Nieuwe RHIMA WD-BS bandvaatwasmachine heeft slimme besparingsfuncties

De nieuwe WD-BS: Efficiëntie en duurzaamheid in één robuuste vaatwasoplossing.

Soest, 20 juni 2023 – RHIMA, leverancier van professionele afwasapparatuur, lanceert een nieuwe versie van haar gevestigde WD-B bandvaatwasmachine. Met nieuwe functies zoals ECO-FLOW, HEAT-FLOW en AUTO-CLEAN biedt deze nieuwe WD-BS serie verbeteringen op het gebied van energie-, water- en chemieverbruik en gebruikersgemak. Daarmee voldoet deze bandvaatwasmachine aan de groeiende behoeften van bedrijven en instellingen voor optimale efficiëntie en duurzaamheid in de spoelkeuken.

De RHIMA WD-BS bandvaatwasmachines zijn uitermate geschikt voor organisaties waar minimaal drie maaltijden per dag worden geserveerd. Denk aan institutionele catering, zoals ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en gevangenissen en andere drukke keukens waar snelheid en kwaliteit van essentieel belang zijn. Enkele opmerkelijke nieuwe besparingfuncties van deze machine zijn:

  • ECO-FLOW: De bij een wasbeurt vrijgekomen warme lucht en energie wordt door een geïntegreerd warmteterugwinningssysteem aan de bovenzijde van de machine opgevangen en gebruikt om binnenkomend koud water te verwarmen, waardoor het energieverbruik tot een minimum wordt beperkt. Groot voordeel is dat warme lucht niet wordt uitgestoten in de afwasruimte, hetgeen de werkomgeving verbeterd.
  • HEAT-FLOW: Vervolgens gaat het koude water door de HEAT-FLOW warmtewisselaar (gesitueerd in de voorwastank). Hierdoor wordt de temperatuur van het water in de voorwastank lager dan 35 ºC gehouden om te voorkomen dat zetmeel en eiwitten zich aan het vaatwerk hechten.
  • AUTO-CLEAN: Automatische zelfreiniging van het warmteterugwinningssysteem
  • GEBRUIKERSGEMAK: Doordat de achterzijden van de deuren vlak zijn, zijn ze eenvoudig te reinigen. Verder kunnen onderdelen zoals wasarmen en gordijnen eenvoudig worden verwijderd voor de dagelijkse reiniging. Met het nieuwe touch screen display kunnen afwasmedewerkers eenvoudig door de verschillende wasprogramma’s en andere functies navigeren.
  • CLEAN-RINSE: De ‘clean rinse’ bevindt zich in de laatste wastank en spoelt niet alleen het vaatwerk, maar reinigt ook de transportband en zorgt ervoor dat er geen voedseldeeltjes en zeepresten in de laatste naspoelzone komen. Daardoor blijft de machine langer schoon en is het wasresultaat beter.

 

Bij het BovenIJ ziekenhuis maken ze inmiddels gebruik van de nieuwe RHIMA WD-B800S bandvaatwasmachine. "Qua waterverbruik realiseren we nu een besparing van 30% en ik merk dat we ook aanzienlijk minder vaatwasmiddel nodig hebben”, aldus Arch Prins, bedrijfskundig manager facilitair bedrijf. “Daarnaast merken de medewerkers van de spoelkeuken dat het klimaat in de ruimte verbeterd is. Niet alleen is deze machine geluidsarmer, maar deze machine maakt ook efficiënter gebruikt van de opgewekte warmte en geeft ook veel minder warmte in de afwasruimte af.”

De nieuwe versie van de WD-B bandvaatwasmachine is per direct beschikbaar en kan, indien gewenst, op maat worden gemaakt (bijvoorbeeld met extra brede of hoge doorvoer of speciale transportband). Voor extra besparing en efficiëntie kan de WD-BS bandvaatwasmachine gecombineerd worden met de PRM voorwasmachine.
Voor meer informatie over de specificaties kunt u terecht op: https://www.rhima.nl/vaatwasmachines/bandvaatwasmachines/rhima-wd-bs-serie