GN-bakken: Eenvoudig te gebruiken. Maar ook te reinigen?

Omdat in gastronormbakken voedsel wordt bereid of bewaard, is het van belang dat ze hygiënisch schoon gereinigd worden. Hoe doe je dat?

Gastronorm bakken, ook vaak GN-bakken genoemd, zijn een onmisbaar element in iedere keuken. In alle keukens waar wij komen, van horeca, hospitality, zorg tot industrieel, zijn de stapelbare RVS GN-bakken in grote getalen aanwezig.

RHIMA biedt diverse professionele vaatwasmachines voor het reinigen van gastronormbakken, in welke maat dan ook. Hieronder vindt u een aantal van onze meeste geschikte vaatwasmachines:

RHIMA WD PRM combinatie

Gebruikt u GN-bakken voor het bereiden en opslaan van vettige etenswaren, zoals sausen? Dan is het raadzaam om een voorwasmachine in te gaan zetten. Restanten van vettige sauzen in GN-bakken vragen voor een optimaal wasresultaat namelijk om een voorbehandeling voordat ze in de vaatwasmachine gaan. U kunt handmatig voorspoelen, maar met de RHIMA PRM voorwasmachine is dat onnodig. De voorwasmachine wast de GN-bakken voor met het restant afwaswater uit de hoofdwasmachine, zoals de WD-6 GREEN Plus of WD-7 GREEN Plus. Daarmee bespaart u dus op arbeidskracht, water en vaatwasmiddel. Wij noemen dit daarom ook wel de gouden WD PRM combinatie.

RHIMA DR 165 t/m DR 480 pannenwassers

Heeft u naast GN-bakken nog veel ander keukengerei, dan is een pannenwasmachine een noodzakelijk apparaat in uw spoelkeuken. Potten, pannen, kratten, messen; welke keukenmaterialen u ook wilt wassen, bij RHIMA vindt u een uitgebreid assortiment pannen- en gereedschapwasmachines. Doordat met een pannenwasser de keukenmaterialen en GN-bakken uit de serviesstroom worden gehaald, wordt ook de andere vaat schoner. RHIMA biedt achtereenvolgens met de DR 145, DR 180, DR 265, DR 365, DR 480 voor iedere formaat keuken en benodigde capaciteit een geschikte pannenwasmachine.

RHIMA WD-12i

Het voordeel van de WD-12i doorschuifvaatwasser is dat de machine is voorzien van een standaard rek met opstaande vingers waarop eenvoudig GN-bakken geplaatst kunnen worden. Het is daarnaast mogelijk om de vingers in te klappen als er bijvoorbeeld een standaard korf gewassen moet worden. Een ander voordeel van deze machine is dat er twee wasdelen zijn waarmee aan twee kanten gelijktijdig, en eventueel met verschillende wasdruk, gewassen kan worden. Met de WD-12i kunt u dus gelijktijdig GN-bakken met grote waskracht en borden met lagere wasdruk wassen. De WD-12i kan uiteraard ook gecombineerd worden met de PRM voorwasmachine.

RHIMA WD 100 GR

Moet er een grote hoeveelheid GN bakken worden gereinigd? Met een maximale capaciteit van 90 1/1 GN bakker per uur, is de RHIMA WD 100 GR GREEN dan zeer geschikt. Deze machine wast met met granulaatkorrels. Daarmee wordt het inweken van de bakken overbodig en het vermindert dus handmatig schrobwerk. De granulaatkorrels in de machine hebben een schurend effect en zorgen ervoor dat aangekoekte etensresten verwijderd worden. De RHIMA WD 100 GR GREEN wordt geleverd met een handige cassette waarin gastronormbakken van verschillende afmetingen in kunnen worden geplaatst. Bedrijven uit de voedselverwerkingsindustrie die veel gebruik maken van de GN-bakken voor het bereiden en verwerken van voedsel, zoals Warung Food Service, vertrouwen op een dergelijke granulaat pannenwasser.

RHIMA QX bandwasmachine

Voor echte zware omstandigheden met hoge volumes kunnen wij speciale op maat ontworpen machines leveren, zoals de RHIMA QX bandwasmachine. Voor het wassen van keukengerei waaronder GN-bakken is het mogelijk een speciale (vinger)band te installeren waarop de stabiel GN-bakken geplaatst kunnen worden. Het wereldrestaurant Parkstad Plaza gebruikt de QX 416 voor het wassen van de borden, GN-bakken en ander keukenmateriaal voor de ruim 1.000 gasten die dagelijks worden verwelkomd. Wanneer de GN-bakken zwaar vervuild of ingedroogd zijn, moeten ze wel voorbehandeld/ingeweekt worden.


Wilt u weten welke professionele vaatwasmachine het meest geschikt is voor de vaat die uw spoelkeuken passeert? Laat u informeren door één van onze adviseurs.