voor het drogen draait de machine als een centrifuge rond, zodat er nergens water op de wagens achterblijft. Hierdoor is er geen extra warmte nodig.

Divers en gebruiksvriendelijk

Marina Becker vindt het zeer positief dat niet alleen transportwagens voor de distributie van de maaltijden, maar ook andere wagens, zoals portioneer-, schappen- of uitschepwagens, na gebruik gemakkelijk en hygiënisch kunnen worden gereinigd in de betrouwbare en robuuste wagenwasmachines.

De transportwagens worden door slechts één persoon vanuit de bijkeuken in de wasmachines gereden. De deuren openen en sluiten automatisch en het gewenste wasprogramma voor de wagens wordt met één druk op de knop geselecteerd. Er zijn drie wasprogramma’s om uit te kiezen waarvan de kortste slechts 95 seconden duurt. Door de hoge mate van efficiëntie heeft de RHIMA WD-18CW wagenwasmachine een capaciteit van 30 tot 40 wasbeurten per uur. De voortgang van het programma wordt op het display weergegeven. Daarna worden de schone wagens aan de schone kant van de spoelkeuken uit de wasmachine gehaald en is de machine klaar voor een volgende ronde.

"De samenwerking met RHIMA is altijd snel en oplossingsgericht, zelfs tijdens de moeilijke corona-periode", benadrukt Marina Becker. Zij voegt er tot slot aan toe: "Gewoonlijk nemen de technici van RHIMA alle service- en onderhoudswerkzaamheden op zich, maar vanwege de corona-maatregelen vond RHIMA een betrouwbare partner in de buurt van Frankfurt voor de onderhoudstaken."

"De samenwerking met RHIMA is altijd snel en oplossingsgericht, zelfs tijdens de moeilijke corona-periode"

Wilt u goede wasresultaten behalen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  Goede wasresultaten

 • 2

  Wagenwasmachines draaien acht uur per dag zonder problemen

 • 3

  Wasmachine kan door één persoon bediend worden

Apparatuur
 • 1

  3 x WD-18CW wagenwasmachines