7 Wist-je-datjes rondom het reinigen van wijnglazen

Op zaterdag 18 februari is het Nationale Drink Wijn dag. Daarom delen wij 7 wist-je-datjes rondom het reinigen van wijnglazen.

Op zaterdag 18 februari is het Nationale Drink Wijn dag, een dag om de uitvinding van wijn te vieren. Bij veel van onze klanten is het elke dag Drink Wijn dag en voor hen is het belangrijk dat het wijnglas altijd in opperste staat van paraatheid is. Op deze dag delen wij daarom 7 wist-je-datjes rondom het reinigen van wijnglazen.

Wist je dat……

  1. …onze WD-6 GLASS en WD-7 GLASS doorschuifvaatwassers zijn uitgerust met het GLASS TILT-systeem. Dit zorgt ervoor zorgt dat de korf tijdens de naspoeling schuin staat. Bij wijnglazen met een deuk in het voetje blijven er dan geen water of zeepresten op het voetje staan. Daardoor drogen de glazen sneller en blijven er geen strepen door zeepresten achter op het glas.

  2. …als je op de bar geen ruimte of tijd hebt om wijnglazen aan de lucht te laten drogen dat je dit proces kunt versnellen met een droogplateau. Met het droogplateau zijn alle glazen binnen enkele minuten uitstekend droog.

  3. ...onze nieuwe T-line voorladers zijn uitgerust met een soft start waspomp, die zorgt voor een rustige opstart van het wasproces en daardoor voor extra bescherming van breekbare wijnglazen.

  4. …wij vaatwaskorven met vakverdeling hebben voor iedere type wijnglas. Dit voorkomt dat de glazen met elkaar in contact komen tijdens het reinigen en transport en er dus minder breukschade is.

  5. …met een omgekeerde osmose installatie de wijnglazen poleervrij uit de machine komen. Poleren is niet hygiënische, leidt vaak tot breuk en verspilt veel kostbare tijd van het personeel. En dan hebben we het nog niets eens over de kosten.

  6. …onze glazenspoelmachines met een temperatuur van 87 °C naspoelen waardoor de glazen én sneller drogen én hygiënisch schoon zijn.

  7. …lippenstift altijd lastig is. Vrouwen willen dat het langer op de lippen blijft zitten en wij willen het sneller reinigen. Dat is een hinderlijke tegenstelling. Wij adviseren daarom om wijnglazen met lippenstift altijd handmatig voor te bewerken.

 

Wilt u meer advies over het reinigen van het glaswerk in uw spoelkeuken of bar? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak