Stedemaeght

RHIMA glazenspoelmachine maakt zich onmisbaar op dagtochtenschip de Stedemaeght

Glazenspoelmachine in compacte barIn de haven van Lelystad prijken de drie masten van het schip de Stedemaeght boven de andere schepen uit. De 62 meter lange bark van eigenaar Jan-Allard Slurink is te huur voor feesten en partijen, bedrijfsuitjes of voor een onvergetelijke huwelijksdag en biedt de mogelijkheid aan individuele particulieren om een dagje mee te varen. De Stedemaeght vaart over het Marker- en/of IJsselmeer en er kunnen tot 170 passagiers meevaren.

Eigenaar Jan-Allard Slurink nam in 2016 het luxueuze schip over van zijn ouders. Het schip heeft een rijke geschiedenis; het werd in 1926 in Oslo in de vaart genomen als walvisjager. Na de Tweede Wereldoorlog werd het omgebouwd tot vrachtschip. Jan-Allard’s vader haalde het schip in 1991 naar Nederland – destijds rijp voor de schroothoop - en bouwde het om tot een prachtige driemasterbark. De Stedemaeght is in 1994 door toenmalige ZKH Prins Willem Alexander in gebruik genomen. “Ik heb mijn hele studententijd op het schip gewerkt, ook als afwashulp”, aldus Jan-Allard. “Toen mijn vader het wilde verkopen, was voor mij duidelijk dat de familie er geen afscheid van moest nemen. Ik nam het dus over naast mijn baan in de ICT.”

Voorlader in de bar

Toen Jan-Allard het schip van zijn ouders overnam, oriënteerde hij zich op de Horecava 2017 op een eventueel nieuw benodigde wasstraat. “In de kombuis staat een doorschuifvaatwasser die geïnstalleerd is bij de bouw van het schip begin jaren ’90. Die machine was toen al ruim 20 jaar oud, deed het prima maar ik wilde mij toch alvast oriënteren op de mogelijkheden voor het moment dat deze machine het zou begeven. Tijdens de Horecava kwam ik toen in contact met RHIMA.”

Een paar jaar later in 2020 draaide de wasstraat in de kombuis nog steeds naar behoren, maar met SAIL 2020 in het vooruitzicht was Jan-Allard toch op zoek naar een nieuwe vaatwasmachine. Jan-Allard: “Ik wilde een kleinere voorlader voor in onze bar. We hebben hier nooit een machine gehad en dus besteedden wij altijd veel tijd aan het wassen en spoelen van glazen. Het servies wordt in de kombuis gewassen door de doorschuiver. Maar tijdens SAIL 2020 verwachtten wij ruim 1.400 passagiers in 5 dagen. Ik voorzag dat we het glaswerk nooit tijdig met de hand weg konden werken met deze aantallen. Daarom kocht ik op de Horecava een RHIMA DR 40 glazenspoelmachine. Ik werd warm ontvangen door de standbemanning van RHIMA die mij herkende van mijn eerdere bezoek in 2017.”

Resultaat altijd goed

In maart 2020 werd de nieuwe glazenspoelmachine geleverd en geïnstalleerd in de bar. “Toen we die RHIMA glazenspoelmachine in gebruik namen, vroeg ik mezelf af waarom ik dit apparaat niet eerder heb aangeschaft”, aldus Jan-Allard. “Als je glazen met de hand wast, heb je toch soms het gevoel dat het niet schoon genoeg is of dat het glaswerk niet lekker glanst. Met deze glazenspoelmachine die we nu hebben is het resultaat altijd goed.”

Jan-Allard sprak een huurkoopconstructie af met RHIMA, waardoor hij de machine per direct in gebruik kon nemen. Helaas is de machine nog niet echt op de proef gesteld, want corona bracht roet in het eten. Maar sinds juni 2021 vaart de Stedemaeght weer regelmatig uit. “De machine draait continu zonder problemen. En gelukkig heeft onze bediening echte zeebenen, dus alle glazen komen netjes bij de bar aan en komen superschoon en glanzend uit de machine. Ik zou nu niet meer zonder glazenspoeler willen.”

"De machine draait continu zonder problemen. Ik zou nu niet meer zonder glazenspoeler willen.”

Wilt u altijd een schoon en glanzend resultaat? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
  • 1

    Glanzenspoeler in zeer compacte ruimte

  • 2

    Glaswerk altijd hygiënisch schoon en glanzend

Apparatuur
  • 1

    RHIMA DR-40 glazenspoelmachine