Duurzaamheid en milieu in de spoelkeuken

In elke bedrijfstak is maatschappelijk verantwoord ondernemen een steeds belangrijker issue. Wij zoeken en benutten elke mogelijkheid om het verbruik van energie, water en chemicaliën in de afwaskeuken steeds verder terug te dringen. Tevens voeren wij de uitgangspunten voor duurzaamheid in onze hele organisatie door.
  1. RHIMA vaatwassystemen
  2. RHIMA vaatwasmiddelen
  3. Reviseren van vaatwasmachines
  4. Binnen de Rhima organisatie
  5. Green Key

RHIMA vaatwassystemen

Onze vaatwassystemen verbruiken steeds minder energie. Twintig jaar geleden introduceerden we onze ICS+ korventransportmachines. Energiezuiniger kon toen niet. Sindsdien werken we continu aan het verder terugdringen van uitstoot, energie, water en chemicaliën. Dat moet ook. Voor het milieu, voor de samenleving én voor uw bedrijfsresultaat.

Zuinig met energie…

We willen het milieu zo min mogelijk belasten. Net als u. Daarom ontwikkelen en verbeteren we voortdurend onze vaatwasapparatuur en bijbehorende software. En met succes. Zo vervingen we het elektrisch verwarmingselement van onze grote vaatwasmachines voor een gasboiler. Dat bespaart veel energie en halveert uw operationele kosten. Een spaarstand van 60 graden Celsius zorgt zelfs voor nóg meer energiebesparing in uw spoelkeuken.

Ook warmte terugwinning maakt uw spoelkeuken groener. En door innovatieve isolatietechnieken gaan we warmteverlies tegen. Dat is beter voor het milieu, zorgt voor een lagere energierekening én voor een beter werkklimaat in uw spoelkeuken. Duurzaam werken en een gezonde bedrijfsvoering gaan hand in hand.

…en water

Het klimaat verandert. We moeten zuinig en bewust omgaan met water. U vindt dat ook belangrijk. Maar u wilt wel de zekerheid van een blinkend schone vaat. Dat kan. Het lukt ons om onze apparatuur minder water te laten verbruiken met hetzelfde schitterende eindresultaat. Minder water betekent bovendien minder chemicaliën en minder energie om water te verwarmen. Een meer dan win-winsituatie dus. Deze filosofie passen we bijvoorbeeld toe in onze PRM-6/7-voorwasmachine.

RHIMA vaatwasmiddelen

Chemicaliën horen niet in het milieu. Ons assortiment RHIMA Pro Wash behoort tot de minst milieubelastende vaatwasmiddelen. Al onze Pro Wash producten dragen het onafhankelijke Nordic Ecolabel. Producten met dit Scandinavisch milieukeurmerk bevatten geen schadelijke stoffen en zijn niet giftig voor waterorganismen. En we denken ook aan de verpakking. Die bestaat zoveel mogelijk uit gerecycled materiaal, PVC is verboden. Nordic Ecolabel is vergelijkbaar met het Nederlandse Milieukeur. 

Een tweede leven voor de RHIMA vaatwasmachine

Wij nemen veel vaatwasmachines na een lang gebruik weer terug. Vaak functioneren ze nog uitstekend. In dat geval reviseren we deze vaatwassers en ook alle toebehoren en accessoires. Ze krijgen dan een tweede leven. Zo besparen we grondstoffen en het milieu. Heeft revisie geen zin meer, dan gaan de machines naar een recyclebedrijf gespecialiseerd in RVS.

Binnen de organisatie

Ook binnen RHIMA verduurzamen wij onze bedrijfsvoering. Zo voldoen onze servicewagens bijvoorbeeld minimaal aan de strenge milieunorm Euro 5 en zelf in toenemende mate Euro 6.

Green Key

Duurzame horecabedrijven rukken op. Honderden logiesbedrijven hebben een Green Key certificaat. U ook? Dan voldoet u aan strenge normen op het gebied van duurzaamheid en milieu. Ook in uw spoelkeuken. Veel Green Key-bedrijven gebruiken daarom onze water- en energiezuinige vaatwasmachines en vaatwasmiddelen. Goed voor het milieu, uw gasten en voor u.