Parkstad Plaza

Limburgse horecaondernemer Danny Dang is RHIMA-fan

Bandvaatwasmachine bij Limburgs wereld restaurant

 

afwaskeuken all you can eat restaurant

In Limburg is de heer Danny Deng, eigenaar van o.a. Wereldrestaurant Parkstad Plaza en van fusion restaurant Dadawan, inmiddels een bekende verschijning. Zo werd hij in 2016 uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer Limburg. De meeste Limburgers hebben vast wel eens in één van zijn vele restaurant gegeten. En in al die restaurants schitteren diverse RHIMA machines in de spoelkeukens.

We ontmoeten Danny in Wereldrestaurant Parkstad Plaza, dat sinds 2013 gevestigd is tegenover het Roda JC Stadion in Kerkrade in het zogenoemde LeisureDome. “Hier kunnen duizend gasten tegelijk eten”, steekt Danny van wal. “Omdat dit een buffetrestaurant is, schat ik in dat per gast al gauw acht stuks borden op een avond wordt gebruikt. En dan hebben we het nog niet over het bestek, glazen, schaaltjes en kopjes. Het is dus zaak dat we een spoelkeuken hebben met grote capaciteit.”

Extra capaciteit

En die capaciteit heeft Danny Deng inmiddels wel in huis gehaald. Waar hij in het verre verleden in één van zijn zaken startte met een RHIMA WD-6 doorschuifvaatwasser is zijn spoelkeuken nu een stuk uitgebreider. In 2013 verhuisde het destijds hetende Wok Parkstad Plaza van het stadion naar de overzijde waarmee de totale oppervlakte van het restaurant van 700 naar 3.000 m2 ging. Danny besloot voor een bandvaatwasmachine van RHIMA te kiezen. “Bij de verhuizing naar het nieuwe pand aan de overzijde van het plein was een behoorlijke investering gemoeid en dus moest ik voor de spoelkeuken kiezen voor een kleinere investering dan misschien noodzakelijk was. Dit betekende dat de RHIMA bandvaatwasmachine die we toen hebben aangeschaft het zwaar te verduren heeft gehad.”

Voorspoelen exit

Tijdens de coronacrisis in 2020 onderging Parkstad Plaza een complete metamorfose. Danny’s gevoel dat de eerste lockdown wel even kon duren was juist en hij haalde de geplande verbouwing een paar maanden naar voren. Het restaurant kreeg een nieuwe entree met receptie, een compleet andere inrichting van de zalen en een volledig gerestaureerde keuken met vernieuwde keukenapparatuur. In de spoelkeuken werd een nieuwe RHIMA QX 416 bandvaatwasmachine met RO 400 osmose installatie geplaatst met verlengde voorspoelzone. Danny Deng: “Met de verbouwing hebben we ook flink uitgepakt in de spoelkeuken. We wisten dat we een nog sterkere machine nodig hadden. Dankzij deze nieuwe machine is er geen personeel meer nodig om de vaat handmatig voor te spoelen. Alles gaat nu direct door de machine. Dat scheelt twee personen aan arbeidskracht en de keuken blijft netter. Door dat voorspoelen met zo’n douche wordt de vloer toch vaak erg nat en vies.”

WD-6 Glass

Naast de QX bandvaatwasmachine wordt in de spoelkeuken een RHIMA WD-6 doorschuiver met osmose installatie gebruikt om het bestek streeploos af te wassen. In een aparte ruimte zijn twee speciale uitvoeringen van de WD-6 (type WD-6 GLASS) geplaatst voor het wassen van respectievelijk koffiekopjes en glazen. In beide spoelkeukens rijden robots rond die de vuile vaat vanuit het restaurant komen brengen. Danny Deng introduceerde deze robots in 2020 in Dadawan Maastricht, iets waarmee hij landelijk het nieuws haalde. Inmiddels rijden de robots in veel van zijn restaurants rond.

Goed is goed

Danny kunnen wij met recht een RHIMA fan noemen. Ook in zijn Dadawan restaurants in Tilburg, Maastricht, Eindhoven en Arnhem staan diverse RHIMA machines. Dit jaar gaat er een nieuwe Dadawan geopend worden vlak naast restaurant Parkstad Plaza met twee RHIMA High Sparkle glazenspoelmachines, een voorwasmachine PRM 7 en doorschuifvaatwasser WD-7.

“Voor mij is het heel simpel; als het goed is, is het goed”, aldus Danny. “Dan kun je wel moeilijk lopen doen met meerdere leveranciers maar dat heeft totaal geen zin. Het persoonlijke contact met de mensen bij RHIMA is ook belangrijk, naast uiteraard de kwaliteit. En zelf schenken wij ook veel aandacht aan het onderhoud van de machines. Voor iedere feestdag maken wij de machines helemaal schoon en laten we ze controleren, zodat we er zeker van zijn dat de machines op volle toeren kunnen draaien. En ik heb zelfs onderdelen op voorraad voor het geval het écht nodig is.”

"Voor iedere feestdag maken wij de machines helemaal schoon en laten we ze controleren, zodat we er zeker van zijn dat de machines op volle toeren kunnen draaien."

Uw keuken naar een hoger niveau brengen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  Spoelkeuken met enorme capaciteit

 • 2

  Aparte machines voor wassen van glaswerk, kopjes, bestek en borden

 • 3

  Voorwaszone vervangt handmatig voorspoelen

Apparatuur
 • 1

  RHIMA WD-6 GLASS glazenspoelmachine

 • 2

  RHIMA WD-6 doorschuifmachine

 • 3

  RHIMA QX 416 bandvaatwasmachine

 • 4

  RO 400 omgekeerde osmose installatie

 • 5

  Diverse aan- en afvoertafels