RHIMA introduceert speciale wasarm voor het reinigen van herbruikbare flessen

Speciaal voor herbruikbare waterflessen en karaffen heeft RHIMA een speciale wasarm ontwikkeld.

Soest, 3 juli 2024 - RHIMA, leverancier van professionele afwasapparatuur, introduceert een innovatieve nieuwe wasarm voor het hygiënisch reinigen van herbruikbare flessen. Deze wasarm/flesseninzet beschikt over 12 nozzles die, in combinatie met een uniek flessenwasrek, ervoor zorgen dat zowel het waswater als het naspoelwater diep in de flessen worden gespoten. Hierdoor wordt elk fles grondig en hygiënisch gereinigd. Dit innovatieve systeem garandeert een ongeëvenaarde reinigingskwaliteit, essentieel voor het voldoen aan de hoge hygiënestandaarden in de horeca.

De flesseninzet is geschikt voor de DR 51 Hygiëne+ voorlader, die vorig jaar werd geïntroduceerd. De DR 51 Hygiëne+ is naast de standaard wasprogramma’s voorzien van een speciaal hygiënisch wasprogramma dat een extra lange wascyclus van 180 seconden of zelfs 630 seconden inclusief dubbele naspoeling kan draaien. Dit programma is ontworpen om ervoor te zorgen dat zelfs de meest hardnekkige vervuilingen effectief worden verwijderd, waardoor de flessen niet alleen schoon, maar ook veilig en hygiënisch zijn voor hergebruik. De flesseninzet kan eenvoudig ingezet worden door de standaard wasarm eenvoudig met een draaischroef te verwijderen en de flesseninzet te plaatsen. Er is geen gereedschap voor nodig.

"Met de introductie van deze nieuwe flesseninzet speelt RHIMA in op de groeiende trend van duurzame, herbruikbare flessen in de horeca," zegt Gert Jansen, CEO van RHIMA. "Onze klanten eisen hoge hygiënenormen en efficiëntie in hun bedrijfsvoering, en met deze innovatieve oplossing bieden wij precies dat. De DR 51 Hygiëne+ met de nieuwe flesseninzet is een krachtige combinatie die voldoet aan de hoogste hygiëne-eisen en de operationele efficiëntie verhoogt."

De flesseninzet is na de zomer beschikbaar voor alle bestaande en nieuwe gebruikers van de DR 51 Hygiëne+.
Lees meer over deze speciale flessenwasmachine