Wat maakt RHIMA’s vaatwassystemen duurzaam(er)?

RHIMA legt bij de ontwikkeling van haar vaatwassystemen veel focus op duurzaamheid. Door het toepassen van verschillende technieken maken wij grote stappen op gebied van duurzaamheid.

Van nature zijn professionele vaatwassers niet heel duurzaam. Vergelijk een vaatwasser met andere keukenapparaat en je zult ontdekken dat een vaatwasser naast stroom ook water en chemicaliën verbruikt. Dit is de voornaamste reden dat RHIMA bij de ontwikkeling van haar oplossingen heel veel focus legt op verduurzaming. Ons ethos is dat iedere afwasmachine die wij ontwikkelen, duurzamer dient te zijn dan het voorgaande model. Dankzij de onderstaande technieken maken wij grote stappen op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie*:

• Voorwassysteem:

Onze PRM voorwasmachine zorgt ervoor dat er minder water gebruikt hoeft te worden voor het voorspoelen van de vaat. De vaat wordt in een traditionele opstelling, zonder PRM, met de voorspoeldouche gespoeld, waarbij veel warm water wordt verbruikt dat direct de afvoer ingaat. De PRM GREEN voorwasmachine hergebruikt het waswater uit de doorschuifmachine. Dit water is al verwarmd en bevat ook al wasmiddel én stroomt dus niet meteen doelloos de afvoer in. Zo bespaart de PRM op het gebruik van energie, water en wasmiddel

• ECO-FLOW:

Ook wel warmteterugwinning genoemd. Met behulp van deze technologie wordt de, bij een wasbeurt vrijgekomen, warme lucht en energie door de geïntegreerde warmteterugwinningsunit in de machine opgevangen en gebruikt om koud water voor te verwarmen. Hierdoor wordt het energieverbruik voor het opwarmen van koud leidingwater tot een minimum beperkt. Een groot extra voordeel van ECO-FLOW is dat er significant minder warmte en wasem uit de machine ontsnapt aan het einde van een wasbeurt (circa 80%). Dit zorgt voor een aangenamere werkomgeving en stelt uiteraard ook lagere eisen aan de ruimtelijke ventilatie van de spoelkeuken. Er zal wellicht of minimaal geventileerd hoeven te worden met een afzuigkap, hetgeen ook altijd energie verbruikt.

• Roestvrijstaal:

Onze vaatwasmachines worden zo min mogelijk uitgerust met plastic onderdelen. Indien mogelijk, wordt het onderdeel vervaardigd uit rvs-materiaal, waarvan de levensduur veel langer is dan plastic. Daarnaast houden wij onderdelen van machines (ook oudere modellen) lang op voorraad. Dat betekent dat een machine niet onnodig vervangen hoeft te worden omdat een onderdeel niet meer leverbaar is.

• Dubbelwandige isolatie:

Onze professionele vaatwasmachines zijn volledig dubbelwandig geïsoleerd. Dat betekent dat de machine haar warmte beter vasthoudt, en dat bespaart energie. Daarnaast heeft het heeft ook een positief effect op de werkomgeving van de afwasmedewerker (minder afgifte van warmte).

• Nordic Swan:

Met het Nordic Swan milieulabel op onze vaatwasmiddelen kunt u ervan uitgaan dat u de minst belastende keuze maakt. Dit milieulabel is een Scandinavisch milieukeurmerk dat wordt toegekend aan middelen die geen schadelijke stoffen bevatten en niet giftig zijn voor het milieu. Door de dosering perfect af te stemmen op de type vaatwasmachine en type vaat, proberen wij ook de dosering zo optimaal mogelijk in te stellen.

Duurzaam gebruik begint al tijdens de zoektocht naar een professionele vaatwasser. Wilt u de milieu-impact beperken, bekijk dan de RHIMA vaatwassers met bovenstaande technologieën. Wij lichten u graag voor.

 

 

*Een circulaire economie is een economisch systeem waarin grondstoffen duurzaam worden gewonnen, minder grondstoffen per product nodig zijn en grondstoffen zo veel mogelijk worden hergebruikt of tot iets anders worden verwerkt (recycling).