Advies op maat?

Wij helpen u graag +31 35 609 81 81 Neem contact op
icon Product Omschrijving

Schitterend wasresultaat met omgekeerde osmose installaties

De RO installaties van RHIMA zijn hoogwaardige osmose installaties in een modern en praktisch design. Ze zorgen voor een stralend resultaat, zónder te poleren, keer op keer. RHIMA biedt 3 modellen omgekeerde osmose-apparatuur voor zowel voorladers als doorschuifvaatwasmachines, de RO100i (glazenspoelmachines), RO200i (doorschuifvaatwasmachines) en RO400i (korventransport- en bandvaatwasmachines). Voor een RHIMA omgekeerde osmose installatie hoeft u géén waterontharder te plaatsen.

Neem contact op
iconMedia

Documenten

Osmose installatie nodig? Neem contact op!
Contact
Highlights
Bijzondere eigenschappen van de RO-installaties
  • Keuze uit diverse afmetingen en capaciteiten
  • Plug & play oplossing met eenvoudige, intuïtieve handleiding
  • Bespaart tijd tijdens het vervangen van onderdelen en met onderhoud
  • Compact ontwerp met alle onderdelen in 1 cabinet, inclusief reservoir
  • Membranen met 50% betere werking; meer dan 99% zoutverwijdering
  • Past onder een bar of tafel

Het probleem: vlekken en poleren

U wilt een schitterend schone vaat. Om tot een perfect schoon afwas­resultaat te komen zijn 3 elementen van belang; de vaatwas­machine, het afwasmiddel en het water. In gewoon leidingwater zijn allerlei stoffen opgelost zoals zouten, mineralen en zuren. Deze kunnen zorgen voor lelijke strepen en vlekken op glas- en vaatwerk. Wilt u deze aanslag (optisch) verwijderen dan zult u moeten poleren. Dit is een zeer arbeidsintensief karweitje met een grote kans op glasbreuk, wat resulteert in verhoging van uw kosten. Bovendien zullen door het poleren het aantal bacteriën snel toenemen. Een hardnekkig probleem waar wij de oplossing voor hebben: omgekeerde osmose.

Het apparaat: omgekeerde osmose-installatie

De technologie van omgekeerde osmose is geheel mechanisch en is zonder gebruik van chemicaliën. Eén of meerdere membranen filteren de mineralen uit het water en produceren puur water. Het gefilterde water is chemisch, fysisch en bacteriologisch zuiver water en wordt verzameld in een reservoir. Dit water wordt gebruikt als laatste spoelwater tijdens het afwasproces.

Het resultaat: schitterend en hygiënisch

Door het gebruik van zuiver water wordt het poleren overbodig. Dit betekent voor u een daling van uw kosten en een verbetering van de hygiëne. De vaatwasmachine benodigdheden hebben minder onderhoud nodig doordat zouten en mineralen geen kans krijgen zich vast te zetten.

Voor een RHIMA omgekeerde osmose installatie hoeft u géén waterontharder te plaatsen. Een waterontharder pakt in tegenstelling tot de RO installatie alleen de kalk aan. Bij het gebruik van een waterontharder blijft poleren dus noodzakelijk. Lees hier het verschil tussen een waterontharder en omgekeerde osmose installatie

Door het gebruik van de omgekeerde osmoseapparatuur wordt het water gezuiverd. Dit betekent dat er geen restanten in het water achter­blijven, wat resulteert in een schitterend resultaat, elke keer weer.

RHIMA Osmose installaties
 
Modellen

RO 100i - De compact RO 100i is geschikt voor glazenspoelmachines. Bij dit model is het mogelijk om zelf de filters en membranen te vervangen, hetgeen bespaart op arbeids- en voorrijkosten van een eventuele monteur.
RO 200i - De RO 200i is geschikt voor doorschuifmachines.
RO 400i  - De RO 400i is gezien zijn grote capaciteit geschikt voor korventransport- en bandvaatmachines. 

Technische gegevens
RHIMA Model RO 100i RO 200i RO 400i
Nomila capaciteit/uur bij 15°C 96 300 420
Inhoud waterreservoir nvt 66 66
Waterkwaliteit (max.) 1500 TDS 1500 TDS 1500 TDS
Membraan 2.304 L/dag 7.200 L/dag 10.080 L/dag
Elektrische aansluiting 230V/50HZ 230V/50HZ 230V/50HZ
Totaal vermogen 0,38 kW  0,46 kW 0,6 kW
Afmetingen BxDxH (mm) 130 x 445 x 414 460 x 580 x 700 460 x 580 x 700
Waterdruk (min...max) 1 - 4 bar 1,5 - 7 bar 1,5 - 7 bar
Verrijdbaar nee ja ja

 

icon Technische
specificaties
RHIMA Model
Afm. (mm)
Aansluitwaarde

zie boven