RHIMA ontwikkelt nieuwe vaatwasmachine voor zorginstellingen

RHIMA introduceert de Med Sparkle, een professionele vaatwasmachine die speciaal ontwikkeld is voor kleinschalige zorginstellingen

Soest, 6 april 2021 – RHIMA, leverancier van professionele afwasapparatuur, introduceert de Med Sparkle, een professionele vaatwasmachine die speciaal ontwikkeld is voor kleinschalige zorginstellingen, zoals dagbestedingen, kinderopvang, ziekenhuisafdelingen en GGZ-instellingen. De vaatwasmachine heeft een speciaal Hygiëne Plus optie waarbij gereinigd wordt op hogere temperaturen en met langere wascontacttijden voor een uiterst hygiënisch wasresultaat. RHIMA ontwikkelde deze vaatwasmachine in samenwerking met dealer Van Gestel, specialist in grootkeukentechniek. 

Goede hygiëne kan in een zorgomgeving van levensbelang zijn. Dankzij het speciale Hygiëne Plus wasprogramma van de Med Sparkle kunnen zorginstellingen een veilig wasresultaat voor hun kwetsbare doelgroepen garanderen. Tijdens dit speciale wasprogramma wast de machine 10 minuten op 65 graden Celsius en spoelt na op eerst 80 graden en daarna op 87 graden Celsius. Een innovatief systeem zorgt ervoor dat de temperatuur tijdens het naspoelen exact op 87 graden en dat ook de waterdruk constant is.

Andere voordelen van de Med Sparkle zijn o.a.:

  • Thermische en akoestische isolatie wat resulteert in een geluidsniveau van minder dan 60 dB(A). Daarmee dus niet storend.
  • De vaatwasdeur heeft twee hygiënestanden waarmee na gebruik de deur op een kier kan worden gezet voor goede ventilatie.
  • De Anti Drip-connectors zorgen ervoor dat het waswater niet nadruppelt op de schone vaat.


Duurzaam

Aan alle nieuwe generatie RHIMA horeca vaatwasmachines worden hoge eisen gesteld op het gebied van design, kosten, efficiency, hygiëne, ergonomie en duurzaamheid. Zo is de Med Sparkle gemaakt van duurzaam, recyclebaar roestvrijstaal en voldoet het aan de eisen die de DIN-normering stelt aan temperatuur, wascontacttijd, energie- en watergebruik.

Gerard Bijsterbosch, directeur bij Van Gestel, zegt over de samenwerking: “Petje af voor de flexibiliteit en voortvarendheid van RHIMA. Ze zijn direct aan de slag gegaan met onze vraag voor een speciale afwasmachine voor de zorgmarkt en hebben dit apparaat razendsnel kunnen ontwikkelen en op de markt gebracht. Inmiddels hebben diverse zorginstellingen al interesse getoond in de machine.”

Meer informatie over de Med Sparkle vind je hier: https://www.rhima.nl/vaatwasmachines/voorladers/med-sparkle-vaatwasser-voor-zorg