Reparola - the pasta bar -

Advies en flexibiliteit van RHIMA geeft de doorslag voor pastabar Reparola. RHIMA plaatste een doorschuifmachine en glazenspoelmachine.

advies afwaskeuken

Midden in coronatijd een nieuw restaurant openen. Dat deden horecaondernemers Wouter Koning en Emiel van der Woord. Medio maart 2021 openden zij Reparola - the pasta bar - in de Wilhelminastraat in Breda, direct naast Anne&Max waarvan zij franchiseondernemer zijn.

Emiel: “Anderhalf jaar na de opening van Anne&Max kwam het pand ernaast vrij. Net na de eerste lockdown. Voor ons een mooie kans om ons terras uit te breiden”. Wouter vult aan: “Destijds waren we nog van mening dat Covid-19 slechts een paar maanden zou duren en dus besloten wij om Reparola te starten in dat pand. Ondanks dat het anders liep dan verwacht, volgden wij ons gevoel en kijken we positief naar de toekomst.” 

Bij Reparola kunnen 75 gasten binnen en 120 gasten buiten op het tuinterras terecht voor dagverse en gezonde pasta’s. Maar je kunt er ook genieten van een heerlijke cocktail, antipasti of espresso. En dat allemaal voor een betaalbare prijs. “Doordat we alles vers maken en inkopen wat er in het seizoen te verkrijgen is, kunnen we de prijs laag houden en mooie gerechten serveren”, aldus Emiel. De kaart varieert zeer regelmatig, er is altijd keuze uit acht tot tien pasta’s. De uitstraling van Reparola is anders dan bij een traditionele Italiaans restaurant. “Bij ons vind je geen maffiosi of tomatenblikken aan de muur, maar een stijlvol art deco interieur dat doet denken aan de jaren ’20.”

Compacte opstelling

Een grondige verbouwing van het pand, ging vooraf aan de opening van Reparola. Daarbij werd een cocktailbar gecreëerd, een open keuken waar gasten aan de keukenbar kunnen eten en een lichte serre waar het restaurant is gesitueerd. Ook de spoelkeuken werd opnieuw ingericht. “De ruimte die wij voor de spoelkeuken hebben, is beperkt en daarom wilden we een compacte vaatwasmachine en een aparte glazenspoelmachine”, aldus Emiel.

Voor de apparatuur van de spoelkeuken werd in eerste instantie contact gezocht met dezelfde leverancier die ook de spoelkeuken van Anne&Max had voorzien van de afwasapparatuur. Wouter: “We kregen echter slecht contact met deze leverancier, terwijl het contact met RHIMA snel en soepel verliep. Daarnaast waren we erg onder de indruk van de aanpak en het meedenken van RHIMA en de technische tekeningen die zij aan ons voorlegden. Dat overtrof onze verwachtingen.”

Flexibele houding

Emiel vertelt: “We hadden duidelijk voor ogen hoe wij onze spoelkeuken wilden inrichten, maar toch adviseerde RHIMA ons over andere, meer efficiënte mogelijkheden. We kregen twee verschillende tekeningen voorgelegd waaruit wij uiteindelijk een keuze hebben gemaakt. Zo kwam RHIMA met de optie voor een hangend sorteerschap voor het glaswerk. Zeer efficiënt voor onze kleine ruimte.” Daarnaast leverde RHIMA een WD-4 glazenspoeler en een WD-6 doorschuifwasmachine.

Doordat er in een later stadium van de verbouwing in de spoelkeuken een draagconstructie moest worden aangebracht, moest de initiële opstelling nogmaals worden herzien. “De flexibiliteit die RHIMA daarbij toonde, gaf ons het gevoel dat wij met de juiste partner in zee waren gegaan”, aldus Wouter.

Wouter besluit: “De spoelkeuken is net zo belangrijk als de bar of de keuken. Dat vergeten mensen nog wel eens. Zonder een spoelkeuken kan een bar of een keuken niet functioneren. Zorg er dus voor dat je spoelkeuken net zo goed georganiseerd is als de keuken. RHIMA adviseerde ons de meeste efficiënte opstelling waarbij rekening wordt gehouden met routing, ergonomie en optimaal ruimtegebruik zodat wij dat kunnen realiseren.”

"RHIMA adviseerde ons de meeste efficiënte opstelling waarbij rekening wordt gehouden met routing, ergonomie en optimaal ruimtegebruik zodat wij een goed georganiseerde spoelkeuken kunnen realiseren.”
spoelkeuken advies afwaskeuken advies
Rhima afwasmachines voor de horeca professionele horeca glazenspoeler

Uw keuken naar een hoger niveau brengen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  Compacte ruimte met hangend sorteerschap

 • 2

  Uitgebreid advies: Diverse mogelijkheden qua indeling voorgesteld

 • 3

  Flexibiliteit: Tijdens verbouwing moest indeling worden aangepast

Apparatuur
 • 1

  RHIMA WD-4 glazenspoelmachine

 • 2

  WD 6 doorschuiver

 • 3

  RHIMA spoelkraan

 • 4

  Hangend sorteerschap voor glaswerk

 • 5

  Aan- en afvoertafels